Sluzbena pot - dokazila?

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Ojla!

V oktobru in novembru sem opravil 3 sluzbene posti v Nemcijo za potrebe izobrazevanja v okviru svoje dejavnosti. Vse lepo in prav.

Cez 2 tedna letim v Dubai, pa me zanima, kaj bi rabil za davcno, da stlacim tole pot v stroske? Kupil sem samo karto, ni to "bozicni aranzma v hotelu AI"
smile-1.gif
. Ker je destinacija bolj eksoticna, bo verjetno bolj veselica dokazat upravicenost stroska?

V splosnem me zanima, kaj je pametno s sluzbenih poti prinesti kot dokazilo (ok, cestnine, tunelnine, parkirnine, hotelske racune jasno da).

LP,
PIC

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Kaj pa vem... greš recimo na kakšen bankomat dvignit keš, po navadi na koncu vpraša še, če želiš potrdilo. Ko ti ga izpljune, spraviš in to je to. Sicer pa če gre za poslovno pot, imaš verjetno kaj korespondence ne?

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Kotizacija na tvoje ime, karta, hotelski racun, vse to bi mroalo zadostovat. Sicer pa prasas knjigovodkinjo.
wink-1.gif

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Cakam njen odgovor
smile-1.gif
.

Mislim da se bom kar dogovoril z ene par firmami za sestanek, toliko, da imam pokrito.

Ko takole razmisljam, mislim da bo treba vec casa in denarja nameniti sluzbenim potovanjem in izobrazevanjem.

LP,
PIC

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Sestanek v Dubaju ?
Pripiši davčnim organom vsaj toliko IQja kolikor bi ga pripisal komurkoli.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Zakaj pa ne?

Lani je direktor firme, za katero delam, sel na HRM meeting v Mehiko. In pazi to, konferenca je bla na plazi hotelskega kompleksa!
smile-1.gif

Razumem, kaj hoces povedati, ja ...

LP,
PIC

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.773
169
63
ksz

Meni se pa to ne zdi nič nenavadnega. Saj SLO večinoma trguje s tujino. In Dubaj je drugi New York. Tam je ogromno poslovnih priložnosti. Torej nič nenavadnega, da si rihtaš posel v Dubaju.

lp

torek

Pripravnik
28. okt 2007
269
0
16
Kot je numy napisal: pripiši dacarjem vsaj tak IQ kot sebi. Nikoli nimam težav z dokazovanjem upravičenosti potnih stroškov, ker pazim na to da ima vsak potni nalog za sabo neko "zgodbo". Ne moreš hoditi na drug konec sveta "kar tako". Če imaš za sabo pravo zgodbo (v obliki korespondence, predvidenil ali realiziranih poslov,...) potem res ni treba drugih dokazil kot samo kakšen listek ki dokazuje da si tam res bil.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Eno vprašanje s tega področja imam. Delodajalec mi plača tudi parkirino na službeni poti. Če parkiram na modri coni, mi ostane listič z uro parkiranja in ni problemov s povračilom. Zadnjič pa parkiram v Ljubljani na enem parkirišču z rampo. Pri vstopu dobim kartico, pred odhodom na avtomatu vstavim kartico, plačam znesek, avtomat vrne kartico, ne dobim nobenega računa, na izhodu parkirišča mi rampa vzame kartico in mi ne ostane čisto noben kos papirja, ki bi mi služil kot potrdilo za parkirnino. WTF, kako naj uveljavljam?

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Eno vprašanje s tega področja imam. Delodajalec mi plača tudi parkirino na službeni poti. Če parkiram na modri coni, mi ostane listič z uro parkiranja in ni problemov s povračilom. Zadnjič pa parkiram v Ljubljani na enem parkirišču z rampo. Pri vstopu dobim kartico, pred odhodom na avtomatu vstavim kartico, plačam znesek, avtomat vrne kartico, ne dobim nobenega računa, na izhodu parkirišča mi rampa vzame kartico in mi ne ostane čisto noben kos papirja, ki bi mi služil kot potrdilo za parkirnino. WTF, kako naj uveljavljam?
Običajno imaš pri teh avtomatih tudi en gumek na katerem piše račun. Če ga pritisneš med postopkom, ti na koncu izpljune tudi račun, sicer pač ostaneš brez.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Takšni avtomati ziher dajejo račun, drugače bi bilo jemanje denarja "nelegalno".

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:

Ne razumem zakaj taka panika. Jaz imam več kot pol nalogov brez dokazil. Ko delam npr. pri stranki v centru LJ uporabljam njihovo parkirišče za katero imam njihovo vstopno kartico, dokazil nimam kje dobit ker gre za privat garažno hišo. Večina teh poti je razvidna iz računov, če pa gre za sestanek tam pa pač ne. Valjda, tudi dacarji razumejo, da ne moreš na vsaki poti dobit nekaj. Predvidevam da imajo vsaj povprečni IQ in da take stvari razumejo.
smile-1.gif

Tudi pot v tujino npr. ni imela dokazil razen vabila stranke. Vse stroške so mi plačali oni, ker sem bila tja vabljena.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Dacarji so včasih malce preveč
stupid-1.gif
.
Po njihovem, bi moral vsaki stranki dat podpisat list iz katerega bi bilo razvidno, da si bil res tam. Si predstavljam predsednika uprave, kako gre k drugemu na sestanek in potem mu da na koncu še za podpisat list za dokazilo, da je bil res tam.
zmaga.gif

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
Naši dacarji so res butlji če mislijo, da bo kdo to delal. Jaz porabim ful časa za pisanje nalogov, pa zaenkrat nimam fiktivnih.
Če želijo dokaze naj sami stranke kličejo in preverjajo. Njihovega dela ne mislim delat.

Naša država je čisto zbirokratizirana.
frown-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Patsy pravi:
Če želijo dokaze naj sami stranke kličejo in preverjajo. Njihovega dela ne mislim delat.
Tukaj se žal motiš. Ti MORAŠ dokazat, da si bil na tej poti, ne obratno.

Hehe, ugani katera je sicer prva stvar, v katero se zapičijo davkarji, ko pridejo na pregled podjetja?
grims-1.gif

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Sem ze pisal 5 firmam v Dubaju in se dogovarjam za sestanke.

Razlog pa tudi imam (poslovno sodelovanje).

Bomo videli ....
smile-1.gif

LP,
PIC

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Načeloma bi lahko povsod po svetu našel firmo, ki te bo sprejela na sestanek. Dacarji pa v jok?