Slovenska neprijaznost

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Marsikaj se piše na to temo. Še moje opažanje, ker sem se ravno vrnil iz Londona in lahko delam svežo primerjavo.

London je prijazno mesto, ljudje so uvidevni, upoštevajo drug drugega, ob najmanjši malenkosti slišiš "Sorry", kljub milijonom ljudi na kupu ti ljudje na nek normalen in uvideven način živijo drug z drugim. Skratka, zelo user friendly mesto.

Priletimo na Brnik in čakamo na prtljago. Ob tekočem traku stoji nekaj nepremičnin, njihovega kufra ni na vidiku, moj prihaja, ampak ne da bi se umaknili, niti ko sem torbo pograbil ne... Takoj streznitev, saj res, nisem več v Londonu, to je Slovenija, dežela prijaznih ljudi. In tako v prevem dnevu še par "uvidevnih" pripetljajev, seveda tudi prometnih.

Iz te perspektive izgleda Slovenija kot dežela prenapetih, zafrustriranih in majhnih wannabe velikih in pomembnih.

Ne želim posploševati, mnogo ljudi je čisto v redu in na nivoju, ampak nekaj je v tem našem malem kotlu, ki nas dela sitne neuvidevne zafrustrirance. Rabimo svež veter, ki bo prevetril to dolino šentflorjansko.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Če osebno pogledam takole na splošno,se zelo strinjam.. Preveč ljudi pri nas gleda samo za svojo rit oz se eni majo za ne vem kaj
bonk.gif

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Evo, en primer se že oglaša. Nepremičnina ob tekočem traku je bil po izgledu in govoru čistokrvni slovenec. Slovenci najraje obrnejo debato na JUG, radi kažejo s prstom na druge, ker bi radi sami izgledali kot angeli. Tudi ta simptom je zelo prisoten.

V Londonu ni "južnjakov", tam bo kmalu več tujcev kot domačinov.

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Citat:
Uporabnik Baltazar pravi:
Marsikaj se piše na to temo. Še moje opažanje, ker sem se ravno vrnil iz Londona in lahko delam svežo primerjavo.

London je prijazno mesto, ljudje so uvidevni, upoštevajo drug drugega, ob najmanjši malenkosti slišiš "Sorry", kljub milijonom ljudi na kupu ti ljudje na nek normalen in uvideven način živijo drug z drugim. Skratka, zelo user friendly mesto.

Priletimo na Brnik in čakamo na prtljago. Ob tekočem traku stoji nekaj nepremičnin, njihovega kufra ni na vidiku, moj prihaja, ampak ne da bi se umaknili, niti ko sem torbo pograbil ne... Takoj streznitev, saj res, nisem več v Londonu, to je Slovenija, dežela prijaznih ljudi. In tako v prevem dnevu še par "uvidevnih" pripetljajev, seveda tudi prometnih.

Iz te perspektive izgleda Slovenija kot dežela prenapetih, zafrustriranih in majhnih wannabe velikih in pomembnih.

Ne želim posploševati, mnogo ljudi je čisto v redu in na nivoju, ampak nekaj je v tem našem malem kotlu, ki nas dela sitne neuvidevne zafrustrirance. Rabimo svež veter, ki bo prevetril to dolino šentflorjansko.

Res smo rahlo preveč napeti, vedno se nam mudi, pogosto smo brezveze slabe volje..

Nekaj zatohlega je v luftu pri nas, konec kocev smo v svetovnem vrhu pri samomorih na št. prebivalcev...

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.004
1.440
113
hysterical-1.gif

Tip opsiuje dogodke na letališču, ti pa vso odogovornost preložiš na južnjake. In ja Slovenija je ******* zaostala kar se tiče svobodomiselnosti ljudi, nas teli južnjaki (Hrvati, Srbi,...) v gostoljubnosti ter sočutnosti prekašajo na kilometere. Zahodnega sveta sploh ne upam omenjati, kaj šele kakšne Azije.
d055.gif

Kot pravijo za Slovence, iz dupeta v usta. (iz riti v usta)

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.315
21
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Chimay pravi:
Ne mešaj Dolenjcev z južnjaki...

Sorry no, sem mislil, da omenja južne kraje naše domovine... sem pozabil, da so za njega vsega slabega (pa čeprav v nas samih) krivi EX bratje z juga.

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Smo, kakršni smo, krivda pa je absolutno na južnjaški strani. Pridem v trgovino in me neka Bosanka napizdi, ker sem ji pobral vso papriko, jah prvi sem bil tam.
Itak "pravi" Slovenci pa se mi vedno opravičijo, če me kje po nesreči ruknejo v trgovini (vedno). Jažnjaki tega ne poznajo.

Nazadnje urejeno:

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Točno tak... očitno vsaj en ki je vklopil možgane. Povsod so dobri in slabi ljudje.. ampak južnjaki so nadpovprečni pri problemih.

Samo odprite si kroniko in poglejte kakšni priimki gredo v zapor, ter kakšnim sodijo. Več kot polovica jih je na -iæ in -vič.
Greš po Ljubljani in te neki mulo nadere "pa šta je".
Koliko Slovencev se vozi s skuterjem po zadnjem kolesu brez čelade pred Namo? In koliko je takih čefurjev? itd.

Kolega iz Italije mi je dobro povedal. V italiji so 3 sorte ljudi:
- gostoljubni italijani
- italijanska mafija na jugu
- romuni.

Pri nas je podobno. Slovenci, politiki in južnjaki.

shift

Guru
20. jul 2007
9.900
2.285
113
za šankom
Citat:
Uporabnik Apachi pravi:

Pri nas je podobno. Slovenci, politiki in južnjaki.

mogoče le vrstni red ni včasih pravi
confused-1.gif

dobro da imamo južnjake da jim lahko obesimo svoje grehe.drugače bi bili pa štajerci krivi kot pred 2.sv vojno
bonk.gif

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik Baltazar pravi:
V Londonu ni "južnjakov", tam bo kmalu več tujcev kot domačinov.

Pozabljaš pa na dejstvo da so se tej tujci prilagodili navadam države v katero so se preselili in so se asimilirali v vseh pogledih, hkrati pa imajo svojo kulturo in vero naprej tako kot je pravilno in pošteno.

V Sloveniji se pa moramo domačini skoraj da prilagajati kvazi "Slovencem" iz južnih držav kateri vsiljujejo jugo besednjak v slovenščino.
Potem pa srečaš nekega resničnega tujca in Rusije, Bolgarije, Španije, Finske, ki ti pa govori skoraj tekoče slovensko in sem samo šokiran da se je tega jezika naučil v treh-štirih letih kar biva v Sloveniji, če pa drugega ne se pa vsaj TRUDI govoriti v našem jeziku, in takim samo KAPO DOL!
Potem se pa ima nek (čistokrven) čefuræek za "Slovenaca", zna pa samo 2/3 slovensko po 15 letih in več bivanja tukaj (tukaj izključujem tiste ki so stari 40-50let in so prestari za tako učenje).

To, da se med sabo pogovarjajo po srbo-hrvaško in ostale jezike me ne moti. Mi gredo pa kocine pokonci ko me nagovori v tem jeziku. Takega bi takoj deportiral za šengensko mejo in mu odvzel državljanstvo in vse kar paše zraven! Prekleta ciganija!
Poleg tega je pa tukaj še vprašanje nesramnosti in predrznosti takih narodov - v to se raje sploh ne spuščam.

Pa spet ne dajem vseh južnjakov v isti koš... marsikateri se trudijo asimilirati in so tudi se, pa tudi pridni so. Samo takih je, kot je predhodnik rekel, mogoče 20%.

limetka

Pripravnik
26. jul 2007
597
0
16
Nekateri bi lahko malo razširili obzorja in gledali z bolj objektivnimi očmi. Predhodnik pred mano je lepo povedal resnico in se v popolnosti strinjam z njo. Južnjaki v naših krajih (tisti, ki delajo probleme) so najhujša možna kombinacija mentalitet, ker so svoj bosanski manjvrednostni kompleks združili s slovenskim kdo si ti, da boš meni pravila postavljal, zato niso merodajni in so daleč od običajne mentalitete južnjakov.

Kar se tiče prijaznosti, je bilo nemalokrat dokazano in pokazano, da smo Slovenci eden najmanj kulturnih in prijaznih ljudi na svetu! V Bosni, Srbiji, ... se ti ne bo zgodilo, da ko nekoga vprašaš za pot, v najboljšem primeru pokaže v smer in gre z betico obrnjeno v tla svojo pot. Tam te bo pospremil do točke, ki jo iščeš, naslednjič ko se srečata, sta že prijatelja. Jarana. Whatever.
In to je dejstvo.

Aja, pozivam, da se čimbolj držimo teme, da ne bo spet ena tistih homofobičnih in nestrpnih.

Nazadnje urejeno:

shift

Guru
20. jul 2007
9.900
2.285
113
za šankom
zdej pa eno vprašanje.vsi pravite da so srbi,hrvati,bosanci... v svojih domačih državah prijazni,gostoljubni...
tisti ki pa živijo pri nas pa ne?!kaj jih je pripeljalo do tega?!mogoče so pa postali enako zagrenjeni kot smo slovenci.dobro čefurje pustimo tisti so ekstremni primer.prav tako ne odobravam da govorijo srbo hrvaško in da svojih sivih celic tudi toliko niso razmigali da bi se naučili razumljivo slovensko.sam moram v svojem poklicu velikokrat govorit srbo hrvaško da se z pacijentom sploh razumem.drugo je z tistimi ki pridejo sem poslovno in pač ne znajo slovensko

mhmm

GIFtedALTER 08
22. jul 2007
2.370
0
36
Citat:
Uporabnik limetka pravi:

Aja, pozivam, da se čimbolj držimo teme, da ne bo spet ena tistih homofobičnih in nestrpnih.
Kake veze ma pa homofobija pri vsem tem?
17758-icon_confused.gif

limetka

Pripravnik
26. jul 2007
597
0
16
Točno to. Kombinacija zagrenjenosti, občutka manjvrednosti in balkanska mentaliteta. To je čefur, ki dela zgago v naši državi.
To, da ne znajo slovensko se sploh ne strinjam. Razen tistih, ki so v Sloveniji 30+ let, vsi znajo. Vprašanje je le, če hočejo.

Sicer pa govorimo o neprijaznosti Slovencev.

shift

Guru
20. jul 2007
9.900
2.285
113
za šankom
ko smo že pri slovencih.najbolj zagrenjeni in vase zaprti mi delujejo ljubljančani in okoliš,ter določene rovte na gorenjskem(bohinj,železniki,gorje).najbolj prijazni in dostopni pa prekmurci pa še fajn znajo kuhat
cheer.gif