Služnostna pot čez dvorišče

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Kaj vse gre lahko narobe, če sosed hodi na svojo parcelo čez tvoje dvorišče
grin1.gif

Ok recimo, da vem za kaj vse se lahko s kom spreš.
Bolj me zanima če ima kdo izkušnje kako to potem v realnosti zgleda.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Kaj to pomeni čez tvoje dvorišče?

Koliko časa je že tako?

Je prišel kdaj mimo in vprašal če lahko...ako to počne na novo?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Dobesedno čez dvorišče:)
Sicer sta dva dvorišča, in je ta prehodni bolj "delovni". Za zasebnost je drugi in terasa. Ne moreš pa avta pustit kot, da ga je voda prinesla.

Koliko časa je ne vem, je že kr nekaj let, pa v ZK je tudi vpisana služnost. Ustno in pisno ima dovoljenje.
Zanimam se kot novi lastnik kaj bi me v realnosti čakalo.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Hja, če ima vse to, te v realnosti čaka nadaljevanje obstoječega stanja.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
samo jaz si razlagam služnost kot to da se on pelje po tvoji zemlji..ne pa da tam parkira...parkira lahko na svoji parceli. Če tega ni možno, je njegov problem, ker si tega ne uredi.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ja samo pelje se lahko preko. Glede avta sem pisal o mojem avtu, da ga pač na svoji zemlji ne moreš kr pustit kak ti paše, ker moreš gledat, da gre lahko sosed mimo.

Zanima me bolj, če ima kdo praktične izkušnje kako to izgleda. Al ti to počasa najeda, al je 16x na dan sosed dober dan, dans pa bo vreme, al se grdo gledata, ker je šou z usranim gumam preko... V 90% gre peš preko in avto pusti na začetku parcele.

Pač ljudje smo si različni in če se malo spomnemo na novinarja Jermana z rtvslo, pol človeka malo mine, da bi si skom kaj delil.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.704
1.356
113
Jah fajn že ni ali kaj bi rad slišal? Odnosi morajo biti dobri, je pa zelo odvisno kolikokrat na dan gre čez. Če je zjutraj in popoldne, se pomojem da zdržat, vse kar bo več, pa bo moteče.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:Zanima me bolj, če ima kdo praktične izkušnje kako to izgleda.
Imam skupno pot na parceli v Kostanjevici, kjer imam hišo za vikend.
Korekten odnos in morda včasih nekoliko strpnosti mi veliko pomeni.
Dober sosed je 'zlata vreden', včasih ga prosim da malo pogleda proti hiši, ko nas ni tam, včasih rečeva kakšno o vremenu in je vse v redu.