SMS v tujino

250768

Zelenc'
25. mar 2009
24
0
1
Prek Tušmobila ne morem poslati SMS v Francijo francoskemu naročniku, Tušmobil naj ne bi očitno imel sklenjene pogodbe z operaterjem ki pa ne vem kateri je.Na kakšen način lahko to storim preko interneta da bo SMS prišel, ker mi že 3 dni javlja povratnoca da se dostavlja, ko človeka pokličem pa normalno zazvoni in se pogovarjava.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Ja vprašaj človeka če je dobil sms ane :D Kaj ti bo povratnica, če deluje ima itak isto minuto sms ko ga pošlješ.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
S temi SMS-i v tujino in iz tujine je malo čudno. Recimo Googlovi SMS-i gredo samo k Mobitelovim in Simobilovim uporabnikom. Drugih operaterjev ne šmirgla.

ghibli

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
18. sep 2007
2.132
1
38
Ne mogoče da imaš težave z Tušem... oni so brezmejno povezani z vsemi...

odvetniki, ki delajo na izterjavah denarja od naivnežev.

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik 250768 pravi:
Prek Tušmobila ne morem poslati SMS v Francijo francoskemu naročniku, Tušmobil naj ne bi očitno imel sklenjene pogodbe z operaterjem ki pa ne vem kateri je.Na kakšen način lahko to storim preko interneta da bo SMS prišel, ker mi že 3 dni javlja povratnoca da se dostavlja, ko človeka pokličem pa normalno zazvoni in se pogovarjava.

Tušmobil ima roaming z vsemi operaterji v Franciji, pravtako ima interworking roaming za sms-e z vsemi operaterji sveta in z večino interworking za mms sporočila še.

Tako, da če imaš težavo z sms-i, najprej poizkusi poslati samemu sebi na svojo lastno tel.št., da preveriš, če boš prejel. Nato pokliči na 070 700 700 ter prijavi napako. In vsekakor si lahko še naprej brezmejno povezan
wink-1.gif
.

Lp.

250768

Zelenc'
25. mar 2009
24
0
1
Vse to sem storil predno sem to vprašal tule, rekli so mi da majo v Franciji s samo 3 operaterji in je možno da je moj naročnik ravno pri enemu ki ni med temi tremi.Ali se res nikjer na netu ne da poslati SMS da bi delovalo, sem cel večer včeraj probaval pa ne pride niti meni SMS ko si pošljem pri raznih" free SMS"-sami nategi!!!Povsod piše freeSMS pol pa ko hočeš pa kr neki sam da ne dela.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Citat:
Uporabnik 250768 pravi:
SMS ko si pošljem pri raznih" free SMS"-sami nategi!!!Povsod piše freeSMS pol pa ko hočeš pa kr neki sam da ne dela.

zakaj nategi? free SMSe preko spletnih strani lahko pošiljaš samo na SLO številke in ne v tujino kar je seveda razumljivo...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik 250768 pravi:
Zdej pa še to razloži zakaj naj bi bilo razumljivo samo v Slovenijo???Zakaj???

Tisti, ki ti nekaj brezplacno ponudi, ima pravico tudi dolociti, kaj lahko dobis brezplacno ... se ti ne zdi... In v tem primeru pac najdi.si s partnerjem dovoljuje samo posiljanje znotraj SLO ...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ker je pošiljanje v tujino dražje.

Uf, upam , da jim nisem da ideje za naslednjo podražitev...

zarjev

Zelenc'
2. nov 2009
12
0
1
Sl. Konjice
Pošiljanje SMSov v tujino je pri slovenskih operaterjih loterija. Po mojih izkušnjah deluje v Sloveniji najboljše Mobitel (vsaj za evropski del), čeprav velikokrat taji pri pošiljanju v eksotične države (tam se včasih izkažeta T-2 in Tušmobil). Zato imam na potovanjih vedno zraven nemško Vodafon simkartico, za vsak slučaj, če kdaj SMSanje s slovenske sim ne dela.
Js ti priporočam, da pri prijateljih preveriš, kateri operater dela in si kupiš eno prepaid kartico za pošiljanje SMSov (v Francijo). Drugače boš preveč živcev zgubil
smile-1.gif

LP