Slovenske banke nad zakonom

zakon

Guru
16. maj 2008
8.815
842
113
toti Maribor
Pa saj to več ni res. 15. decembra je v veljavo stopil Zakon o davčnem postopku, ki med drugim ukinja obveznost dveh ločenih računov za samostojne podjetnike posameznike in posameznike, ki samostojno opravljajo dejavnost. To torej pomeni, da imajo lahko zasebniki po novem le en račun, pa naj gre za osebni ali poslovni. V nekaterih bankah pa to ni mogoče. NKBM denimo pravi poslovni je poslovni osebni, pa je osebni. Pa kaj v Sloveniji je res že vse možno, ali kaj?
bonk.gif

Vir

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.184
3.644
113
Marlbor
Greš pač vstran od takšne banke. NKBM je itak ena od bank z najbolj nesposobnim kadrom, to so še tiste stare tete, ki jim tipkanje dela probleme. Jaz sem od NKBM odšel samo zaradi nesposobnega kadra in nekih njihovih for, kjer sem moral vsake 3 mesece iti nekaj podpisovat. Od kar imam DH pa že 3 leta od odprtja nisem vstopil v njihovo poslovalnico, ker bi kao oni nekaj od mene rabili.
bonk.gif

Pa še na DH sem dobil prvo leto zaston vodenje, da sem lažje požrl tiste NKBM stroške zapiranja ...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.098
16.269
113
No, jaz s tem na SKBju k sreči nisem imel težav, sem pa zato kar lepo plačal za storitev zaprtja računa ter ukinitev programa za spletno poslovanje s poslovnim računom tako da povsem miren tudi nisem odšel iz banke.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Pa saj to več ni res. 15. decembra je v veljavo stopil Zakon o davčnem postopku, ki med drugim ukinja obveznost dveh ločenih računov za samostojne podjetnike posameznike in posameznike, ki samostojno opravljajo dejavnost. To torej pomeni, da imajo lahko zasebniki po novem le en račun, pa naj gre za osebni ali poslovni. V nekaterih bankah pa to ni mogoče. NKBM denimo pravi poslovni je poslovni osebni, pa je osebni. Pa kaj v Sloveniji je res že vse možno, ali kaj?
bonk.gif

Vir

Lej, preprosto zapri poslovni račun in zadeva je rešena.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik zakon pravi:... Pa kaj v Sloveniji je res že vse možno, ali kaj?
bonk.gif

Vir
V Sloveniji je možno še več kot vse. Cerar tako tuhta, premišljuje, se odloča... da sprejme en zakon pozabi pa spremeniti ostale, na katere ta zakon vpliva. Banke so namreč zavezane k poročanju FURSU o dogajanju na poslovnih računih, na računih fizičnih oseb pa le v posebnih primerih (npr. sum pranja denarja). Če torej banka da le en račun poslovnemu subjektu lahko pride v navzkriž z zahtevo po poročanju o poslovnih računih ali z zahtevo po varstvu podatkov na zasebnih računih. Ko bodo finančno ministrstvo in FURS izdali podrobna navodila do zapletov z računi najverjetneje ne bo prihajalo, bodo pa banke v njih našle kakšno možnost za druagačno ceno takšnih računov.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
in kaj je fora da imaš dva računa? Jest imam že od nekdaj enega... a ni bz plačevati upravljanje na obeh? pa če pride blokacija so stroški na obeh, itn...

I

Izbrisan uporabnik #488

Fora je v tem, kolko so mi "razložili", da če ne bom imel poslovnega, nemrem dobit "poslovnega" kredita ipd., kar je pač v domeni poslovnih računov.

Tak da imam samo običajno osebni...

Finta pa je v tem, da se sedaj ta račun ne vidi
smile-1.gif
v ajpesu v javnem delu...

Ampak s tem se pa jaz ne bom ubadal.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.815
842
113
toti Maribor
Citat:

Lej, preprosto zapri poslovni račun in zadeva je rešena.

Ga ima žena na DH, tako da ni problema. Mene bolj skrbi kako je lahko nekdo nad zakonom. Osebni račun je viden v Ajpesu, če imaš T varijanto. Na banki moraš to zahtevat.

I

Izbrisan uporabnik #488

Marsikaj je pri nas tako.

Samo spomni se, kako so banke usklajeno določile enako provizijo za dvig na bankomatih.

Saj je vseeno, če jih kaznujemo, ker potem dvignejo storitev, nikoli niso v minusu.

Banke so dejansko vir zla v kapitalizmu. Tam se začne in vse konča.