SMTP in PDA

SeBr1nG

Pripravnik
10. nov 2007
118
0
16
Imam manjši problem. Na dlančniku uporabljam T-2jev e-mail račun, problem pa se pojavi pri pošiljanju pošte, če se na internet povežem preko Mobitelovega omrežja (Itak Ðabest). Če imam vnešen T-2jev SMTP strežnik (smtp.t-2.net) mi noče poslati pošte, če vnesem mobitelovega (smtp.planet.si) pa deluje. Vendar pa če sem preko WiFi povezan na T-2 net preko Mobitelovega SMTP ne deluje, preko T-2 pa deluje. Ker nočem vsakič vnašati drugih SMTP strežnikov (sploh kadar sem na kakem WiFiju za katerega ne vem katerega ISPja uporablja - npr. nekje v tujini, kjer je Mobitelov internet predrag) me zanima če obstaja kaka uporabna rešitev za to? Poskusil sem z Gmailovim SMTPjem, vendar mi le-ta spremeni odhodni email v Gmailovega, rad pa bi, da bi kot pošiljatelj pisalo xxx@t-2.net! Hvala za odgovore!

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Uporabi SSL in avtentikacijo tudi za T2jev SMTP strežnik, pa bo delalo povsod.
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

SeBr1nG

Pripravnik
10. nov 2007
118
0
16
Sm probal s SSL in avtentikacijo, vendar preko Mobitelovega interneta ne deluje. Je mogoče za SSL kak drug naslov t-2jevega SMTP strežnika, ali sem kaj drugega spregledal?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.848
681
113
Uporabi googlov SMTP, tam dela z Mobitelovega interneta. Pa še secure povezava je.

SeBr1nG

Pripravnik
10. nov 2007
118
0
16
Hvala za info - drugače pa sem ugotovil, da imam v webhosting paketu tudi SMTP, tako da sedaj uporabljam njihovega.