Slovenija, Sparova dežela!?

erikson

Guru
25. avg 2007
22.778
6.553
113
slovenijaspar.jpg

10.gif

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
To mi je slo pa glih vceraj v nost k sm zvecer reklamo videl. Mercator bo pa naredu kaj, rdec triglav tus pa zeleno travo pobral?

mimmy

Pripravnik
6. avg 2007
520
2
16
z glavo med oblaki
Sem videla včeraj oglas na tv-ju in mi je kar dvignilo "plafon" - zloraba skoraj svetinje slovenskega naroda za eno bedno oglaševanje avstrijske trgovske družbe - mislim, da so pri Sparu tokrat udarili pošteno mimo in si naredili eno lepo kontrareklamo

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.436
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Niso samo pri šparu mimo udarili, ampak tudi oz. predvsem pri agenciji, ki je to pripravila.

Dvomim, da je bil asistent account pri špar naročniku...20 checkpointov je bilo, kjer bi lahko kdo rekel, [censored] tole pa ne bo dobr. Sploh če bomo tak cheap shit naredili.

Nažalost pa ne najdem TV oglasa. Dvomim, da ga bodo sami dali na net.

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
To je kar malo večji problem.

Slovenija - Moja dežela
Slovenija - na sončni strani Alp

Oba slogana sta odlična pa jih država ni zaščitila za promocijo države,turizma....

erikson

Guru
25. avg 2007
22.778
6.553
113
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
To mi je slo pa glih vceraj v nost k sm zvecer reklamo videl. Mercator bo pa naredu kaj, rdec triglav tus pa zeleno travo pobral?
Mercator in Tuš sta že imela reklame, v katerih sta reklamirala "proizvedeno v Sloveniji". Mercatorjeva je bila lično narejena in niso iskali nekih bližnjic in poizkušali v komercialne namene izkoriščati zgodovinska čustva.

Mimota

Pripravnik
12. okt 2011
95
0
6
Ta sparov oglas je čisto mimo, mene so sedaj še bolj prepričali da v njihove trgovine ne grem več, tako mimo reklame pa že dolgo nisem videla, prej so s tem naredili kontra učinek kot pa to da bodo sedaj prepričali slovence da bodo hodili kupovat slovenske izdelke v spar. še najbolj pristno reklamo in samo akcijo glede slovenskih izdelkov in kakovosti s slogani in oglasi imeli pri tušu. pri merkatorjevi oglasih pa me je zmotila glasba, ki bi lahko bila vsaj slovenskega izvora, če že govorimo o slovenskih izdelkih...

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.802
278
83
Največja slovenska vas
To sem ravno mislil vprašati... katera pesem je v merkatorjevem spotu nalimanem gor? Spominja me na Kreslinovo, ampak nisem zihr... Sparovega oglasa pa še nisem videl... se ga da kako dobit online?

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Mislil sem oglaševalska agencija, ne državana...

Mislim da nisi razumel mojega prvotnega posta.

Slogana, ki se, jih navedel sta uporabna tudi za promocijo države in država(kdor je pač zadolžen zato) ni poskrbela , da bi slogana zaščitila.
Problem se začne pri slabem delu državnih promotorjev in ne pri Šparovem izkoriščanju nekoč zelo popularnega slogana.

grenivka

Pripravnik
1. avg 2007
616
0
16
Citat:
Uporabnik tgrzan pravi:
To sem ravno mislil vprašati... katera pesem je v merkatorjevem spotu nalimanem gor? Spominja me na Kreslinovo, ampak nisem zihr... Sparovega oglasa pa še nisem videl... se ga da kako dobit online?

Mislim, da je Kreslin -Abel in Kajn

ghibli

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
18. sep 2007
2.132
1
38
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
slovenijaspar.jpg

10.gif

Moti vas ker se je tuja firma s sedežem v Sloveniji spomnila uporabiti nekaj
tako originalnega in "svetega" po čem je Slovenija bila na koncu 80ih in na začetku 90ih
tako prepoznavna in priljubljena???
Naj vas raje moti dejstvo, da se slovenske firme raje kot nekaj izvirnega
poslužujejo "XYWQ" in podobno.
I FEEL S"LOVE"NIJA je nekaj kot oglas za "parado ponosa...skratka bolano.

Imam osebne izkušnje z imenom moje firme-podjetja, ki je več kot
izvirno slovensko in gre zlahka "v uho"... sem pa tujec v Sloveniji.
Moji kolegi domorodci pa imajo v imenih svojih firm ali obrti same tujke in
spake od imen.
Mal se raje nad tem dejstvom zamislite in se ne razburjajte nad originalnostjo
Spara.
wink-1.gif