Slike na dveh LCD-jih

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Imam dva LCD-ja. Na enem imam kontrolni pult, na drugem predvajam vsebino. Vse ok, sedaj pa bi rad to narediš še pri predvajanju slik - obstaja kakšen program za to da bi dal sliko čez cel zaslon na LCD št. 2? Konec koncev bi bila lahko slika na obeh čez cel enkrat. Kako to naredim?

Slikice bom moral pač premikati glede na situacije.

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
ne vem sicer, kaj bi ti rad, ampak jaz sliko odprem s programom (npr faststone) in potem s pomočjo programa ultramon prestavljam slike z enega na drug monitor

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
Nisi čist jasno napisal, ker jaz tudi ne razumem čist točno. Kateri program uporabljaš za pregled slik? Drugače pa UltraMon ima zagotovo rešitev, npr. hotkey, ki ti prestavi aktivno okno na drugi monitor. Nepogrešljiva zadeva

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Meni je jasno. Na enem monitorju bo imel kontrolno okno programa (ala Windows Explorer, torej spisek slik in gumbe) na drugem pa sliko.
Prosto ko pasulj.

S katerim programom bi to delal pa ne vem. Lahko probaš IrFan, Picasa, ... mogoče znajo to.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
Odpreš sliko v IrfanView neseš okno na desni zaslon in stisneš enter da ti gre v fullscreen...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
UltraMon ti le pokaga pri prelaganju oken levo/desno, dvomim, da ti bi kaj pomagalo pri tvojem problemu. Čeprav mogoče pa...

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
To more it bolj tekoče...ko kliknem naprej, se mora ač na zaslonu premaknit.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
To more it bolj tekoče...ko kliknem naprej, se mora ač na zaslonu premaknit.
? ne vem kaj si poskušal povedat.
Za prikaz naslednje slike stisneš tipko space. In to se zgodi instantno tako da ne vem kaj je problem.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
AHa...tega nisem razumel. Kako pa moraš imeti monitorje naštimane v tem primeru? Na clone?

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
Ne. Nastaviš na "Extend this displays" na win 7 ali na xpjih nekaj v stilu extended desktop.

A prvič uporabljaš dva monitorja al kako, da ti ni jasno kako lahko uporabljaš dva monitorja hkrati, pa da imaš na vsakem odprt drug program...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ni on kriv, včasih je bilo tak za nastavit (Video Mirror in ostali zgodovinski heci)

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Ne. Nastaviš na "Extend this displays" na win 7 ali na xpjih nekaj v stilu extended desktop.

A prvič uporabljaš dva monitorja al kako, da ti ni jasno kako lahko uporabljaš dva monitorja hkrati, pa da imaš na vsakem odprt drug program...

Vem kako uporabljaš dva monitorja hkrati, ampak jaz imam že naštimano, da mi dela 2 monitorja tako, da se video vrti na drugem zaslonu - zato sem pa vprašal, ker teh nastavitev ne mislim spreminjat. Hvala za nasvete vsem.