Slabo vžge ob vlažnem vremenu

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Imam staro koreto od Astre F, 1,6 16V pa imam težave z vžigom ob malo vlažnejšem vremenu, najbrž ker se kondenz nekje nabira.

Me ni bilo en mesec domov poleti in je avto vžgal ko šus, seveda je bilo suho. Potem se pa zgodi, da grem v službo popoldne, hočem zvečer vžgat in avto vergla ene 15sekund, da vžge. Ni mi prijetno, ker nikoli ne vem potem, če mi bo res vžgal ali pa bom moral avto porivat.

Kaj bi lahko pogledal? Svečke so nove, menjane maja. Sicer ponavadi avto vžge ok, ampak očitno se nekje zadržuje kondenz, zato ne preskoči iskra in avto vergla tri ure. Upam na odgovore, ker se zdaj bliža jesensko deževno obdobje. lp

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Ma niso simptomi.. Danes me je čisto presenetil, v dežju je vžgal po celem dnevu stanja ko šus. Ma boljš kot marsikater nov avto, obrnem ključ in brez verglanja vžge.

Kak nasvet za Opel majstra v Lj oz. okolici? Pa sprejemljive cene seveda
smile-1.gif

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.099
455
83
45
dolenska
Pri 19 je bila razdelilna kapa. Na prvi pogled ni bilo nič videti, a ko sem jo očistil so se videle bele"žilce". Po teh se voda nabira in maš veselje. Sploh, ko se to mudi v službo
grin1.gif

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Kolikšen je strošek menjave? Kje se ta razdelilna kapa sploh nahaja, je treba menjat tudi kable? Kako zahtevno je to za zamenjat, nisem ravno lesen, nisem pa tudi mehanik ali strojnik..

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.099
455
83
45
dolenska
Ni to drago. Mogoče gajba pira +- . Nehaja se na tm kjer so kabli na eni strani na svečkah na drugi pa na razdelilni- frtal kapi
grin1.gif

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Kul. Sem gledal na Herkules pa nimajo kape razdelilca za Astro F.. Bom še malo pogledal, našel tudi eno temo na opel forumu s podobnim problemom, pa je bil nek modul vžiga fuč.

tony

Guru
23. jul 2007
9.747
1.530
113
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Če boš menjal kapo, ti jo naj mehanik, da ne boš še kakšne kable pomešal med seboj.

To pazi, nariši si, kateri kabel je na stari kapi šel na kateri cilinder!