"smešna" poravnalna ponudba za totalko

TurboMan

Zelenc'
25. nov 2010
3
0
1
zavarovalnica je poslala ponudbo za poravnavo zaradi škode na avtu ki je nastala v prometni nesreči. avto so ocenili na totalko, ponudil so pa tko res žaljivo nizko vsoto.

ponudba niti nima nobenega pravnega pouka ...

druga stvar ki je, da se stvar nenormalno dolgo vleče. za eno tako ponudbo so rabili več kot en mesec.

torej kaj pomagajo zavarovanja, če pa te pustijo najprej več kot 1 mesec brez avta, pol ti pa ponudijo znesek, da bi jih najraje tožil.

dobovsek

Fizikalc
27. nov 2008
1.121
1
36
dober dan tudi tebi, kot novemu uporabniku
bonk.gif

gr69

Guru
15. dec 2009
11.582
2.628
113
še v SLO - ampak komaj
Pa so res svinje!
jezen.gif

Meni je tudi oni zadnjič, takrat ko sem bil pa nisem, obljubil pa potem sploh nič se oglasil - res prasec in še nategniti me je hotel!

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Zavarovalnica Maribor?
hysterical-1.gif

Ponavadi je tako ja
smile-1.gif

Sem že imel izkušnje z njimi, ko mi je en zlamal avto v totalko. Smešni so. Nočem imeti opravka z njimi.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.829
113
1. to kar si ti sedaj dobil je zelo verjetno šele prva PONUDBA. kar pomeni da ti to ponujajo in da dejansko ni treba, da to ponudbo sprejmeš. napiši ugovor na to ponudbo, vse skupaj čimbolj pametno argumentiraj in odpošlji. kmalu boš dobil novo, boljšo ponudbo. razen če je res zadeva total neutemeljena in ti jo bodo zavrnili. meni osbno so po ugovoru ponudbo zvišali za okoli 40%.....

2. če si čakal na to en mesec si še dobro prišel skozi. zavarovalnice vedno čakajo še določena potrdila oz. zapisnike od policije in popolnoma prevečkrat se dogaja, da je to potem ta razlog za zamujanje ponudbe.. sam sem nanjo čakal ravno zaradi policije več kot 2 meseca.....

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.214
1.386
113
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
1. to kar si ti sedaj dobil je zelo verjetno šele prva PONUDBA. kar pomeni da ti to ponujajo in da dejansko ni treba, da to ponudbo sprejmeš. napiši ugovor na to ponudbo, vse skupaj čimbolj pametno argumentiraj in odpošlji. kmalu boš dobil novo, boljšo ponudbo. razen če je res zadeva total neutemeljena in ti jo bodo zavrnili. meni osbno so po ugovoru ponudbo zvišali za okoli 40%.....

2. če si čakal na to en mesec si še dobro prišel skozi. zavarovalnice vedno čakajo še določena potrdila oz. zapisnike od policije in popolnoma prevečkrat se dogaja, da je to potem ta razlog za zamujanje ponudbe.. sam sem nanjo čakal ravno zaradi policije več kot 2 meseca.....

Kaj točno pa si v ugovor napisal ? Glede na to da delaš v zavarovalniškem področju, sklepam da veš malo več o čem pisati... lahko tudi na ZS...

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Napišeš dejstva, ni tu nobenega univerzalnega recepta. Če so dejstva utemeljena, je rešeno ugodno, sicer pač ne.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Napišeš dejstva, ni tu nobenega univerzalnega recepta. Če so dejstva utemeljena, je rešeno ugodno, sicer pač ne.

Res je, enako kot pred sodiščem, če je odgovor na tožbo utemeljen dobiš tožbo
hysterical-1.gif
Največkrat je tako da te brez odvetnika niti ne jemljejo resno... Ne trdim da brez odvetnika zadeve ne gre rešiti ugodno ampak če nimaš neke pravne podlage ter če še nisi tega delal te pač pojebejo...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.829
113
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:

točno tako.

lahko npr. izpostaviš dobro ali pa celo nadpovprečno ohranjenost avtomobila, morebitno stalno servisiranje na pooblaščenih servisih ter potrjeno servisno knjižico, realni (po možnosti še majhni) kilometri, da avto prej ni bil nikoli zaleten, nadpovprečna opremljenost vozila (kar spet dviguje vrednost) , da sama "razbitina" ni vredna toliko kot jo je ocenil cenilec ampak manj....blablabla.... nekaj v temu smislu
smile-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.829
113
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:

Res je, enako kot pred sodiščem, če je odgovor na tožbo utemeljen dobiš tožbo
hysterical-1.gif
Največkrat je tako da te brez odvetnika niti ne jemljejo resno... Ne trdim da brez odvetnika zadeve ne gre rešiti ugodno ampak če nimaš neke pravne podlage ter če še nisi tega delal te pač pojebejo...

no ja no... jst sm bil popolnoma uspešen in to brez odvetnika, prav tako tudi že kar nekaj mojih kolegov in strank. res pa je, da so bili nekateri (ne vem ali je to zgolj naključje ali pač ne) pri Triglavu gladko zavrnjeni (pa se je povsod navajalo podobne in resnične argumente), pri drugih zavarovalnicah pa s(m)o bili do sedaj dokaj uspešni... tako da če se bodeš s Triglavom morda kakšen odvetnik (po možnosti prijatelj, ki te ne olupi ravno prvi moment) res nebi bil odveč.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
No verjamem v tvoje izkušnje ampak moje izkušnje so drugačne. Sicer so po ugovoru dvignili znesek ampak niti slučajno ne za 40% in več... Po drugi strani pa že itak po napisanem lahko sklepajo ali si lolek ali nisi. Težava je v tem da je večina ljudi lolekov in so za takšne zadeve nepodkovani in trdi.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.829
113
true.

je pa treba upoštevat, da je % dviga odškodnine seveda odvisen že od primarne ponudbe ter seveda dejstev, ki jih navedeš v zavrnitvi le-te, ne morejo ti kr zmeri dvignit zadevo za 40%, je le razlika dvignit za 40% pri 2k€ ali pa pri 10k €
grin1.gif