slovenske humor. nadaljavnake

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.512
10.732
113
nisem bral creditsov...

tako da ne vem kdo je ustvarjalec..

a so to fukjeni, al je res komu to smešno...??? pa vedno isti igralci tistih 5 do 10 igralcev ki furajo iste štose.

naj naštejem? tale zdanja iber glupa, pa sosedska pa klinika..fak no. Format slo TV... [censored], še parlament je bolj zabaven na SLO 3.

Vaio

Fizikalc
22. jul 2007
1.223
0
36
Citat:
slovenske humor. nadaljavnake

Tega ni.
Imaš neke poskuse, ki jih je delal Ðurišiæ, 100 različnih pa vseeno vse enake!
Parlament je zelo blizu s svojimi narečnimi vložki se pa uvršča v tragikomedijo.

Nazadnje urejeno:

B81

22. jul 2007
36.954
10.510
113
Teater paradižnik je bil edini dober
smile-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.512
10.732
113
včeraj še gledal 3 minute kmetije... bilo čisto preveč za cel teden :S

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.512
10.732
113
dober humor imajo angleži: tako je epska Black Adder, pa fools and horses. zadeve izvirne in zabavne. Od Usa mi je bil všeč prve sezone south parka, pa prve sezone its always sunny in philadelphija, pa mogoče friends (spet prve sezone) itd.. potem se tudi počasi izpojejo in se začne ponavljati. Dost jih je, ki so zabavne...tako da, si hotel podat glupo primerjavo. donkeih nagrajenih nanizanko Seinfeld, Frasier itd sploh nisem prišel..

Pri nas je že v štartu neizvirno in negledljjivo.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.982
-384
113
pri nas hočejo ugajati večini, in večini očitno paše tak humor.

Jest tud ne vem, zakaj ne morejo narest slovenskega seinfelda, pa Raymonda, pa M.A.S.H.a pa une prijazne gospe al kaj je že, pa Earla, pa... Pa to pomeni, ne samo, da samo prevedejo tujo izvedenko, ampak jo tud spišejo. Ker bedaki in konji v slovenski verziji so bili tud za kozlat - kakšne scene in dialogi so bili skoraj enaki, le slovensko so govorili.

Pa sej to se tudi drugje dogaja. The Office, so orig. angleške (prve 3 sezone) in so identične (samo drugi igralci) ameriški verziji. Ampak tukaj je začuda uspelo odlično.

Film Death at a Funeral enaka zadeva. Angleški film 2007 predelan v ameriškega 20(11?) si pa ne predstavljam, da bi gledal. Sem začel in preklel vse skupaj.

Nimamo mi ne jezika, da bi to postavili v naš prostor.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.512
10.732
113
ja vem, pa taxi tudi, pa zdaj prideše girl with dragon tatoo za amerikance da bodo razumeli :S, ampak vseeno , pri nas naj raje snemamo kmetije, bare,talente in ostali pofl, nam tisto bolje gre od rok. Zakaj bi si zatiskali oči.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
ne vem kaj zdaj o ciljni publiki nabijata - only fools and horses in recimo alo, alo, sta bila tudi pri nas ogromno predvajana in gledana

gre se samo o kvaliteti, saj tudi stand up komedije nimamo razvite, zakaj bi potem znali sit-com dober posnet?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
nisem bral creditsov...

tako da ne vem kdo je ustvarjalec..

a so to fukjeni, al je res komu to smešno...??? pa vedno isti igralci tistih 5 do 10 igralcev ki furajo iste štose.

naj naštejem? tale zdanja iber glupa, pa sosedska pa klinika..fak no. Format slo TV... [censored], še parlament je bolj zabaven na SLO 3.

Slovenci smo že v osnovi nard z jezikom, ki ni niti malo fonetičen, zato tudi imamo tolko hitov kot jih imamo, in s humorjem je isto.
Imamo točno toliko stanup komikov kot se jih v kaki kleti v NY predstavi v eni soboti pa še od teh jih je kakšnihj pol zares slabih.

Ikone smeha in solz so meni Javšnik, mogoče zato ker izhajama iz istega kraja in ima dosti "internih" skritih v neposredni šali,
Reporter Milan, spet ker mam rad svojo štajersko in on ne govori o drugem kot o mariborčanih. Peter Toš - nekako isto kot
Reporter Milan, ampak slabši - še vedno dovolj dober.

Pol pa se za moj okus začne svinjarija od svinjarije.

Slovenci smo TV smeh pokurli s Teater Paradižnik in TV Dober Dan, pa še slednje sem gledal samo zarad javšnika.

Poglej kaj je danes standup, zrnci in podobni, nikol mi nebo jasno kako lahko to eni gledajo, ono res dva bedna tipa, skeči in to je to.
Hri-Bar. Nevem kaj je zanimivega na onih slabih lutkah in delanju norca s politike, glede nato kako politi jebejo nas, jim nekak slabo vračamo in Hri-bar je tukaj kot nek res dober primer kako zaqrac humoristi smo.

In kako beden jezik imamo in kako zelo nesmešni smo pa ponovno dokazuje filmska industrija. Katera komedija pa je nazadnje bila smešna?

Ta zaigran skeč pa je zdaj smešn al kaj? Al kaj so hotli s režijo tega dokazat? Da smo ful face ki znamo folk šokirat?

Tožu te bom, tožu te bom! Ono skače okoli kot lačna kurbica, da ga samo zarad emo pojave moraš vsekat še enkrat. Zares.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.512
10.732
113
res je, ampak si opazil da ni bilo "ljubljančanov" vmes. pa še to ni bila nadaljevanka..

tole garnituro "humoristov" emerišič, zrnec (mogoče njega še ne), šugman v glavnem ti ki zdaj krožijo v eni in isti ekipi enostavno nagnat.. pa noter šunjat mlade, poglej one čefurske kranjčane, al ljubljančana Žale, vsaj natur so, če druga ne.