Šla televizija k vragu?

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Takole, moja osebna Gorenje televizija (ene 48cm diagonala), stara 4 leta, je pravkar crknila.

Naenkrat se je ugasnila, iz nje je malo zasmrdelo (podobno kot, kadar gre napajalnik), zdaj pa se več ne prižge, na stand by pa cvili kot kakšno staro kolo.

Je konec z njo?

Edina možna sprememba, ki bi lahko to povzročila, je ta, da je bil na TV zdaj mesec dni postavljen Amis TV sprejemnik, vendar ni bil na zračnih režah, tako da ne vem ...

Kakšne rešitve, mogoče?
smile-1.gif

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Made in Turkey ?

Drugače pa izgleda kot da bi šla kaskada... Verjetno bo zadeva za stran, razen če želiš dat več za popravilo kot je TV vreden...

I

Izbrisan uporabnik 474

Hahahahah, točno to se je zgodilo mojim staršem včeraj. Naenkrat ugasnila, na standbay pa cvili
aplauz.gif

Imata pa vsaj razlog, da sta si končno omislila LCD.

LP
Gargy

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.267
4.097
113
No cenejši modeli Philpsa so kar ok, če imate kablsko obvezno z DVB-C tunerjem kupit

I

Izbrisan uporabnik 474

No, oče je rekel, da najcenejše ne misli vzet, poleg tega pa sta omejena s prostorom (v omarico gre televizija do višine 58 cm in širine 88 cm). Zagrela sma se za enega LG-ja, ki je stal okrog 650€ (32" model), vendar nama je prodajalec svetoval Phillipsa, ki so jih "ravno dobili" - prav tako 32" model, cena pa 549€ (ne vem modela na pamet). Torej na TV-ju ni da ni, seveda je tudi DVB-C tuner in full HD. Tako sedaj uživata na več kot 200 kanalih, gledat HD Discovery v resoluciji 1920 x 1080 je pa fenomenalno.

Tokrat je treba pohvalit prodajalca v Big Bangu Maribor (Europark), ki je res znal svetovati in je vedel o čem govori in kaj ponuja, upošteval je želje kupca.

LP
Gargy

Nazadnje uredil moderator:

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.382
113
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
No, oče je rekel, da najcenejše ne misli vzet, poleg tega pa sta omejena s prostorom (v omarico gre televizija do višine 58 cm in širine 88 cm). Zagrela sma se za enega LG-ja, ki je stal okrog 650€ (32" model), vendar nama je prodajalec svetoval Phillipsa, ki so jih "ravno dobili" - prav tako 32" model, cena pa 549€ (ne vem modela na pamet). Torej na TV-ju ni da ni, seveda je tudi DVB-C tuner in full HD. Tako sedaj uživata na več kot 200 kanalih, gledat HD Discovery v resoluciji 1920 x 1080 je pa fenomenalno.

Tokrat je treba pohvalit prodajalca v Big Bangu Maribor (Europark), ki je res znal svetovati in je vedel o čem govori in kaj ponuja, upošteval je želje kupca.

LP
Gargy

Glede na to da si tako navdušen nad temi 540 linijami me zanima kako navdušen bi šele bil z 1080-mi
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik 474

Kolikor je meni znano, je 1080i še vedno resolucija 1920 x 1080, le da pri i izrisuje vsako drugo linijo, nato pa vajo ponovi. Človeško oko naj nebi zaznalo tega.

No ja, še vedno je velik napredek proti prejšnji katodni. V vsakem primeru win
cheer.gif

LP
Gargy

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.382
113
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
Kolikor je meni znano, je 1080i še vedno resolucija 1920 x 1080, le da pri i izrisuje vsako drugo linijo, nato pa vajo ponovi. Človeško oko naj nebi zaznalo tega.

No ja, še vedno je velik napredek proti prejšnji katodni. V vsakem primeru win
cheer.gif

LP
Gargy

Polovico manj podrobnosti pokaže kot 1080p. Tudi polovico manj podatkov rabi.