Slovenska tipkovnica

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.469
448
83
Click
Click drugič

crazy1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Nebi bilo lažje samo đ in æ opustit, namesto njiju pa € in @? Shift od æ in đ pa bi dal \ in mogoče ~. Tak bi bilo še najmanj prilagajanja spremembam, @ in € pa bi bila bolj dostopna, zdaj ima marsikateri nedeljski računalničar probleme z njima.

Slovenski prevodi pa me ne motijo, zakaj pa jih nebi imeli, če jih imajo drugi narodi.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.469
448
83
Na trenutno slovensko sem se navadil šele kakih 5 let nazaj.

Da pa bi na tastaturi gledal Dvig, Ktrl, Izhod, Potrdi... pa je no-go
ne-ne-1.gif

Bi rajši v duhu dobrososedskih odnosov kupil hrvaško
wink-1.gif
Al pa šel nazaj na ameriško.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Ma s takimi se ubadajo samo tisti računalniški analfabeti, ki pol ure iščejo črko na tipkovnici (več ali manj javni sektor, ki uporablja namensko programje in ima občutek, da imajo kilometrino za računalnikom).

Jaz ne prenesem tega vzhodnega layouta. Imam raje US, do zdaj sem mel vse tipkovnice take pa še jih bom mel.
Dejansko se ne sekiram, kaj bodo uvedli, ker dokler bom jaz kupoval tipkovnice, hočem met US z malim enterom in "Ž-jem", potisnjenim na stran, dolgim levim shiftom brez dodatnih tipk za enojne narekovaje ...

Ko enkrat delaš v kakem drugem okolju, kjer si ne moreš nastavljati nabora znakov, ti taka tipkovnica prihrani cajt.

Zanima me, kako utemeljujejo prevajanje funkcijskih tipk (ctrl, alt ...). A jim mogoče ni jasno, da bo v vseh dokumentacijah še zmeraj pisalo "pristinite CTRL" oz. "press CTRL"?

Važno je, da bodo politični zanesenjaki lahko lepše tipkali ...
Še en povod več, ki me sili, da si že enkrat zamenjam vse tipkovnice z das keyboard in se ne jebem več ...

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Zanimivo, jaz pa ravno US postavitve ne maram zaradi "malega Entra". Drugače pa me sploh ne zanima kaj piše na tipkah, ker jih itaq ne gledam ... prej sem imel nemško tipkovnico, zdaj pa imam UK tipkovnico in nikoli nisem imel težav ...

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Fora je samo v tem, da bo slovenska tipkovnica še zmeraj nujno zlo, če v Sloveniji kupiš laptopa.
Na namiznem računalniku se še da - kupiš novo v tujini pa je stvar rešena.

Mam srečo, da mam laptopa z US layoutom, se pa sprašujem, kako bo z naslednjim (če se bom še sploh odločil za njega).

Če greš v računalniško trgovino in zahtevaš tipkovnico z drugačnim layoutom, te samo debelo gledajo ...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Nemci imajo Umschalttaste, če se ne motim. Pa Str (Steuerung). Tak za primerjavo. Francozi pa so ziher še bolj zanimivi
wink-1.gif

gregor

Fizikalc
31. jul 2007
399
35
28
Dolina hmelja
haha, že vidim, kako bo zanimivo v kakšni javni ustanovi, kjer morajo pisat priimke, recimo v Velenju, na Jesenicah in Fužinah ipd
Oni bi odstranili đ in æ, v praksi se pa v določenih primerih sigurno bolj pogosto rabijo, kot kakšen w in q.