Smart Web Search - kako se znebiti te nadloge?

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Najprej sem misli, da sem fasal virus. Ampak protivirusni program nič ne jamra, kjub nekaj kratnemu skeniranju celega računalnika.
Torej, ta zadeva se je kar sama nastavila za domačo stran. Prav tako, ko odpreš nov zavihek, se na tem zavihku odpre Smart Web Search (ob iskalnem okencu celo piše, da je powered by Google).

Čeprav sem IE 8 "resetiral" na privzete nastavitve, nastavil svojo domaæo stran, se je ta nadloga spet pojavila. Stric Google najde samo rešitev za Amazon Smart Web Search, vendar moj ni povezan z Amazonom.
Kakšna pametna ideja?

Nazadnje urejeno:

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.597
1.123
113
Titograd
Ravno danes sem iz enega takega kompa to uspel odstraniti...... nadzorna plošča/ programi in funkcije..... tu pa je bila inštalirana kot nek toolbar, pozabil ime.

miha123

Pripravnik
30. nov 2010
286
7
18
Jaz se spomnim, da sem to ravno enkrat enmu pomagal. Edina varianta je bila, da se resetiral celoten brskalnik na default nastavitve, s tem sem je izglubil vse podatke.

Probal sem z različnimi programi, odstralil praktično vse, tudi iz raznih registrow v windowsih, pa sem očitno še vedno nekje pozabil. Skratka probal sem najmanj 5 navodil in vse so bila brez uspeha:)

map

Guru
6. jul 2008
7.860
1.963
113
najrajš na babi
Sem fotru rihtal 3 dni nazaj. Odinštalirat sumljive toolbare (najbolje vse) in razno čudno programje ala My PC Backup ali kej takega. Ta program je glavni za SMART WEB SEARCH. Počistit z sledečimi orodji

http://www.softpedia.com/get/Antivirus/Removal-Tools/AdwCleaner.shtml

http://thisisudax.blogspot.com/2012/09/junkware-removal-tool-jrt-by-thisisu.html

Obe orodji sta zelo močne zadeve in brez problema pobrišeta vse fajle teh smeti, tudi register

Nato narediti restore brskalnikov na tovarniške nastavitve, izbriz zgodovine, piškotkov, sej, itd. Nato je zadeva čista in lahko konfiguriraš posvoje.

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Tudi ta recept ne deluje. Spucal z vsemi omenjenimi programi. Po nekaj urah, oz. najkasneje po ponovnem zagonu računalnika, se domača stran spet postavi na Smart Web Search.

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.236
3
38
Meni je supelo sodelavcu po postopku na tej strani:
http://www.dotfab.com/resource...-removal-guide/

Ja pa res, da sem prej poskusil že ene 4 postopke, pa ni bilo uspeha. Tako da ne obupat.
evil.gif

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
- Safe mode
- potem pa razni "brisalci": MBAM, SpyBot (poznam sicer tastarega v1.6.2), SuperAntiSpyware so eni hvalili, pa razni "online" antivirusi: Stinger, CureIT, Kaspersky Security Scan , HouseCall, Eset Online itd....
(drži se teh, če jih ne poznaš)

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Predal sem se.
Mislim, da sem v zadnjem času zvlekel dol ene 15 različnih programov za čiščenje nadloge, pa mi niti eden ni pomagal. Ne najdejo nič. Tudi tile, ki ste mi jih predlagali.
Sedaj imam samo ful počasnejši računalnik, ker tile programi izvajajo rutine, mojega problema pa ne rešijo. Moram sedaj vse te programe zmetat dol, da bo vsaj računalnik normalno deloval.
Pač, domača stran bo sedaj "smart web search"
frown-1.gif

ales74

Fizikalc
3. nov 2012
477
38
28
okolica MB
v IE poglej pod orodja - upravljanje dodatkov če je tam kaj

z CCLEANER zbriši vso nesnago

probaj z AUTORUNS in HIJACK THIS. če se ta stvar naloži ob zagonu pol bi morala bit vidna v AUTORUNS.

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Citat:
Uporabnik JosipBroz pravi:
Predal sem se.
Mislim, da sem v zadnjem času zvlekel dol ene 15 različnih programov za čiščenje nadloge, pa mi niti eden ni pomagal. Ne najdejo nič. Tudi tile, ki ste mi jih predlagali.
Sedaj imam samo ful počasnejši računalnik, ker tile programi izvajajo rutine, mojega problema pa ne rešijo. Moram sedaj vse te programe zmetat dol, da bo vsaj računalnik normalno deloval.
Jaz nisem predlagal nobenega programa, ki bi pustil za sabo kake "rutine".
Če imaš čas, lahko tudi Kaspersky Rescue CD uporabiš, ga hvalijo kot najboljšega*. S tem da pusti čez noč, ker traja pregled več ur.
(ta tudi nobenih "rutin" ne pusti za sabo)

* - enega od najboljših, da ne bo kakih prepirov

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Citat:
Uporabnik 18zimoni pravi:
Poskusi odstraniti internet explorer in ga potem ponovno namestiš.
Tudi to sem naredil. Odstranil IE 8, ampak fora je v tem, da ostane na računalniku potem IE 6, ki je nekako "vgrajen" v Windows XP.
Jasno, da tudi ta postopek ni rešil mojega problema.