Slovenski BAND AID

Fiat007

Fizikalc
1. apr 2009
1.065
0
36
43
Gorenjska in okolica (Bled)
Pisalo se je leto 1992, ko je t.i. Slovenski Band Aid izdal pesem z naslovom Svobodno sonce. Danes sem čisto po naklučju ta spto našel na Youtube in moram reči, da sem ga ponovno slišal od takrat nekako. >> LINK DO VIDEA <<.

Ali mogoče kdo kaj več ve o tej zasedbi, kdo hudiča so sploh bili v tem zboru. Ker na spotu so še tako mladi, da jih dejansko ne poznam. Skratka zanima me čim več o tej skupini če kdo ve.

P.S.
Klošarji in podobni mlečneži se ne uglašejte, ker ste leta 1992 še skakali iz jajca v jajce
smirk-1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
zakaj točpno so se zbrali ne vem bom pa probal po vrstnem redu napisat kdo je v spotu Predinov zoran, Blagne helena, Irena vrškovnik, pa Vili resnik, anja rupel, Vladoi kreslin, alenka pinterič, Šerbi pa Klinči
cheer.gif
oto pestner, Ditka haberl ( za to nisem 100%) naslednja 2 sta mogoče molen ruge (ne vem kak se sedaj to točno napiše) nace junkar, Benč, Gani rijavec, pero lovšin GU GU,
Verjeno pa so se zbrali v čast sloveniji?
)

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.003
10.754
113
kod Džej-Zija
Po vrsti nastopajočih grejo nekako takole:
Predin
Helena Blagne
Vili Resnik in Simona Vodopivec
Anja Rupel
Kreslin
Alenka Pinterič
Agropop
Oto Pestner
pevec Agropopa
Ditka Haberl
Za ta duet nimam pojma.
Nace Junkar
Benč
Gianni Rijavec
Irena Vrčkovnik
Lovšin
Bor Zuljan na kitari
Alenka Godec se na koncu dere iz zbora.

V zboru je še nekaj znanih, recimo Damjana Golavšek, pa še kdo bi se našel.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Ta pesem je bila takrat skoraj kot himna, Slovenija je postala svobodna dežela - osamosvojitev. Sem že pozabil na to pesem, pa se je z veseljem sedaj spominjam, se spomnim kako emocionalno smo takrat poslušali in prepevali to pesem.
cheer.gif

mhmm

GIFtedALTER 08
22. jul 2007
2.370
0
36
Predin, Helena, Simona Vodopivec, Resnik, Anja Rupel, Kreslin, Pinteriæka, Šerbi, Klinči, Oto Pestner, Čarli Novak na basu, Damjana Golavšek, ostali od New swing kvartet, Ditka Haberl, Alenka Godec, Molen ruž, Junkar, Benč, Irena Vrækovnik, Giani Rijavec, Lovšin, pa še enih par.

edit: Na kitari ni Zuljan.

Nazadnje urejeno:

Fiat007

Fizikalc
1. apr 2009
1.065
0
36
43
Gorenjska in okolica (Bled)
Jaz se sedaj spomnim, da smo to peli v šoli, na vseh plesih in prireditvah. Skoraj bolj je bila znana kot himna.

In res je, ne pradstavljam si današnjega Band Aida s kakšno Osenarco, Lenderovo, Špikofo, Žagarjevo, Kumrom, Murkom in podobnimi seronjami...

To so bili časi
roza.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Se spomnim dobro tudi hrvaške pesmi.
Takrat smo vsi držali skupaj. Kot dobri dvojčki proti zlim srbom.
grin1.gif

Se pa še vedno spomnim neke ženske, naj bi bila neka jasnovidka če se prav spomnim, ki je leta 1991 izjavila, da se bomo s srbi v prihodnosti dobro razumeli, da s hrvati bomo pa na veliko skregani. No, meni se je takrat zdela ta izjava res neumna (star bil dobrih 10 let), sem se jo pa ful zapomnil.
Če ima kdo preveč časa zjutraj ali zvečer, jo po moje lahko še najde v kakšnih starih poročilih.
grin1.gif

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.443
3.751
113
Slovenski Band Aid - Pesem Svobodno sonce - 17 let pozneje - članek RTV Slovenija.

Sicer pe je bil naslednji "Band aid" potem Božični zborčki... mislim da so bili trije?

- Božični zborček - Bela snežinka
- Božični zborček 2 - Na božično noč (Miran Rudan, Tinkara Kovač, Powerdenserke, Rok Ferengia, Anika Horvat, MZ Hektor, Deja Mušič, Kingstoni, Victory, Jan Plestenjak, Dadi Daz ... )
- Silvestrski Zborček - Silvesterski Poljub

Nazadnje urejeno: