SMS backup/sync

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Obstaja kaj pametnega za backup SMS/MMS na Androidu? Oz. bolje sync kot backup. Namreč večkrat menjam kak ROM, pa se mi res ne da vsakokrat prenašat sporočil, bi pa vseeno kdaj kakšno starejše rabil.

Google sicer ponuja Hangouts, ampak mi nekak ne diši najbolj, da bi Google še vsebine mojih sporočil imel (če jih mogoče že tako ali tako že nima
tongue-1.gif
). Sicer imajo že sedaj vse naše imenike in e-maile, ampak če obstaja kaka alternativa...

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.874
695
113
Google ne shranjuje sporočil v Hangoutsih. Bojda so shranjena le lokalno na telefononu. Vsaj uradno
grin1.gif

Imaš razne appe, ki shranjujejo sporočila v XML, na gmail, dropbox... Sam uporabljam tega: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.riteshsahu.SMSBackupRestore

Glede na to, da veliko menjuješ ROMe... zakaj pa ne uporabiš kakega backup programa? Boš ohranil še malo več kot le SMSe (nastavitve programov ipd.). Recimo za non-rooted naprave imaš Helium, za rooted pa jih je itak malo morje.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Mah če vsake toliko pozabim backupat
tongue-1.gif
Ali pa če bi mi telefon crknil, pa bi ostal brez vsega. Bom sprobal 'tvojo' aplikacijo, čeprav bi raje imel nekaj, kar bi sproti shranjevalo.

V Hangouts po moje ne shranjuje le lokalno, ker na računalniku če kliknem na osebo, ki jo imam tudi v e-mail imeniku, mi pokaže sporočila.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Mah če vsake toliko pozabim backupat
tongue-1.gif
Ali pa če bi mi telefon crknil, pa bi ostal brez vsega. Bom sprobal 'tvojo' aplikacijo, čeprav bi raje imel nekaj, kar bi sproti shranjevalo.

V Hangouts po moje ne shranjuje le lokalno, ker na računalniku če kliknem na osebo, ki jo imam tudi v e-mail imeniku, mi pokaže sporočila.

Saj imaš možnost avtomatskih priprav rezervnih kopij (backupov) ... skoraj vsi programi znajo to. Če še skopira zadevo nekam v oblak ... si pa na konju.

Hangout pa ti na spletu pokaže samo tisto, kar je poslano preko njihovega sistema. SMSjev pa verjetno ne.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.874
695
113
Mešaš hangouts pogovore (bivši google talk) in hangouts SMS podporo. SMS sporočila so čisto ločena od pogovorov.

https://support.google.com/hangouts/answer/3441321?hl=en
Citat:
When you turn on SMS, all of your existing text messages are imported into the Hangouts app. You can only access these messages on your Android phone and not from any other Hangouts on the web, iOS device, or your tablet.