Služba

Benko14

Pripravnik
30. jun 2011
219
17
18
Pozdravljeni
smile-1.gif

Sem v dilemi, za katero službo se odločiti, pa tehtam možnosti in bi še vaše mišlenje rad slišal

1. Možnost - plača okoli 800 € neto, ni božičnice, ni stimulacije, regres minimalen, delavnik od 8 - 16 vikendi frej. Delo na računalniku fizično nikol utrujen lahko samo psihično. Stroški prevoza 100€ mesečno

2. Možnost - plača 900 € vsak dan topla malica + denar za malico, božičnica, regres je vredu, delavnik od 6 - 14 + nadure, fizično delo, 2 delavni soboti v mesecu, stroški prevoza 50€ mesečno, fizično lahko utrujen ter psihično.

Težka odločitev, sem v dilemi povsod so + povsod so -

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Če nimaš dveh levih rok, potem varianta 2.
Če je varianta 1 v javni upravi, beži čimdalj.

Skratka - jaz bi se odločil za varianto 2.

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Citat:
Uporabnik Benko14 pravi:
Pozdravljeni
smile-1.gif

Sem v dilemi, za katero službo se odločiti, pa tehtam možnosti in bi še vaše mišlenje rad slišal

1. Možnost - plača okoli 800 € neto, ni božičnice, ni stimulacije, regres minimalen, delavnik od 8 - 16 vikendi frej. Delo na računalniku fizično nikol utrujen lahko samo psihično. Stroški prevoza 100€ mesečno

2. Možnost - plača 900 € vsak dan topla malica + denar za malico, božičnica, regres je vredu, delavnik od 6 - 14 + nadure, fizično delo, 2 delavni soboti v mesecu, stroški prevoza 50€ mesečno, fizično lahko utrujen ter psihično.

Težka odločitev, sem v dilemi povsod so + povsod so -

Potegni črto in glej kakšne reference ti katerakoli možnost prinaša. Sklepam, da si mlad in to ne bo tvoja zadnja služba. Zato je bistveno kakšne možnosti in znanja ti nudi.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
jest bi se pa odločil za 1.

ko prideš domov si spočit, in lahko še kej pofušaš, narediš okol hiše.

čeprav tud 2., če je res da si rahlo utrujen ni tako slaba. Odvisno kakšne imaš delovne navade?? a si že kdaj delal fizično 8 ur?

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.105
464
83
45
dolenska
Druga.
Več zaslužiš, manj si doma in manj zapravljaš. Ne boš rabil pazit na kalorije
tongue-1.gif
, Verjetno je delo dinamično in s tem večja možnost spoznavanja folka,....... Druga služba ima kup prednosti pred prvo. Po moje.

Kako pa je na dolgi rok, pa nisi nič napisal.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
deca.

opcija 1, opcija 2

kje si čez 5 let, čez 10,
kako stojijo firme
kaj te veseli
kaj veš o firmi, okolju
kje vidiš sebe æez 5, 10 let
kaj ti dane sbolj sede.

tko se analizira zadeve. ne po nekih otroških parametrih malice, regresa, delovnih dni...

Benko14

Pripravnik
30. jun 2011
219
17
18
@ynos - pri prvi možnosti je delo za določen čas 1. leto ni možnosti napredovanja, druga možnost pa je za nedoločen čas s tem, da je možnost napredovanja

@msenjur - za 1 možnos, sem sedaj 4 leta delal preko študenca. V 2 možnosti sem pa delal pred tem predno sem šel v firmo iz prve možnosti, ter občasno sem pomagal zadnjih 3 leta, tako da delovne navade mi niso panika

Sedaj vam pa še povem zakaj se odločam, sam bi vzel 2 možnost tako vendar je še ena postavka, ki je nisem takoj razkril, druga možnost poteka v podjetju žlahte - zato dilema

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
spet serjes..kaj ti pomen nedoločen vs določen čas..danes to pomeni 1000€ in mal iznajdljivosti delodajalca.

ne ocenjuj po napačnih parametrih, pravnih izrazih katerih ozadje ne poznaš

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Pri prvi glede na napisano praktično nimaš šans napredovanja, torej se plača ne bo premaknila.

Pri drugi imaš možnost stimulacije, sploh če si boš lahko nadure izplačeval. Pridni so pogosto bolj nagrajeni (ne ni to tako redko, kot nekateri jamrajo - tisti ki veliko jamrajo, ponavadi malo delajo). Vendar pazi na renome obeh firm.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.901
1.279
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
deca.

opcija 1, opcija 2

kako stojijo firme
kaj te veseli
kaj veš o firmi, okolju
kaj ti dane sbolj sede.

tko se analizira zadeve. ne po nekih otroških parametrih malice, regresa, delovnih dni...

zmaga.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
spet - kakšni so odnosi s to žlaho? se dobro razume familija? če ja, potem sigurno 2. šansa. Če boš priden boš pač imel prednost pri vseh zadevah... spet po drugi strani, je pa vprašanje kako bojo na to gledali sodelavci - lahko jim ne boš všeč, če bojo vedeli, da ste v žlahti, in potem boš skoz poslušal ene očitke... če je šansa, bi jim jest za začetek zamolčal, da sem v žlahti. Tok, da te spoznajo kdo si zares.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik softi pravi:
deca.

opcija 1, opcija 2

kako stojijo firme
kaj te veseli
kaj veš o firmi, okolju
kaj ti dane sbolj sede.

Se strinjam.

Sam bi se verjetno odločil za 2. varianto in iskal kaj drugega.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
zakaj dajem jaz pametne nasvete na alterju? d ame pol drkate k spamerja, pa hebete k cefurja.

e moj mekani..seljacino jedna

dolenc..hvala. hvala za podporo

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
jez bi tudi raje 1 vzel, maš vikend frej, vstajaš ob normalni uri, da boš ob 6.00 v službi boš vstajal kdaj?

Plus glede na to, da je 2. opcija žlahta predvidevam, da ti je ta opcija odprta kadarkoli.

pa mal offtopic, kako je lahko uradno delavnik 6-14 plus 2 soboti? a ni delovni teden pri nas 40ur?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Seveda, vendar da ti jih izplačajo - ni to povsod.
wink-1.gif

Kar se povezav z žlahto tiče - kar najmanj se vadit na žlahto, kratkoročno je lahko to plus, dolgoročno pa velik minus. Delaj se, kot da niso nobena žlahta.