Smisel življenja

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Živjo

Sem hotel že pred parimi dnevi povprašat malo o tem, kaj si mislite. Vem, da je o tem zelo težko, kaj povedat. Življenje je tako, kakršno je, lahko si omogočaš lagodno ali pa revno življenje.Smisel življenja saj na koncu tako ali tako umreš, nekateri umrejo že veliko prej, nekateri pa v poznih letih, ampak, kaj ima človek od življenja, lahko si še tako iznajdljiv, bogat, ampak na koncu umre vsako živo bitje. Nek tempo vsakdanji, zgodnje ustajanje, služba, prideš domov, otroc, pogledaš malo novice, tv, spat in to se lahko dogaja več deset let in seveda vsako leto nepopisni dopusti, ki pa se hitro končajo. Čas mineva zelo hitro in že je človek star, za gospodasrstvo odveč, za državo pa še bolj (upokojenec).
Kot labirit (Rodiš-vhod v labirint, umreš-izhod iz labirinta)

Ne vem, kaj boste odgovoril na ta post, ker dejansko človek na to ne more vplivat.

Nazadnje urejeno:

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
https://www.youtube.com/watch?v=V30tyaXv6EI
hysterical-1.gif

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Menim, da je treba obdobje bivanja med dvema luknjama (iz ene te ven potegnejo, v drugo pa not vržejo) preživeti tako, da čimmanj škoduješ sebi in drugim in iz celotnih situacij, katerim si izpostavljen, potegniti največ dobrega, kar se da.

alcyx

Fizikalc
19. jul 2007
2.091
0
36
Bizeljsko
Smisel zivljenja je lezanje na plazi z mozgani na off in ciwawo na strazi,
visenje v mrezi med dvemi drevesi slalom v ravnini z zarjavelimi kolesi,
smisel zivljenja je jahanje oblakov pihanje v sonce in lomljenje korakov,
sanjanje parnika na modrem ogledalu piknik z mravljico in luknja v sandalu[/l]

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
17758-icon_confused.gif

Citat:
Smisel življenja je ležanje na plaži, z možgani na off in s čivavo na straži...

Vsakdo mora v življenju najti svoj smisel. Za nekoga je to kar je citirano na začetku, za druge je grabljenje denarja, za tretje zopet je velika družina in skrb za potomce, za nekatere pa je to skrb za ostale.

Torej je smisel življenja življenje samo. Kako ga živiš, kakšne odločitve sprejemaš, kako s svojim življenjem vplivaš na ostale... Nekateri v življenju redno gledajo nazaj in naprej ter ga prilagajajo. Drugi zopet vidijo le sebe. Nekateri pri sedemdesitih še vedno vodijo podjetja, drugi se igrajo z vnuki, tretji uvivajo nekje v toplih (in morda poceni) krajih, nekateri spet teh let sploh ne dočakajo. In, če so vsi v tem vsi srečni, so vsi dosegli svoj smisel.

V nedeljo je preminul človek, ki je bil nekaj mlajši od mene a je po mojem dokaj zgodaj našel svoj smisel življenja... vsak tak dogodek me prepriča, da zopet pogledam malo nazaj in malo naprej in... . Zaenkrat sem prepričan le, da jaz svojega sigurno še nisem našel.

A vseeno mislim, da življenje ni kot labirint. Labirint ima en vhod, mnogo mrtvih rokavov in eno pot ven. In v vsakem trenutku se lahko obrneš, se vrneš na izhodišče in se odločiš za drugo pot. Življenje tega ne dopušča.

Nazadnje urejeno:

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
1. citat
"That’s the secret to life… replace one worry with another…"

2. citat
"Aim Low, Reach Your Goals, Avoid Disappointment."

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
Jaz pa mislim, da je smisel življenja prebiranje haikujev na večno novem macbooku, nekje v gozdu pod borovci ... lahko pa da se tudi motim!

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Smisel življenja? Odgovor na to vprašanje tudi Einstein ni imel. Vsak ima svoj smisel, vse ima svoj smisel. Na začetku se rodiš, si na milost ali nemislost prepuščen drugim, kasneje dozoriš skrbiš za te "druge", ki so prej skrbeli za tebe....torej "what goes around, comes around.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Smisel življenja? Odgovor na to vprašanje tudi Einstein ni imel. Vsak ima svoj smisel, vse ima svoj smisel. Na začetku se rodiš, si na milost ali nemislost prepuščen drugim, kasneje dozoriš skrbiš za te "druge", ki so prej skrbeli za tebe....torej "what goes around, comes around.

Einstein:
Nevertheless we all feel that it is indeed very reasonable and important to ask ourselves how we should try to conduct our lives. The answer is, in my opinion: satisfaction of the desires and needs of all, as far as this can be achieved, and achievement of harmony and beauty in the human relationships. This presupposes a good deal of conscious thought and of self-education. It is undeniable that the enlightened Greeks and the old Oriental sages had achieved a higher level in this all-important field than what is alive in our schools and universities.