Službena pot in praznik ?

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Kolega je bil prejšnji mesec za praznik na službeni poti. Pri plači je dobil:

1. Nadomestilo za praznik (kot vsi drugi, ki so bili doma)
2. dnevnico in potne stroške za službeno pot

Bi moral dobiti še kaj ? Kot vem sam bi moral dobiti še vsaj:
3. Dodatek za delo na praznik (% odvisni od kolektivne pogodbe za posamezno branžo, ponavadi 50 do 100%)
4. Nadure ali fond za koriščenje ur.

Za 4. točko nisem prepričan. Ve kdo kaj več o tem ?

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Vsaj še ena polna plača mu pripada...

evil.gif

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
A mate še dnevnice, no pr ns so jih kr ukinl, kao so že vkalkulirane v plači, no vsaj praznične ure so šle poleg praznika najbrž v nadure, ki so pa tko v stimulaciji prikazane...

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Sergio81 pravi:
A mate še dnevnice, no pr ns so jih kr ukinl, kao so že vkalkulirane v plači, no vsaj praznične ure so šle poleg praznika najbrž v nadure, ki so pa tko v stimulaciji prikazane...

Kako imaš pa lahko v ure vkalkulirane ? Torej dobijo vsi "dnevnice" ? Ali dobiš namesto dnevnic nek % dodatek na ceno ure ?

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.887
772
113
www.jernej.org
Jaz sem dobil na službenem potovanju za vikend dodeljene nadure (2x po 8 ur). In pričakujem, da enako velja tudi na vsak drug dela prosti dan (nadure). Glede na to, da so nadure že v osnovi plačane po višji postavki, ne pričakujem nobenega dodatka za delo med prazniki.

ermej

Fizikalc
3. sep 2007
726
34
28
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
Jaz sem dobil na službenem potovanju za vikend dodeljene nadure (2x po 8 ur). In pričakujem, da enako velja tudi na vsak drug dela prosti dan (nadure). ne pričakujem nobenega dodatka za delo med prazniki.

Blagor vam ko imate nadure boljše plačane, pri nas so manjše od redne ure, amapk moraš delati, če šef reče, praznične dvojne ure kaj je že to??