Slušalke

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Hmmm. Kaj izbrati?

Trenutno imam TELE ampak se mi je malce zje.bal kabl in je nehala delat desna stran
smile-1.gif

Zaj pa je seveda treba kupit nove in nevem katere kupit. Rabim jih za muziko in filme. Se pravi, da morajo biti kompaktne, udobne in kvalitetne.

Zaenkrat sem razmišljal, da bi še enkrat kupil model katerega link sem prilepil zgoraj ali pa pogledal za kateremi drugimi.

Kaj predlagate?

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Jst mam Sennheiser HD555, zvok je vsaj meni precej kvaliteten, za mmuziko in filme, pa parkrat se mi je že zgodilo da sem jih iskal po mizi, potem pa ugotovim da jih mam na glavi - jih res lahko mam par ur gor pa sploh vem ne da jih mam.

SpaceMonkey

Pripravnik
11. avg 2007
761
3
18
Kolko boš plačal, toliko boš dobil. Na žalost za 22 € ne boš dobil nič kaj prida zadevo. Če jih boš veliko uporabljal, ti predlagam povečanje buđeta vsaj na 70 - 80€. Razlika v kvalliteti zvoka in udobju je res neverjetna. Sicer pa najboljše,da se odpraviš do kakšne trgovine in zadeve preizkusiš. Recimo cenovni rang od 20 pa tja do 100€. Sem prepričan, da te bo minila vsaka želja po kupovanju cenenih zadev in se boš odločil za kaj boljšega.

Jaz sem tako namesto predvidenih 10 tisoč SIT, dal za slušalke skoraj enkrat več. Kupil sem Sennheiser-jeve in mi danes po mnogo letih vsakodnevne uporabe še zmeraj odlično služijo. Mi ni žal niti tolarja, ki sem ga dodal prvotno namenjenemu bugetu.

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Meni osebno so bile te Logitech super.

Bom malo pogledal za Sennheiser modeli ja, čeprav me cene malce odbijajo
smile-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Jaz imam Speedlink Medusa 5.1 slušalke, in ni kaj reči. Res so malo večje, samo zvoku pa ni kaj očitati, sploh v navezi z dobro zvočno kartico.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Nekako dvomim, da za teh 20 EUR dobiš čisto zaresnih 20hZ-20.000 khZ razpona. No, na papirju že. Imam ene dokaj solidne slušalke za skype in te stvari, proizvajalec jamči, da so multimedija (muzika, filmi, skype, ni da ni), slušna kvaliteta pa je tako v kurcu, da še ene waitecove z cheap CD-plejerja špilajo občutno bolje.

Pri slušalkah ne gledaš na ceno. Neko srednjo zgornjo mejo pač postaviš na cca. 100 EUR, potem pa greš v trgovino probat.

EH 150 imajo THD 0,5 %, kar je zelo dobro v tem cenovnem rangu. Logitech je pasji in teh specifikacij niti ne napiše. Sennheiser ima tudi enega boljših damping filtrov, kar jih je. In seveda nima nekih tajvanskih cigumigu membran.

EH 150:
eh150.jpg

Modularni kabel - če ga uničiš, kupiš drugega za 10 EUR (original), priklopiš in špila dalje.

Klikenzi.

Nazadnje urejeno:

Slielay

Pripravnik
26. maj 2008
159
0
16
Jaz iščem slušalke izključno za to, da bi z njimi kdaj pa kdaj pogledal kakšen film in me zanima, če je dejansko tako velika razlika, kot pravite med naprimer temi eH 150 in pa npr. temi (Philips SHP2500)?
Zvoka pa ne rabim nekega pretirano dobrega in jih ne rabim za igre. Pomembno je, da so udobne in pa tudi priročne (dolg kabel in nastavitev glasnosti).

Torej, bi za normalno poslušanje filmov vseeno priporočali eH 150? Za nakup sem našel samo TO STRAN, so dajo še kje bolj ugodno dobit?

Hvala za odgovore, lp

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Najboljše da greš kupit nekam kjer ti jih bojo priklopli, da boš še s svojimi ušesi slišal razliko.

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
EH 150 imajo tudi v BigBangu ... vsaj v MB jih imajo ... za drugje nevem

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Jaz imam Speedlink Medusa 5.1 slušalke, in ni kaj reči. Res so malo večje, samo zvoku pa ni kaj očitati, sploh v navezi z dobro zvočno kartico.

Roko na srce - te slušalke so bolj povprečne kot ne. Že izdelava je bolj povprečna (Speedlink pač), pa tudi zvok ni nič kaj topel in odziven. Skratka - nič posebnega.