Slika na TV preko Etherneta

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.921
267
83
Slovenija
Na nov TV(Samsung LE40B651), ki ima ethernet priključek in je tudi dlna client bi rad prenesel sliko iz računalnika (klonirano ali razširjeno namizje, je vseeno). Finta je, da imam na voljo samo ethernet kabel, dvi in hdmi žal ne prideta v poštev. Obstaja kakšna rešitev?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Filme lahko gledaš gor ?
S kakimi triki bo pol šlo.
Ampak to je tak, kot če doma izdelaš ojačevalec ali avto: če nisi iz foha, pozabi.

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.921
267
83
Slovenija
Hmm, ni težava predvajati film ali poslušati mp3-je iz računalnika na TVju. To vse dela. Jaz bi rad videl na TV-ju enako namizje kot ga imam na računalniku, oz. vzamem brezžično tipkovnico in miško in se namesto pred 17" računalniški zaslon usedem na kavč in gledam v 40" TV. Slika iz računalnika mora priti preko etherneta, ne preko DVI-ja ali HDMI-ja...

smile-1.gif

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.605
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
Kaj pa piše o tem v Uputi za upotrebo?

Google vrne tole informacijo:

Citat:
Extra Features

Samsung have equipped the LE40B651 with more than its fair share of added value features. Connect a LAN cable to the back of the TV and hook it up to your home router (if there's one near), press the “INTERNET” button on the remote, and you'll gain access to a Yahoo-branded service which delivers Weather, News, and Stock information to your TV. There's also the capability to download new “Widgets” and add extra features, but there didn't appear to be any new ones available, which left me wondering if there will ever be any others. All of this is fairly slow to use, and left me wondering what the point was considering that people who really want to go online while watching TV will probably have a Wirelessly-equipped laptop to get the job done faster, anyway.

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik mcn pravi:
Hmm, ni težava predvajati film ali poslušati mp3-je iz računalnika na TVju. To vse dela. Jaz bi rad videl na TV-ju enako namizje kot ga imam na računalniku, oz. vza...
Ja , saj.
Kak točno predvaja filme ?
Rabiš le podturiti vseboni dektopa kot "film".

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.921
267
83
Slovenija
Hmm, ne vem če se razumeva,
jaz bi rad TV uporabljal kot drugi monitor, ampak nimam možnosti priklopa preko HDMI ali DVI, samo preko etherneta. Čeprav se mi vedno bolj dozdeva, da to ne bo šlo....

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.921
267
83
Slovenija
zakaj ne gre preko dvi /hdmi ?
ker je računalnik predaleč od TV-ja (cca 5m), vsi kabli so bili položeni pred 7 leti, ko še sanjal nisem o kakem hdmi-ju, preko sobe ne mislim gledat položenih kablov, od računalnika do tv-ja pa imam položene natanko 3 kable, UTP, navaden dvožilni za audio, in koaksialni. To je vse. Preko koaksa se lahko sicer povežem na svga/scart, samo slika je bolj uboga...
tako da mi ostane samo ethernet...
za filme iz računalnika gledat pa ne rabim nič, tv se poveže v mrežo, najde dlna server in potem lahko gledam filme direktno iz mojega malega nas-a. gledam pa lahko divxe, mkv-je...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik mcn pravi:
najde dlna server
No končno.
Lahko probaš oddajat sliko PC-ja s programom VLC. (menu Media/Stream/Capture Device / mode: Desktop)

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Če ti je soba brez kablov bolj pomembna od kvalitetne slike, lahko probaš edino kaj takega, kot ti je stein predlagal. Ampak se moraš zavedati, da je to DALEČ od kvalitetne DVI/HDMI slike. In tudi če ti uspe, je vprašanje, koliko bo uporabno.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ja, trenutno mi VLC da eno sliko na sekundo. Mogoče je Windows Media Encoder boljši.