slikanje strel

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
sedaj, ko imamo vsakodnevno gledati tornade
evil.gif
in strele sem se spravil slikati slednje. Vendar ugotavljam, da kljub malce boljsemu digitalcu in vsemi rocnimi nastavitvami komaj kaksna slika uspe. pa se tista ni ravno za na forum pokazati. saj vem, da moras biti malce strokovnjak ampak dajte mi povedati kako se tem stvarem streze. najbrz bi bilo dobro za zacetek kupiti kaksen dslr ali se da tudi z digitalcem kaj narediti?

confused-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
jst sem jih še z S1 slikal:) res da sam ene 2x, je pa neki maaalga ratal
smile-1.gif

sistem sem imel pa tak:
na manual in natstavitve tam nekje kot je že nekdo napisal
na stojalu
in najprej opazoval na približno koliko časa se strele ponavljajo. ko sem to ugotovil, sem par sek predno sem predvideval, da bo naslendja strela udarila pritisnil na sprožilec. res, da jih je šlo tut en kup mim, je pa tut kaka se ustavla na moji fotki;)
večji problem, se mi zdi kako se opremit, da z opremo nista mokra. samo dežnik zna bit premal, iz avta ven spet težko, razen kak karavan pa iz prtljažnika ven, nekak najboljš bi bil kak un šotoro za piknike:)

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.363
81
48
Ni point v svetlobnih pogojih, ampak kako je "ujel" strelo. Pri 30 s času osvetlitve, pač čakaš, da v teh 30s strela udari.
17758-icon_confused.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
jaz sem jo naredil v drugem poizkusu s:

Panasonic DMC-FZ50

zaslonka: f/2,8
cas: 1/4s
iso:200

saj ni problema, itak pogruntas vzorec, ki se sicer menjava na nekaj minut...

bmwm3csl

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
21. jul 2007
1.430
0
36
32
Domžale
Tale je men ratala še z kompaktom ( olympus c360) ... mal sem se naklikal, ena je pa le ratala. Drugač pa z e400tko samo naštiman na daljši čas in čakam, je manj zakomplicerano.
smile-1.gif

strela.jpg