Citat:
Uporabnik stein pravi:
Odklopi anteno, pa se počasi dotakni z zunanjim delom vtikača zunanjega roba vtičnice. A kaj iskri ?
Najboljše v temni sobi to delat.
Če z eno roko primeš vtikač, z drugo pa se dotakneš vtičnice na TV karti, a kaj trese ?
Bi rekel, da je prej obratno: kabel ni ozemljen.Citat:
Uporabnik dekca pravi:
Razlika ozemljitvenih potencialov.
Ali imaš vtičnico, kamor je priključen PC, ozemljeno? Lahko je ozemljitveni kontakt samo ničen, ne ozemljen, kot je antenski kabel od kabelske.
Sem mislil, če tebe treseCitat:
Uporabnik Zerly pravi:
sm poskusu in ugotovil da iskri, če se dotaknem vtičnice na tunerju ali "pleha" na kartici. Če se samo dotaknem "pleha" slika že trese.
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Sem mislil, če tebe treseCitat:
Uporabnik Zerly pravi:
sm poskusu in ugotovil da iskri, če se dotaknem vtičnice na tunerju ali "pleha" na kartici. Če se samo dotaknem "pleha" slika že trese.
Hmm, s čim pa naj kable v vtičnice vtika, če ne z rokami ???Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Nikoli ne testiraj z rokami :S
Se lahko zgodi da je not tudi precej večja napetost od par V.
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Hmm, s čim pa naj kable v vtičnice vtika, če ne z rokami ???Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Nikoli ne testiraj z rokami :S
Se lahko zgodi da je not tudi precej večja napetost od par V.
Ja, naj prime vtikač v roko (kot če bi ga normalno vtikal), in naj se dotakne z drugo roko vtičnice, kamor vtika. Tak kot "če bi bilo vse normalno".Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Koliko sem razumel si mu rekel naj z roko testira če ga kaj trese...
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Ja, naj prime vtikač v roko (kot če bi ga normalno vtikal), in naj se dotakne z drugo roko vtičnice, kamor vtika. Tak kot "če bi bilo vse normalno".Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Koliko sem razumel si mu rekel naj z roko testira če ga kaj trese...
Se pa strinjam, da na takih kablih nimajo neke napetosti kaj iskat, samo dopovej ti to vzdrževalcu ...