slab signal zaradi novogradnje

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
50m zračne linije stran je zrstla nova večja stavba. Od takrat nekje je sedaj tudi pop tv slabši na strešni antetni. Danes sem šel pogledat na streho, če so se morda kaj antene obrnle zaradi vetra ali ptičev, pa je vse bilo ok. Potem pa malo bolj pogledam in vidim da antena od pop-a usmirjena direkt na to novo stavbo. Je možno, da je zaradi nove stavba signal slabši? Stavba je dost višja od naših anten.

Se da kaj naredit z obstoječim antenam? Morda kak ojačevalec dokupit?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
a poveš kolk cenovno to pride, pa kje ga namontiraš (pri tv-ju al gor na strehi?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.102
4.071
113
Citat:
Uporabnik rajko0028 pravi:
Pravilno razmišljaš - dokupi ojačevalec - tudi jaz sem moral dokupiti in je sedaj OK

Sicer ne bom trdil 100% ampak ojačevalec, ki bi ojačal "slab" signal ne obstaja. Obstaja pa ojačevalec, ki ojača signal od antene do TV sprjemnika (torej ojača signal ki se "izgubi" zaradi kabla oz. omili izgubo po kablu) ..

Načeloma se pod 20m (kabla) s takim ojačevalcem ne poznajo razlike, se pa občutno pozna pri večjih dolžinah. In pa ojačevalec ima sprejemni del (na anteni) in aktivni del (napajan iz omrežja pri TVju).

Skratka po mojem mnenju bo pomagalo samo premaknit anteno (bodisi višje ali v drugo smer).

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.328
9.557
113
EU
Širokopasovni ojačevalec, ki se montira v omarico antene, je kakšnih 12 ojrov
Antena mora imeti takšno omarico, da gre ojačevalec notri.
Ponavadi iz omarice ven vržeš asimetrirni člen, ki je privzeto notri, in daš ojačevalec, ki je enakih dimenzij.
Rabiš še napajalnik pri TV-ju. Tudi nekaj takšnega stane.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
bo treba zgleda enga majstra poklicat, da pride pogledat zadevo, da ne bomo zapravli denar pol pa se ne bo poznalo.
thnx

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Pri meni je postavil ojačevalec 1m med TV in anten, ki je cca 15 m višje in je sedaj sprejem BP prej pa ni bil.
Posebno se pozna pri ZG 2 ki prej ni bil gledljiv sedaj pa je OK. Mi je pa delal neki majster iz Mengša.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.661
6.703
113
pri taščici
meni se pa zdi da bi moral sosed plačat. bere se tako kot bi sosedova nova stavba vplivala na tvojo stavbo. je to projektant upošteval v vplivnem območju?. (my ass)

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
fer bi res blo, da bi sosed plačal, sam to dosežt in se potem grdo gledat pa ne vem če se splača.