Smrtonostni paralizator - že 16 mrtvih

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Koliko je mrtvih zaradi pištol, pa se še vedno prodajajo.
Še vedno raje vidim, da se v nekoga "strelja" s paralizatorjem, kot s pištolo. Pri nas imajo policisti stroga pravila glede tega (kolikokrat pa so ga sploh že uporabili), za prosto prodajo pa bi bil potreben orožni list.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Koliko je mrtvih zaradi pištol, pa se še vedno prodajajo.
Še vedno raje vidim, da se v nekoga "strelja" s paralizatorjem, kot s pištolo. Pri nas imajo policisti stroga pravila glede tega (kolikokrat pa so ga sploh že uporabili), za prosto prodajo pa bi bil potreben orožni list.

Orozni list?
No ja,sem imel zadnjic ga doma,pa nisem potreboval noebenega oroznega lista,pa sem zadevo novo kupil.
Tako da,taka stvar bi morala bit prepovedana oz. bi morali zadevo nekako prilagoditi,ker lahko nedolžn umre zaradi tega ker se ga je nek policist ustrasil.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Uradna oznaka je SE-GPU. preverjena info
wink-1.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:

Orozni list?
No ja,sem imel zadnjic ga doma,pa nisem potreboval noebenega oroznega lista,pa sem zadevo novo kupil.
Tako da,taka stvar bi morala bit prepovedana oz. bi morali zadevo nekako prilagoditi,ker lahko nedolžn umre zaradi tega ker se ga je nek policist ustrasil.

Saj zato pa pravim, da bi bil potreben orožni list.
Sam zadeve še nisem videl od blizu, niti nimam nobene potrebe po nakupu. Zakaj si kupoval ti, če se pa zavzemaš za prepoved prodaje?
confused-1.gif

Imaš morda podatek kolikokrat so pri nas policisti paralizator dejansko uporabili? Govoriš tako, kot da z njim vsepovprek streljajo! Dejansko je njegova uporaba strogo določena, prav tako se pri vsaki uporabi uvede preiskava o upravičenosti uporabe (podobno kot pri strelnem orožju).

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:

Orozni list?

Saj zato pa pravim, da bi bil potreben orožni list.
Sam zadeve še nisem videl od blizu, niti nimam nobene potrebe po nakupu. Zakaj si kupoval ti, če se pa zavzemaš za prepoved prodaje?
confused-1.gif

Imaš morda podatek kolikokrat so pri nas policisti paralizator dejansko uporabili? Govoriš tako, kot da z njim vsepovprek streljajo! Dejansko je njegova uporaba strogo določena, prav tako se pri vsaki uporabi uvede preiskava o upravičenosti uporabe (podobno kot pri strelnem orožju).

Kupil sem za hec, zadeva je sla tako ali tako hitro dalje ker mi je brezvezna zadeva oz. nimam kej s tem delati.
Je pa res zelo lahko dostopna zadeva,tako da ravno zato mi je bolj vsec da je to strogo prepovedano.

Zakaj?

Zato ker s tem dejansko lahko nekdo oropa nekoga, in sploh nebi bil zelo kaznovan,ker to ni strelno orožje.
No ja no....bo že kar bo.