Skype alternative

mistique

Guru
16. jun 2009
13.780
1.596
113
Emona / Carnium
Skype sucks bigtime
smile-1.gif

Za video konference z več osebami (cca. 10) bi potreboval neko bolj DELUJOČO alternativo. Če ima kdo izkušnje s kakšno zares delujočo platformo, se priporočam. Plačljiva, free, browser based,...karkoli!

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Kljub enakemu imenu je Skype for business čisto druga rešitev (gre za bivši Microsoft Lync). Bil sem že na meetingu kjer je sodelovalo 25+ udeležencev iz vsek kontinentov, z videom, predstavitvami in deljenjem namizij in je delalo ok. Zadeva dela v browserju, po namestitvi posebnega vtičnika, a je znala biti malo tricky za namestitev (vsaj pol leta nazaj je bilo tako da je delalo samo v internet explorerju, v edgu na win 10 pa recimo ne). Kako točno je z licenciranjem ne vem, a če ima firma ustreznem strežnik (in licenco), se lahko ostali povežejo zastonj.

https://www.skype.com/en/business/

Uporabljal sem tudi že Cisco WebEx, kjer je princip podoben, s tem da se vtičnik precej lažje namestil (ni bil tako izbirčen glede browserja). V živo sem probal največ 5-6 userjev, a glede na to da ga uporablja naša matična (mega) korporacija, ne dvomim da ne bi delalo ok. Tudi tukaj je kakor vem tako, da ima firma nek strežniški software in se potem povabi ostale, ki se povežejo z klikom na link v mailu. Dela prav tako vse, deljenje desktopa oziroma aplikacije, povezava preko navadne telefonske linije itd..

https://www.webex.com/products/web-conferencing.html#pricing

Nazadnje urejeno:

vuk

Pripravnik
19. nov 2007
499
4
18
Cisco WebEx uporabljamo v nasi firmi / koncernu...probal ze tudi 10 uporabnikov iz razlicnih kontinentov. Pred tem smo uporabljali Skype ki tudi ni bil slab, ampak smo se potem podali po poti koncerna in presli na WebEx.

mistique

Guru
16. jun 2009
13.780
1.596
113
Emona / Carnium
Pa ste probal kako to (skype4business, webex) dela izpod palme na peščeni plaži?
smile-1.gif
Ker v relativno stabilnem okolju do sedaj tudi s Skype-om nisem imel večjih težav. Pojavlja pa se potreba, da se udeleženci oglašajo z zelo različno stabilnih (tudi javnih) omrežij in takrat je precej težav.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Probaj oovoo, ampak moraš biti pozoren, da si na PCju ne inštaliraš še nepotrebnih toolbarjev.

vuk

Pripravnik
19. nov 2007
499
4
18
Jaz sem bil v Sao Paulu (na zalost ne na pesceni plazi), ostali pa Avstrija (dve lokaciji), Nemcija (dve lokaciji). Ali pa stranka v Braziliji, jaz v Franciji, sodelavec pa v Svici, en pa v Avstriji. Do zdaj mel se najvecje probleme z Francijo in njihovim netom.