Slika TVSLO iz JAR

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
A kdo ve, s čim TVSLO v JAR snema lastne prispevke? Kvaliteta slike je kot da bi snemali s telefoni.

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
Sem le 10 minut spremljal tekmo včeraj.
Glasovi iz stadiona (navijači) na TV slišat kot bi bili v čebelnjaku
bonk.gif
in to zelo NAGLAS!

gorazdo

Pripravnik
6. avg 2007
323
1
18
Ljubljana
Ali niso vir tega nadležnega zvoka neki rogovi? Menda navijači s tem trobijo... nekaterim nogometašem se pa meša.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.199
3.562
113
Marlbor
Ma ja, to morejo biti neke trobente. Ko ono sranje v Planici, da se ti hoče skontrafuzlat od tega trobljenja.

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Citat:
Uporabnik panoramic pravi:
Kvaliteta slike je kot da bi snemali s telefoni.

Kot končnega uporabnika me prav nič ne zanima, kje pride do katastrofalne izgube kvalitete.

1. Prenos z lune (pred kakmi 40 leti
bonk.gif
) je bil, vsaj kar se ostrine slike tiče, dosti boljše kvalitete. Absolutno boljše (čeprav je bila ČB slika). Pa je luna, se mi zdi, malce dlje kot Jar?

2. Moji/naši posnetki, narejeni okrog leta 1980 na VHS so bili, kar se tiče ostrine, dosti boljše kvalitete. Celo 1. kopija (z VHS na VHS) je bila ostrinsko boljša od tega, kar nam nudijo te dni...

3. In oni nam za gledanje takega dreka poskušajo uvaliti digitalne televizorje, 3d televizorje, 3d notesnike.
bonk.gif

Bolje bi bilo, če bi obvladali vsaj 1d tehnologijo. Pa jo očitno ne...

Še enkrat - NE zanima me, kaj je zadaj, je kriva časovna razlika ali nagajajo mali zeleni.
Mojstri tehnologije nam vsekakor nudijo drek od dreka. Sram naj jih bo, pri vseh miljonih evrov, ki so bili vloženi (tudi na račun našega slabega/slabšega standarda) v razvoj tehnike in tehnologij...

Pojma nimajo, amaterji!

Nazadnje urejeno:

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
V prispevku, ki so ga predvajali v petek pri dnevniku, je bila slika kot bi bilo posneto na telefon v resoluciji 320 x 240 z 12 fps. So se prav videle kockice (povečani piksli) zaradi upscalinga, slika se je zatikala, kot bi imela 12 fps, da nikakve ostrine in barv ne omenjam. Vsaka miniDV kamera za 250 eur naredi boljšo sliko.

BTW, včasih so na TV SLO zavračali posnetke, že če je kamerman na začetku pozabil narediti "pižamo", pa čeprav je vse ostalo štimalo.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Zdaj gledam preko Siol-a HD in je slika ko je pri miru še kar v redu, ko se zamenja kamera in pokažejo recimo navijače, pa kocka ob kocki...

Na Teleingu na digitalni kabelski je precej boljše, čeprav se mi zdi, da ko je slika pri miru ni tako podrobna (ali pa je to pač razlika med LCD in plasmo).

ecan

Pripravnik
11. avg 2007
371
0
16
Ne vem od kje dobivaš sliko in kakšen TV imaš. Pri meni je slika iz JAR kot tudi iz studija v Ljubljani enkratna. (imam HD)

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Citat:
Uporabnik ecan pravi:
Ne vem od kje dobivaš sliko in kakšen TV imaš. Pri meni je slika iz JAR kot tudi iz studija v Ljubljani enkratna. (imam HD)
Moje pisanje se nanaša na prispevke, ki jih naši sami posnamejo v JAR. V petek so pri TV dnevniku objavili nekakšno reportažo in slika je bila obup.

Tekme in studio pa so (pri meni) ok, tako SD, kot HD (T-2).

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Citat:
Uporabnik panoramic pravi:
V prispevku, ki so ga predvajali v petek pri dnevniku, je bila slika kot bi bilo posneto na telefon v resoluciji 320 x 240 z 12 fps. So se prav videle kockice (povečani piksli) zaradi upscalinga, slika se je zatikala, kot bi imela 12 fps, da nikakve ostrine in barv ne omenjam. Vsaka miniDV kamera za 250 eur naredi boljšo sliko.

Ne samo mini DV, od slike, ki nam jo včasih nudijo, dajejo boljšo sliko digital 8, video 8, celo VHS.
S snemanjem sem se ukvarjal med 1980-2005 in zato prav dobro vem, kako kvalitetne posnetke se je dalo narediti na omenjenih (sicer amaterskih) formatih.

Sedaj vidim, da so bili ti posnetki tehnično (glede na nekatere posnetke, ki jih predvajajo danes) pravzaprav profesionalni...

Nazadnje urejeno:

ecan

Pripravnik
11. avg 2007
371
0
16
Sedaj je direktno iz našega studija iz JAR in pri meni je slika normalna. Imam pa Telemach kabelsko.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

Sicer bi odgovor vedel nekdo ki dela na TVju, ampak mislim da je slika ista kot iz bojisc ko delajo prispevke, to je pa zato ker prilagodijo posnetke za posiljanje prek neta ali mogoce satelitov do maticne hise, pac logicno je da nebo full hd posiljal na tak nacin, ker to pomoje kr lupjo za satelit prenose itd.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Pa naj uporabijo kakšen spodoben kodek. Drugače imajo pa dol televizijci stalne povezave na internet in bi lahko 24 ur dnevno na RTV strežnike uploadali posnetke.