Jeeej, nabavil Sennheiser RS 175
Mater so ogromne.
Pričakoval sem (pre)več. Ampak niso slabe
Pač glede na to, da jih cel internet hvali, sem pričakoval še malo več. Ali pa se pač morem sprijaznit, da so to samo slušalke in pač ne more biti isto kot zvočniki.
Za moj posluh imajo preveč visokih tonov. Določeni zvoki so potem že moteči. Bo verjetno potrebno kak EQ inštalirat. Isto sem opazil v filmih in v glasbi. Recimo razbijanje kozarcev ali stekla zna malo preveč zasekat v ušesa.
Basi so... pač v slušalkah
Obvezno imam vklopljene dodatne base na slušalkah. Je pa zanimivo, da znajo pa tako zatrest, da se dobesedno slušalke tresejo
)
Jeej uspelo mi jih je priklopit direkt na PC preko optike in moj pc zmore procesirat sliko in zvok
Glasne so načeloma dovolj. Če pa ne, pa ima Kodi še dodaten "potenciometer".
Sedaj pa še surround sound...
Tega pa ni. Je levo/desno. Pa občasno kaj malega odzadaj. Ni pa centra za govor.
SURR efekt, ki je na slušalkah pa je čisto brez veze. V bistvu zvok "oddalji", tak malo odmevajoč postane.
Bom pa še malo pogledal za Kodi, če se da še kaj nastavit, da bi bili kanali bolj ločeni.
Ker sem alergičen na vse jebe... lučke, ki mi svetijo v glavo, ko gledam tv, sem seveda tudi že oddajnik prelepil
Žal ga nimam kam drugam postavit, kot ob tv. Postrani ga pa ne morem obrnit, ker potem bi pa kable gledal, kar je pa spet druga obsedenost
)
Imajo pa en velik minus. Stikalo za preklop med optičnim in analognim vhodom.
Zakaj leta 2016 to ni rešeno s tipko na slušalkah?????
Pa še so ga postavli zadaj tik pod optični priključek, tako da je malo težje pridet do njega.
Sedaj jih poskušam uporabljat na dveh pc-jih, pa da vidim kako (ne)praktično bo to preklapljanje...
Udobne? Zelo!
Celo moja velika ušesa gredo cela v slušalko. Čisto nič ne tišči na ušesa! Morda bom čez čas nabavil kosmate blazinice. Bom še videl, kako mi bodo te všeč. Celo v tej vročini mi ni bilo nič dodatno vroče v glavo ali v ušesa zaradi slušalk.
Prvo polnjenje je trajalo 17h. Wtf?? Dodaten par polnilnih baterij in dober polnilec sta verjetno kar obvezna oprema. Oboje imam, tako da ne bi smelo bit težav
Drugač pa sem zadovoljen. Sploh s psihološkega vidika, ko pač lahko gledaš film na glas in se ne sekiraš, da bi koga motil