Smoki Stark, zakaj so tako različni?!

Enik

Pripravnik
19. sep 2007
159
0
16
Ljubljana
Vprašanje za nekoga, ki bo vedel..Smoki od Starka mi je najljubši, me pa grozno moti, da nikoli ne vem kaj bom dobil, dokler ne odprem vrečke. Včasih so smokiji večji, mehkejši, s polnim okusom, že druga vrečka pa mi ponudi neke posušene, trde, s približnim okusom prvo opisanih. Ne razumem tega, ker bi mogli biti ja vsi enaki..
Se morda komu sanja zakaj je tako?
sprasujem se.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Bi rekel, da je starost kriva za to. Poglej malo datume koliko je še do konca roka trajanja. Podobno se zgodi s kokicami, če so dolgo nekje na polici so cele plastične.

Enik

Pripravnik
19. sep 2007
159
0
16
Ljubljana
Že, samo zakaj pa pri vseh ostalih dobiš točno to, kar si kupil prejšnjič..pa je starost in skladiščenje verjetno podobna..Pri Smokiju je pa kot pri bombonieri, nikoli ne veš, kaj boš dobil..Malo prej odprl vrečko in gre v smeti..Pri naslednji vrečki si bom pa prste lizal..Krneki..:(

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.117
1.280
113
42
Jaz pa nisem opazil take velike razlike v kvaliteti. NAjbolj sem to opazil v spekulasih. Enkrat zapečeni enkrat pa bolj mal pečeni.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.435
3.825
113
davorinm.wordpress.com
U, prav odprl si bom party pack zdele.
grin1.gif

Pomojem je razlog v starosti. Če kupuješ kjer je velika frekvenca (mercator center) bo pomojem bolj verjetno dobrega okusa, kot v kakšnih manjših trgovinah.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.813
555
113
42
povsod malo
Zaradi tega ker imajo različno stare arašide in potem mogoče naletiš ravno ni tisto serijo.
Drugi razlog je pa kako so shranjeni bolj vroče je slabši bodo ker arašidovo olje postaja sčasoma in na vročini vedno bolj žarko.

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
966
119
43
Jaz kupujem Kellys smokije, ker teli Starkovi imajo prevec nihanja pri kvaliteti.
A je se kdo opazil pri sebi, da vsa ta nostalgija po sladkarijah iz casa Juge ni vec to? Ce grem sedaj primerjat jugo in zahodno kvaliteto, potem mi je jasno zakaj je slo vse v 3pm. Edino Domacica je se v redu, vsi ostali produkti skupaj z Jaffo in Munchmallovom pa so padli s kvaliteto.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik spenstar pravi:
Jaz kupujem Kellys smokije, ker teli Starkovi imajo prevec nihanja pri kvaliteti.
A je se kdo opazil pri sebi, da vsa ta nostalgija po sladkarijah iz casa Juge ni vec to? Ce grem sedaj primerjat jugo in zahodno kvaliteto, potem mi je jasno zakaj je slo vse v 3pm. Edino Domacica je se v redu, vsi ostali produkti skupaj z Jaffo in Munchmallovom pa so padli s kvaliteto.

Primerjava je brezvezna ,ker ni vec YU proizvajalcev ni vec oziroma so "privatizirana". Recepti pa "prilagojeni". Takovo recimo sedaj SL in je vecina robe IMHO pofl. Agrokomerc komaj kaj zapakira kaj sele da bi skrbeli za kakovost, itd, itd. Je pa cel kup novih ampak manjsih proizvajalcev ,ki nudi top robo. Tudi boljso od "zahodne".

perofero

Pripravnik
27. feb 2013
405
0
16
Smoki ga še vedno seka.. meni so pa ravno tisti mali, posušeni, 'stisnjeni' najboljši.. ampak nisem pa še naletel, da bi bil cel pack takšen. Vedno z užitkom pospravim.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.117
1.280
113
42
Citat:

Meni tudi Domačica ni več to. Moto ga zmagajo, pa mentolovi bonboni

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Citat:

Meni pa kellys sploh nimajo nobenega okusa, oziroma ne dovolj.

Nihanja kvalitete pri smokijih pa nisem opazil.. bom bolj pozoren odslej.

Polnozornati jaffa niso slabi :p

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.519
14
38
37
Dolenjska
Jaz opažam to kar praviš pri različnih pakiranjih - party pack je ena kvaliteta, navadna manjša vrečkaj je druga kvaliteta, navadna večja vrečka je spet tretja kvaliteta...

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.344
3.008
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Ce grem sedaj primerjat jugo in zahodno kvaliteto, potem mi je jasno zakaj je slo vse v 3pm. Edino Domacica je se v redu, vsi ostali produkti skupaj z Jaffo in Munchmallovom pa so padli s kvaliteto.

Nič niso padli s kvaliteto ampak so obdržali enako NEkvaliteto, kot je bila že od nekdaj. Večina Yugo izdelkov je bilo sranje in je tako še danes. Prav to kar se tu omenja za Smokije je bilo že v času Juge, kvaliteta močno stalno niha pa še takrat, ko jim je slučajno ratalo prav narediti ni bilo za prehvalit.. Enako je bilo pri recimo tistih malih bananicah, ena mehka in še kar okusno druga trda za zobe polomit in to iz iste pakunge. Ali pa Bazooka pa vse sladkorne tablice (nadomestek čokolade) tudi Munchmallov in še mnogi drugi izdelki so se od pakiranja do pakiranje razlikovali že po barvi ne samo po sestavi in okusu. Razen izjem so bili bili vsi te izdelki sranje. Tisti redki dobri so pa še danes dovolj dobri.

sad

Guru
24. avg 2007
21.220
9.853
113
Citat:
Uporabnik sixpower pravi: Enako je bilo pri recimo tistih malih bananicah, ena mehka in še kar okusno druga trda za zobe polomit in to iz iste pakunge.
grin1.gif
Tega se pa še jaz spomnim.