Pa daj bodi resen. 20k je bil budget celega petelinjega.
Slovenskim igralce trda prede, snemanje filmov so le bonbončki ki jih redko vidijo... Glavne so gledališke predstave,
pa tudi tam je daleč od rožnatega. Komplet vsi igralci (sem delal v hotelu kjer sem jih videl vsaj 30) vozijo vsi rajngle
od cliotov in podobnih spak za par jurjev. Resnično niti eden ni uletel niti z povprečno laguno. (pa ne mi z umetniki ne gledajo tako,
ker poglej druge igralce po svetu)
Pa glede nato da mu je bila dalje obljubljena vloga v Hit Poletja, še jurja in pol nevem če je videl.
Pogodbe so večinoma hotel + hrana + prevoz na sceno + prevoz iz kraja in nazaj in dnevnica ki znaša med 50 in max 150€.
Recimo Pia je v petelinjem dobila mogoče 200€ zraven ker je pokazala joške in rit.
Založba oz. režiser oz. kdopač kontaktira igraca mu ponudi pogoje in to je to.
20k pokasira recimo šarbeđija za 20 minut kadra, kar je v tehnično dovršenih filmih cca 10 dni dela zanj.
Ta tvoj kolega pa te pošteno farba. Ko smo snemali rekonstrukcije smo dobili dnarja za burek in jogurt, jedva za bencin torej.
Ni to in nebo še kr nekaj časa amerika. Samo na oni strani luže dobita Kutcher in Scott v filmu Dude where is my car
vsak po 100k DODATKA zato da se za 3 sekunde zažvalita.
Sicer pa po mailu kontaktiraj Naberšnika pa ga vprašaj koliko je bil bilokater od igralcev plačan, naj ti da pribljižno cifro brez imena...