Slušalka ene znamke na bazo druge znamke telefona?

alcazar

Pripravnik
3. sep 2007
878
19
18
Slovenia
Razmišljam o siol telefoniji, kjer naj isdn telefoni nebi prišli v poštev. Ker imam enega brezžičnega Siemensa isdn, bi kupil enega najcenejšega brezžičnega analognega npr. Panasonica in prijavil slušalko od Siemens-a sx100 na to Panasonicov-o bazo. Bi šlo to?
Pa še nekaj - kam se priklapljajo telefoni pri siol telefoniji? V modem?

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.662
9
38
Ljubljana- okolica
Panasonic dobiš ceneje.si za 5€ ceneje... sem za zadnjič kupu ker nam je crknil tastar luškan telefončk ni kej.

alcazar

Pripravnik
3. sep 2007
878
19
18
Slovenia
Pa dober, ko ga bom res kupoval, bom že poiskal najcenejšega; sedaj me zanima samo tehnična plat. Uporabja morda kdo to kombinacijo - panasonic analogna baza, gor pa slušalka od siemensa (sx100) ? Deluje?

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Ni samo fora v DECT standardu, tako bazna, kot slušalka morata podpirati DECT GAP standard.

DECT GAP is an interoperability profile for DECT. The intent is that two different products from different manufacturers that both conform not only to the DECT standard, but also to the GAP profile defined within the DECT standard, are able to interoperate for basic calling.

Meni je recimo tako Siemensova slušalka delovala tudi na DeTeWe-jevi bazni postaji. Seveda je oboje podpiralo GAP.

Ogo

alcazar

Pripravnik
3. sep 2007
878
19
18
Slovenia
Še nekaj: Če mi uspe sparit dve slušalki z eno bazo - ali lahko potem uporabljam dve različni številki, ali samo eno?

alcazar

Pripravnik
3. sep 2007
878
19
18
Slovenia
Aha, potem ne bo nič, ker je potreben analogni telefon. Sem misli da je podobno kot pri isdn, kjer številko vpišeš v sam telefon/slušalko in lahko imaš več številk na eni bazi.

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Jaz uporabljam Panasonicovo slušalko na Siemensovi bazi. (zdej modele ne vem točno na pamet, bi moral preveriti na bazah) Siemens je en model s fotoaparatom.

Panasonic slušalka se je prej uporabljala na analognem priključku. Imeli smo vklopljeno tudi prikaz številke klicočega. Potem smo prešli na ISDN in je monter uspel usposobiti da dela Panasonicova slušalka na bazi od Gigaseta.

Ne dela čisto 100% v redu, ampak deluje.

Siemens ima eno številko, Panasonic ima drugo številko. Napake ki sem jih opazil: Če kdo kliče na Panasonica, pozvoni telefon samo 1x, potem pa ne več...oziroma zvoni tiho (vidiš samo številko). Zdej to ne vem zakaj je tako, mogočpe še kakšne nastavitve, samo se nisem preveč ukvarjal s tem, ker ta panasonic je v uporabi 1x letno.

Če te zanima še kaj več, lahko preverim modele telefonov.

LP

raY_

Pripravnik
20. avg 2007
122
0
16
Hvala na info.
Zanima me pa kako se določi (v tvojem primeru) Panasonic slušalki da zvoni samo na številko 2?

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
To pa žal ne vem, mi je telekomov uslužbenec vse nastavil in od takrat je sedaj že več kot dve leti tako.

(spomnem pa se da mu janprej ni hotelo delat, šele potem po kakih 10 minutah brskanja po telefonu je uspel prijaviti slušalko)

alcazar

Pripravnik
3. sep 2007
878
19
18
Slovenia
Helow.

Poleg siemensa sx100 (isdn) ima sedaj Panasonic KX-TG7200 (analogni). Slušalko Panasonica sem prijavil na bazo od sx100 (isdn). Zadeva deluje, ampak kje bi na tej slušalki (panasonic) nastavil drugo številko (ker imamo dve isdn številki)?