Slušalke za filme 5.1 7.1 dts...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Ima kdo izkušnje s takimi slušalkami?
Kako realno slišiš zvok od spredaj, zadaj... ??

Primerjava za "navadnimi" stereo slušalkami?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.875
6.960
113
Slabe so.

Veliko bolje deluje virtualizacija surrounda v stereo slušalkah. Recimo dolby headphone ali pa dts x headphones

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
slabe so tiste, ki imajo dejansko notri "5 zvočnikov"?? Za kolk dnarja so ble?

sej to sem opazil, da drage slušalke dejansko delajo virtualno iz samo 2 "zvočnikov" oz stereo.
ti imaš katere?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.875
6.960
113
sennheiser RS 170, zato ker je mir brez žic
smile-1.gif

Za top shit se kombinira receiver ki vsebuje dolby headphone ali pa celo atmos in vrvične slušalke. Kakšne zaprte, za boljše base.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
brez žic je tudi želja:)

bi rajši videl, da so slušalke že vse v enem. Da ne potrebujem še dodatne škatle samo zato, da bo znala zvok miksat.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
te sem že tudi sam našel;) sam tudi rabljenih ni za ta dnar:(

A noben ne gleda filmov preko slušalk??
Sej vem, da je čudno, sam jebiga, če drugač ne gre:(

Pol pa vsaj napište svoje mišljenje kak priklop bi bil najbolj "future proof"
Če gledam s pc-ja bi lahko bila usb zvočna... samo potem odpade ko bi pc zamenjal za kak androidni predvajalnik??
No bilo kaj bo, bo pa vrjetno vedno Kodi kot predvajalnik.
Seveda je želja tudi po še kakem analognem stereo vhodu, pa še kak digitalni bi vrjetno tudi prov prišel...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Malo updejta...

Slušalke, ki imajo vse v enem so zelo redke, zgoraj omenjene sony ter Pioneer SE-DIR800C.

Razne pc-gameing slušalke so spet mal tko tko. Veliko plastike, malo zvoka, in razne usb zadeve in težko najdet brezžično.

Najboljš je imeti en dekoder, oz receiver, ki zna tudi na slušalkah ustvarit prostorski zvok. Baje to znajo Yamahe s funkcijo Silent cinema. Vsak po svoje to poimenuje, ampak Yamahe imajo baje vsi modeli...
Potem najdet slušalke pa ni več problem, ker pašejo vse:)

Moj onkyo (glede na naovdila) pravi, da zna spravit čez slušalke "direct". Če si prav predstavljam, bi moral PC prekodirat zvok in tako onkyo potem služi samo kot "neumni" ojačevalec zvoka za slušalke. Samo je moj pc malo prešvoh, da bi poleg slike še zvok pedenal:( Za test bom pa probal;)

Dobijo se pa tudi samo dekoderji za malo manjši denar
Astro Mixamp Pro
Turtle Beach DSS ali Turtle Beach DSS2

Tudi na aliexpresu je nekaj dekoderjev, samo kitajc marsikaj napiše...

p.s. menjam onkyo za yamaho
wink-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.875
6.960
113
Jvc su-dh1

Ampak je bolj redek kot zlato
wink-1.gif

Powedvd zna v dolby headphone pretvorit, torej playback iz PCja ni problem. Problem je iz TVja

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
res je redek, ker je stara zadeva
Tudi to je obstajalo SENNHEISER LUCAS DOLBY SURROUND VIRTUAL LISTENING SYSTEM

Sem pogledal pol filma superman v batman s slušalkam.
V kodiju sem spreminjal vse možne nastavitve.
Na oknyu sem imel na direct in stereo.
Razlik med nastavitvami nisem zaznal.
Pogreeeeeešam base, da se soba trese:)
Pogrešal sem pa tudi center zvočnik. Vse je bilo zelo stereo oz bolje rečeno mono kopija na obe strani.
Če bi samo govor se malo "ločil", bi bilo vrjetno že čisto drugače.
Slušalke imam Akg K271.
Če bom kupil druge slušalke morajo obvezno imeti ovalne naušnike, da gre celo uho notri. Pri teh okroglih po določenem času začnejo bolet ušesa, ker tiščijo na njih.

Zanimivo, da se te stvari skos nekje zadaj v kotu dogajajo. Za proizvajalca receiverjev je po moje to minimalni vložek, da bi spravli v vse modele. Pa malo več oglaševanja, pa bi folk navalil.
Sam sem še na vhs kasetah palamudil z surround soundom:) Bil je bolj stereo na vseh kanalih, samo ropotalo pa je z vseh strani:))

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.875
6.960
113
Pazi na vhod, nisem sicer točno pogledal, ampak decoder mora sprejet DTS ali DD, če bo sprejel navaden stereo, ga bo potem virtualno spremenil v surround, kar pa ni na nivoju.

btw, če bi rad padel na rit, odpri tole in poslušaj s slušalkami: https://www.youtube.com/watch?v=IUDTlvagjJA

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
DTS res ne podpirajo.
Sem jim mal težil na supportu:)

Njihov odgovor kaj se zgodi, če ima film dts ali ac3 zvok;
Citat:
You wouldn't hear surround sound via DTS. According to Kodi's wiki page, the AudioEngine supports Dolby Digital (AC-3) with BluRay. This would be supported by the headset.

http://kodi.wiki/view/AudioEngine

Nekak se bolj nagibam k sennheiser rs 175. 100€ razlike pa v pujska, do takrat ko bom receiver zamenjal
tongue-1.gif

Mah me moti to, da zadeva ni 100% kompatibilna z vsem, pa še neke svoje baterije imajo
bonk.gif

Za sennheiser saj vem, da imajo dober zvok, lepo stojalo za polnit, navadne baterije, ter upam, da tist surround efekt vsaj malo poživi:)

Sem pa testiral film še z enim slušalkam sennheiser hd 435. WOOW kera razlika v zvoku v prid sennheiser
shocked-1.gif
Pa so to cenejše slušalke od akg, izgledajo zelo plastikfantastik... Več basov, govor je boljši, bolj globok, nč ne tiščijo na ušesa.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Jeeej, nabavil Sennheiser RS 175
wink-1.gif

Mater so ogromne.
Pričakoval sem (pre)več. Ampak niso slabe:) Pač glede na to, da jih cel internet hvali, sem pričakoval še malo več. Ali pa se pač morem sprijaznit, da so to samo slušalke in pač ne more biti isto kot zvočniki.

Za moj posluh imajo preveč visokih tonov. Določeni zvoki so potem že moteči. Bo verjetno potrebno kak EQ inštalirat. Isto sem opazil v filmih in v glasbi. Recimo razbijanje kozarcev ali stekla zna malo preveč zasekat v ušesa.

Basi so... pač v slušalkah:) Obvezno imam vklopljene dodatne base na slušalkah. Je pa zanimivo, da znajo pa tako zatrest, da se dobesedno slušalke tresejo:))

Jeej uspelo mi jih je priklopit direkt na PC preko optike in moj pc zmore procesirat sliko in zvok:)
Glasne so načeloma dovolj. Če pa ne, pa ima Kodi še dodaten "potenciometer".

Sedaj pa še surround sound...
Tega pa ni. Je levo/desno. Pa občasno kaj malega odzadaj. Ni pa centra za govor.
SURR efekt, ki je na slušalkah pa je čisto brez veze. V bistvu zvok "oddalji", tak malo odmevajoč postane.
Bom pa še malo pogledal za Kodi, če se da še kaj nastavit, da bi bili kanali bolj ločeni.

Ker sem alergičen na vse jebe... lučke, ki mi svetijo v glavo, ko gledam tv, sem seveda tudi že oddajnik prelepil:( Žal ga nimam kam drugam postavit, kot ob tv. Postrani ga pa ne morem obrnit, ker potem bi pa kable gledal, kar je pa spet druga obsedenost:))

Imajo pa en velik minus. Stikalo za preklop med optičnim in analognim vhodom.
Zakaj leta 2016 to ni rešeno s tipko na slušalkah?????
Pa še so ga postavli zadaj tik pod optični priključek, tako da je malo težje pridet do njega.
Sedaj jih poskušam uporabljat na dveh pc-jih, pa da vidim kako (ne)praktično bo to preklapljanje...

Udobne? Zelo!
Celo moja velika ušesa gredo cela v slušalko. Čisto nič ne tišči na ušesa! Morda bom čez čas nabavil kosmate blazinice. Bom še videl, kako mi bodo te všeč. Celo v tej vročini mi ni bilo nič dodatno vroče v glavo ali v ušesa zaradi slušalk.

Prvo polnjenje je trajalo 17h. Wtf?? Dodaten par polnilnih baterij in dober polnilec sta verjetno kar obvezna oprema. Oboje imam, tako da ne bi smelo bit težav:)
Drugač pa sem zadovoljen. Sploh s psihološkega vidika, ko pač lahko gledaš film na glas in se ne sekiraš, da bi koga motil:)

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
A ti poslušaš glasbo več kot 17 ur skupaj, saj drugače odložiš slušalke na stojalo, pa so ti baterije vedno polne.

A na Kodi-ju pa izbiraš filme s 5.1 zvokom. Marsikateri 1080p stream ima namreč zgolj 2.0 AAC zvok.

Drugače pa je prostorski učinek opazno drugačen od stereo zvoka. Sicer ni niti približno tako izrazit kot v dnevni, kjer so zvočniki nekaj metrov narazen, se pa kljub temu večkrat obrnem, ko slišim odpiranje vrat ali korake za hrbtom.
evil.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Nima veze kolk poslušam. Pač zdelo se mi je full čudno, da se tako dolgo polnijo.

Stream filmov sploh ne gledam. Gledam samo kar sam dol potegnem in tisti majo vsi vsaj 5.1 zvok.

Saj sem napisal, da občasno se kdaj sliši kaj odzadaj ali bolj s strani. Da pa ni tako kot na zvočnikih.

Katere slušalke pa imaš ti?

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Sem na hitro prebral pa sem si "prvo polnjenje" zapomnil kot poslušanje. Glede Kodi in zvoka- si pač omenjal dodatne funkcije Kodija...

Sam imam identične slušalke kot ti že tam pol leta. Ko/če mi dopušča čas pogledam kakšen film ali serijo. Po kakšnih 8...9 urah gledanja (v več dnevih seveda) jih dam na stojalo in so mi do naslednjega večera povsem polne.

Drugače pa sem si omislil Realdebrid dostop (pride tam 1-2 €/mesec) in gledam vse izključno preko Kodi. Se najdejo vsi filmi z resolucijo 1080p in z zvokom 5.1. Mogoče še kdaj prenesem kašen 3D film katerega potem pogledam na "pravem" sistemu.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.259
1.892
113
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
te sem že tudi sam našel;) sam tudi rabljenih ni za ta dnar:(

A noben ne gleda filmov preko slušalk??
Sej vem, da je čudno, sam jebiga, če drugač ne gre:(

..

Čudno? Ne motiš nobenega in ob solidnih slušalkah ga ni sistema ( vsaj ne za nekaj jurjev), ki bi dosegal kakovostno raven zvoka.
Napram dobremu sistemu so slušalke konkretno cenejše.

Torej morađ dat na tehtnico...ali 2 x letno razgrajaš s sistemov ali vsak večer nažigaš ' v svoji glavi'.

Je pa nekaj...sosedi ne slišijo...

Glede predlogov tudi jaz čakam na konkretne...ker se mi zdi interesanten način gledanja filma a nimam pojma kaj je danes na trgu.