Sledenje živali

sygicz

Pripravnik
11. mar 2013
551
0
16
Torej pa začnimo moja mati ima mačka , vendar pa je zelo navezana na žival , maček je kastriran ,ampak se vseeno klati naokoli in postane skoraj paranoična če ga ni in ga potem klicari , kwer se boji da ga ne zbije avto in ga išče vse povsod. Ker želim temu narediti konec me zanima če obstaja kakšna zadeva za sledenje živali mogoče kakšna ovratnica nevem.
frown-1.gif

Nazadnje urejeno:

sygicz

Pripravnik
11. mar 2013
551
0
16
Mogoče kaj cenejšega in pa da se da v slo kupit , ker če tole ukradejo ni tako poceni .In kako to sploh deluje nekaj sem bral , da pošilja signal preko gsm omrežja kako je s tem?.

Nazadnje urejeno:

sygicz

Pripravnik
11. mar 2013
551
0
16
Kako je pa potem s tem gsm modulom ali se to zaračunava ali samo oodaja gsm signal in mu neke vrste prisluškuje.

Nazadnje urejeno:

sygicz

Pripravnik
11. mar 2013
551
0
16
Dobra samo bi jo verjetno takoj izgubil sicer bi bilo pa zanimivo za gledat potem kam vse gre iz mačje perspektive
smile-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Kupiš un obesek za ključe, ki se oglasi ko zažvižgaš in mu ga montiraš. Baraba itak nikoli ni daleč samo domov se mu ne da.

Sicer pa za mačke vsi ti ukrepi z ovratnicami ne bodo delovali, ker ...

Opcija ena je da mu pritdiš ovratnico/oprsnico tako da je na tesnem in tvegaš da se maček obesi na prvo drevo.

Opcija dva je da uporabiš pravi pristop z ohlapnimi ovratnicami ki se snamejo v primeru da se kje zatakne in na koncu se bo napravo izgubilo prvi dan.

Sicer pa tudi naprave niso učinkovite pri mačku ker bo sedel v prvem grmu zraven hiše, ti dobiš GPS lokacijo natančno do 20-50m kar pomeni da ti čisto nič ne pomaga.