Smoothie maker

Filipides

Pripravnik
20. jun 2014
129
3
18
Žena bi imela nekaj za utekočinjat neporabljeno zelenjavo in sadje. Da predela stvar tud kak ingver, špinačo ipd. Palični mešalnik, ki ga imamo, naredi vse pregostljato in prekoščkasto, imeli smo nek sokovnik, ki je bil turbo super duper in je utekočinil vse in pod nizkimi obrati, bojda zdravo, ampak je bilo čiščenje mali projekt. Pa zasedel je pol ene omarice v kuhinji. Torej - iščemo nekaj uporabnega in kvalitetnega. Z idejami, izkušnjami in linki na plano, hvala vnaprej.
cheer.gif

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Če hočeš sok, rabiš sokovnik na polž, tipa Hurom (330€+). Dober nadomestek Vitamixa je pa Omniblend V, malenkost je slabši mogoče, a 50% cenejši.

EkoKaprica

Pripravnik
4. mar 2014
388
22
18
www.ogrevanje-hlajenje.net
ThorZEN ima prav, za sočenje je treba imeti polžasti sokovnik. Itisne sok kot pri preši. Ni pa za kakšne banane, marelice itd.

Mi imamo Vitamix in smo zadovoljnji. Je pa bil kupljen kot "veliki" gospodinjski aparat in ga tudi redno uporabljamo, ne samo za soke ampak tudi pri kuhanju. Za bolj pitne-tekočče sokove pač dam več vode zraven. V tej vročini pa mi dela sladolede in sorbete.

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.062
109
63
Citat:
Uporabnik EkoKaprica pravi:
ThorZEN ima prav, za sočenje je treba imeti polžasti sokovnik. Itisne sok kot pri preši. Ni pa za kakšne banane, marelice itd.

Mi imamo Vitamix in smo zadovoljnji. Je pa bil kupljen kot "veliki" gospodinjski aparat in ga tudi redno uporabljamo, ne samo za soke ampak tudi pri kuhanju. Za bolj pitne-tekočče sokove pač dam več vode zraven. V tej vročini pa mi dela sladolede in sorbete.

Kupil Vitamix in zadovoljen kljub ceni, se uporablja dnevno in je stalno na pultu.

Ciscenje je prosto ko pasulj. Pol litra vode, kaplja cistila za posodo in program za ciscenje. Potem pa samo se peno stran splahniti.

Mixer dela cudeze. Vrti se tako hitro, da po par minutah zadeva zavre - krompirjeva ali cebulna juha je narejena potem ko zmeces notri sestavine in se po 6 minutah sam ugasne.

Sladoled: jogurt in sveze sadje zjutraj v zamrzovanik in popoldne vse skupaj v mixer ter v par minutah je fertik.

P

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik ThorZEN pravi:
Če hočeš sok, rabiš sokovnik na polž, tipa Hurom (330€+). Dober nadomestek Vitamixa je pa Omniblend V, malenkost je slabši mogoče, a 50% cenejši.

Kopija Panasonic za 250€. Plus imaš nastavek k ti iz zmrznejenga sadja še sladoled dela. Priporočam..

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
V navadnem mikserju za 30€ zmiksaš sveže sadje, ga zaliješ s tekočim dušikom, malo premešaš na roke in imaš odličen sladoled.
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.957
6.987
113
Ni treba komplicirat...jogurt + frozen sadje = sladoled. Kakšen grški je najboljša izbira.

Filipides

Pripravnik
20. jun 2014
129
3
18
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
uporabi iskanje...

Vse jasno, tudi iskanje obrodilo sadove, hvala vsem. Glede na to, da ne bomo neki hardcore mešalci vsega živega, bo verjetno padel skladno z racionalnimi kriteriji nek malo močnejši blender v rangu do 100eur.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.957
6.987
113
Osebno raje pogledam za takšnim, ki omgoča enostavno čiščenje, ker drugače je lahko to pravi PIA, edino če bo ženička pucala
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.957
6.987
113
Pri steklenih zna bit problem tesnenje med "vrčem" in "mlinčkom", čeprav je vmes guma, vseeno pride skozi nekaj umazanije in potem je vedno potrebno podirat in pucat, po vsaki uporabi.

Zato sem bolj pristaš plastike, kar se tega tiče
wink-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
tudi pri plastičnem sem imel to težavo in je šlo parkrat vse po pultu.
Potem sem nabavil topšop nutribullet in dela vse tko kot mora.
Blender se pa spuca tako, da se notri nalije nekaj vode in ga zalaufa. Potem pa še malo na roke dokonča ali postavi v pomivalca;)