Slovenski programi preko VPN

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.439
422
83
Občasno bi v tujini pogledal kak slovenski program. Verjetno bi šlo preko VPN povezave, ki bi jo vzpostavil naročnik z dovoljšnjim uploadom?

Imam dve opciji - naročnika pri Telemachu in T-2, nihče ni tech freak in oba imata običajni vmesnik / ruter, kot ga namontira ponudnik storitve. Ima katera od teh škatlic možnost vzpostavitve VPN? Se pravi: rad bi iz tujine uporabil D3GO ali ustrezno rešitev pri T-2.

In kakšno minimalno pasovno širino bi potreboval (ni potrebno, da je HD)?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.875
6.960
113
Kaj pa ima pri Telemachu, kabel ali optiko? bi pa rekel, da noben ne podpira VPN...

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.801
636
113
Potrebuješ router, ki podpira VPN, enkrat nastaviš in zadeva potem deluje. Sam sem pred nekaj leti nstavljal asusov router, zadeva je precej enostavna in še danes deluje. Glede pasovne širine ti pa ne vem povedat. Telekomov tvin preizkušeno deluje bp na optiki z 20mbps uploada.

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Če ima router na katerega gre dd-wrt, se lahko gor nastavi openvpn. Lahko je pa tudi na kateri drugi napravi. Jaz ga imam na raspberry pie in port forwardiran ven.

D3go ima stream cc 2,5mbps. Je pa aplikacija narejena tako, da se zmanjša kvaliteta, če ni dovolj uplouda. Tako da deluje tudi na precej manj, samo je kvaliteta slike ustrezno slabša.

Company

Pripravnik
7. okt 2007
787
6
18
Na Telemach kablu s hitrostjo 100/6 gresta D3GO in HBOGO brez problema prek VPN. Pri meni je VPN na Synology NASu.

map

Guru
6. jul 2008
7.847
1.960
113
najrajš na babi
Jest imam kr vtičnik HOLA v browserju. Defoult ga imam izklopljenega, ko ga pa v tujini rabim ga pa vklopim, do sedaj je delalo.