smrtno resno

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
mi smo demokratična dežela. tko se govori. delamo kar nam srce poželi, živimo svobodno.
sam nisem eden tistih, ki bi demokratično izkoristil priložnost za izbiro levega ali desnega dreka. sem se odpovedal smradu že v začetku. kot neodvisni opazovalec pa opažam, da drek duši mnoge.

kako demokratično izraziti nestrinjanje z drekanjem. pa tko, da se te upošteva, ne tisto 'prdio ili govorio isto ti je'.

kaj mi ni všeč
1. da se zmanjšuje socialni vidik države
2. da s epodpora...lopovščina

1. primer
socilana podpor aza nakup stanovanja mladim družinam. znesek je znizan, mnogi racunajo naj., na drugi strani so mnogi kupil social stanovanja, pa ne bodo obcutili tega primankljaja.
zakon o otroskih doatkih in teh jajcih. nikakor jim ne rata zapisat in uzakonit zakonm s pravimi parametri. vedno ga serjejo

2 primer
ko delavec izgubi sluzbo iz kazenskih rzalogov, je karirera zakljucena. ni odpravnin, zavoda. ko psolanec izgubi sluzbo, podporo iz kazenskih razlogovo (volilci ga ne volijo, ga s tem kaznujejo) ima nadomestilo plače
pa župan + poslanec..pa še kaka cvetka

kako državi pomagat to demokracije. referendum za zakon o nezdruzljivosti. za zakon o socilanih transferjih..al kako gre to..ke rzakonodaje pa po forumu pisla ne bomo.

kle je ferker velik in mogoče se ideja kje prime. itak m e pa sam zanima kako deluje ta referendumsko demokraticno izrazevalni sistem.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Ko slišim sociala, veš na kaj prvo pomislim.
10.gif

Kar se svobode tiče...

Saj še na netu ne smeš napisat, karkoli bi hotel.

Lep primer je včerajšnji trojni umor pri Krškem.

Na 24ur so bili omogočeni komentarji, dokler ni nekdo napisal nekaj o možni povezavi z nekim drugim umorom oz. storilcem.

Potem so jih zbrisali...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
men je od te vode že vroče..vre..

me zanima, kako s elahko ohladi.. ker neki..sindikati pa pohodi..to ej za otroke.

a obstaja kaj bolj resnega...ali lahko civilna iniciativa, drzavljani, vlozijo referendum o sprejetju zakona o nezdruzljivosti poslanec zupan? ali lahko z referendumom izglasujemo 'aneks', dopolnitev zakona o poslancih, ki bo ukinil vlečenje andomestil v nedogled.

ali lahko..z referendimom ustoličimo zakon o akzenski odgovornosti za psolance..za laganje, zavajanje, krajo..recimo lucky frend na vislice.

al je pri ans referendum samo stroskovno orodje?

a lahko dolenci z referendumom zahtevajo enakost, sankcioniranje inlalala okvirne težave

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.904
115
63
štajerska
če nočeš levega ali desnega dreka narediš svoj sredinski drek ali pa svojo smetano, da ne bodo ostali vohali tvojega sredinskega dreka
filozofija slovenije je ta, da če kdo ostane brez službe je lenuh in nesposobnjakovič
potem velja še eno pravilo, ne sprašuj kaj lahko naredi država zate ampak kaj lahko narediš ti za državo ( recimo plačuješ enormne davke ... )
kje pa piše, da mora imet vsak svoje stanovanje ? eni bi samo imeli, pa še niso nič dali . zakaj bi eni imeli beka zastonj, drugi pa moramo 20 let delati da si lahko kupimo bajto ali pa stanovanje ? sicer pa si dandanes lahko vsak najame stanovanje
poslanci pa so izvoljeni od naroda, se žrtvujejo za narodov blagor in potem si pa ja zaslužijo nek čas se nadomestilo. ponekod je tako, da lahko gredo kar v penzijo, če niso več izvoljeni
živiš v kapitalistični demokratični socialni državi . a bi raje v komunističnem ali pa fašističnem enoumju ?
evil.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
če sem iskren..bom kmal začel razmišljat o sleitvi v 'enouredtivene' koncesveta, ne te neke mikse, kjer se krade 'oberučke'.

torej ali kapitalizem
ali socilaizem
fašizem
komunizem..

ker vseh teh miksov..enostavno ne morem dojet. ko pijem pivo..pijem pivo..ko pa vino, pa vino..ne mešam

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.904
115
63
štajerska
če zbereš zadosti podpisov - če se ne motim 40 000 - lahko vložiš referendum za kaj hočeš. ali pa dobiš na svojo strna neko določeno število poslancev in potem oni zahtevajo referendum
ampak za take heretične ideje v tej državi ni prostora
tebe so očitno nemiri v severni afriki in arabskih deželah malce razburili, da imaš neke čudne ideje
evil.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
čak..

s 40k podpisi lahko uzakonim, d aposlancem ne pripada nadomestilo po prenehanju mandata
da ne morejo biti poslanci in zupani
in nalozim akzensko odgovornost.

če ja, mas tok pdopisov v enmu tednu..a kdo pozna koga, k ne bi bil za

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Citat:
če sem iskren..bom kmal začel razmišljat o sleitvi v 'enouredtivene' koncesveta, ne te neke mikse, kjer se krade 'oberučke'.

čimprej.......
Vsi južnaki gundžajo, kako bad je v Slo.. a noben se ne spoka v rodno svojo. To je res fascinantno. Prav tako gledam bosančke Vegratove, SCT-jeve...

tako hudo jim je, tako žalostni so, tako so trpeli, tako trpijo, tako nepravično je, tako brezpravno je..
a hudič ne gre nazaj..........

to je res neverjetno.....

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.904
115
63
štajerska
najprej rabiš 40 000 podpisov da lahko začneš referndum. in ko zmagaš na referedumu potem so neke možnosti da se to uzakoni.
bodo pa brezskrbi, da so se podgane v prljamentu zasigurale, da to spljoh ni tako enostavno kot se midva meniva
je pa izvedljivo

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
vegrad je bil..ne vegrat..in ti raj nabiri regrat..

btw
jaz še en pakiram..prej boste pocrkal taki kot si ti, kot bo men treba pakirat.

ne zavedaš pa se..da mujo pakira v bosno. bo obdelavl njivo, pa zivotaril. slovenci..tvoj kaliber..pa 'bosne ' nimate in pakirate na strik.. to je pa zalostno

in tipicen prime rzakaj je v sloveniji s epredobro. ker bi eni zarukanci raje prec srknli, kot omogocili normalno zivljenje se komud rugemu, kot psotranska skoda pri doseganju svojih ciljev.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
mam referendum..referendum supe..kaj me loci to uspeha. ker poslanci seveda niso za omejitev lastnih dobrin..to bi bilo neuno mislit, da bodo sprejel. a kakor vem, zakon brez poslancev ne more bit..drzi?

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.904
115
63
štajerska
ne vem točno. vem pa da bi referendum moral bit zakonodajni. kako pa cela jajca poteka pa ne vem.
ampak tuidi če poslanci ne bi bili za to, bi morebiti volilne ovce potem spregledale in ne bi teh bedakov še 1 x volile ...čepraj ve to že utopija

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
čak kdo zdej jamra... jest al ti?
kdo prav da bo pakiral, jest al ti?

V čem je štos nabijanja pol, če se hvališ, da ti je kul in da bo vse prej crknilo od tebe?
Imaš bolj pravne države kot je Slo...

imaš več opcij
greš tam kjer misliš da je bolje, ali se vrneš v svojo rodno...

Vendar ne, stvar bo enaka nabijal boš tukaj...... Noben te ne sili, da si tuki? Če bi šu orat njivo dol izvoli, čudi me da to ne počnete, če pa Slovenci samo izkoriščajo in raje crkavjo tukaj?

Očitno le ni tako slabo, kot lapaš tuki, drugače bi bil že drugje..

ps.. zame ni treba skrbet, mi ni nič hudga, sekiram se le za davk, k ga morm plačevat in nič druzga.....

Nazadnje urejeno:

terencehill

Pripravnik
2. mar 2011
209
2
18
Citat:
Uporabnik softi pravi:
vegrad je bil..ne vegrat..in ti raj nabiri regrat..

btw
jaz še en pakiram..prej boste pocrkal taki kot si ti, kot bo men treba pakirat.

ne zavedaš pa se..da mujo pakira v bosno. bo obdelavl njivo, pa zivotaril. slovenci..tvoj kaliber..pa 'bosne ' nimate in pakirate na strik.. to je pa zalostno

in tipicen prime rzakaj je v sloveniji s epredobro. ker bi eni zarukanci raje prec srknli, kot omogocili normalno zivljenje se komud rugemu, kot psotranska skoda pri doseganju svojih ciljev.

J.e.b.a.l.a jih turska bula. Tole si zadel v nulo. Eno samo jambranje golazni, cakam dan ko bo nekdo odpustil 50% javnega sektorja (70.000 ljudi), pa da si jih polovico vzame cas za sprehod do prve hruske.

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik reality pravi:
Vendar ne, stvar bo enaka nabijal boš tukaj...... Noben te ne sili, da si tuki? Če bi šu orat njivo dol izvoli, čudi me da to ne počnete, če pa Slovenci samo izkoriščajo in raje crkavjo tukaj?

Očitno le ni tako slabo, kot lapaš tuki, drugače bi bil že drugje..

A po tvoje majo samo čistokrvni Slovenci pravico kritizirati delovanje države? Ali pa če to miselnost še razširimo na bolne, revne, nižje izobražene, socialno ogrožene in pustimo pravico kritizirati tisti peščici ljudi, ki imajo vse kar jim srce poželi?

Kdor pošteno dela in za svoje delo ne prejme plačila ima pravico "jokat" in bentit čez državo kokr hoče. In hvala bogu, da so ljudje, ki se upajo javno spregovorit o svinjarijah, ki se dogajajo.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
sej je brezveze

v vegradu ion gradbenistvu je naf...10k juznjakov..in 10k slovenskih obrnitkov. pa drzava in mi vsi, ker smo ostal brez prispevkov v blagajni, brez ddv od sendvicev bosancev...pa še kaj...

ampak..razgledanost mu ni vrlina