sms s 612 znaki

bander

Pripravnik
7. nov 2009
261
0
16
Pred dobrim tednom sem frendu poslal sms dolg 612 znakov a ga ni dobil. Res je da nisem imel vklopljene funkcije za pošiljanje tako dolgih sms-ov, zato sem danes to funkcijo vklopil. Ker sms-a nimam več v telefonu, me zanima ali bo sedaj ta sms, ko je funkcija aktivirana, avtomatsko dostavljen in če ne kako pridem do poslanega sms-a?

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Verjetno edino tako, da ga še enkrat napišeš.
Če imaš androida, bi mogoče znal biti kje v gmailu, samo ugibam, ker nekaj je shranjeval tja.

Nazadnje urejeno:

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Ne, ker fizično ni več prisoten na telefonu. Recoverja pa tudi ne moreš narediti, razen, če ti kam posebej shranjuje SMSe oz. si sam kam shranil.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Kako si lahko napisal in poslal SMS z dolžino, ki še ni bila vklopljena?
(bolj retorično vprašanje, ki leti na proizvajalce telefonskih aparatov)

Načeloma se poslani SMS-i shranjujejo. Ampak če si rekel, da ga več ni nikjer...

Za kaki telefon pa se gre?

zlatorog87

Pripravnik
14. jan 2008
177
1
18
na Seniku
http://www.rtvslo.si/znanost-i...porocila/277686 Povprašaj na Facebook
smile-1.gif

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.497
122
63
Kot je ze stein napisal, ce ti je telefon dovolu 612 (zanimivo da si si zapomnu dolzino :p), so moral imeti to funkcijo vklopljeno.
Da ni tvoj "kolega" samo rekel slucajno, da ni dobil, sploh ce je mel poln telefon ipd..

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Citat:
Uporabnik bander pravi:
Pred dobrim tednom sem frendu poslal sms dolg 612 znakov a ga ni dobil. Res je da nisem imel vklopljene funkcije za pošiljanje tako dolgih sms-ov, zato sem danes to funkcijo vklopil. Ker sms-a nimam več v telefonu, me zanima ali bo sedaj ta sms, ko je funkcija aktivirana, avtomatsko dostavljen in če ne kako pridem do poslanega sms-a?

Poglej v mapo 'poslana sporočila' ali kako se že imenuje to na tvoje telefonu, pa pošlji znova.

Pa tudi če ne podpira tako dolga sporočila, bi pa moralo zadevo razbiti na več manjših.

Za drugič, če hočeš biti ziher, pa vklopi še povratnico.

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.497
122
63
Numy, sej dolga sporocila se vedno razbijajo na vec manjsih. Ta opcija je v telefonih zato da si nastimas da bos max 1 sms zmeri poslal.

Mikulja

Fizikalc
9. feb 2012
1.111
0
36
Citat:
Uporabnik ales85 pravi:
Zakaj pa ne pošlješ MMS? Imaš enega za 1000 znakov.

A to ti potem zaračuna samo en MMS če napišeš 1000 črk?
Kako je pa s šumniki če pišeš v MMS-u? Tudi poberejo več znakov?

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.214
113
Mislim, da šumniki tudi več poberejo ampak nisem prepričan. Zaračuna pa ti en MMS (ki je sedaj že tako ali tako izenačen z SMS). Iz tega vidika je bolj ugodno je, pa še sporočila ne razbijaš.

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.497
122
63
MMS obicajno uporablja UTF-8, odvisno od znaka ti pobere enega ali vec bytov. Sama velikost MMSja ni specificarana ampak jo doloci operater, ponavadi 300kb, skupaj z vso saro (slikce,video...) Ce bos pisal samo text, se bos zlo napisal da bos prisel do limite.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.469
447
83
Problem je lahko pri sodobnih telefonih, ki imajo integriran sporočilni sistem in aplikacija za MMS ni ločena kot včasih. Če v sporočilo ne vključiš večpredstavnih vsebin, ti ga bo poslal kot SMS in pri nekaterih sploh nimaš možnosti, da text-only pošlješ kot MMS.