Rabim par nasvetov, predno kupim nov akumulator ali pa še kaj drugega. Torej, imam kitajca ( boatian ), star je dve leti in do nekaj mesecev nazaj je vžigal z zaganjačem brez problema. Čez zimo se mi je akumulator izpraznil. Zadnjič sem ga napolnil, vode v celicah ni zmanjkalo, kljub temu sem jo malo dolil in motor je spet normalno vžigal. Naredim nekaj lokalnih voženj in eno malo daljšo, skupaj okoli 200 km in akumulator je spet prazen. To je vse ok, sem pomislil, je pač crknil, kitajska stvar, narejena ena proti približno, bom pač zdaj kupil boljšega. Ampak sem še prej preveril z voltmetrom, če se sploh polni med delovanjem motorja. In se ne. Torej, prazen ali slab akumulator je v motorju, voltmeter kaže 12,xx V, ko ga štartam na gumb, takoj kaže 2 ali 3 V, motor se seveda ne zažene. Ko ga štartam na nogo, pa voltmeter pri akumulatorju še vedno kaže prvotno napetost kot na začetku. Če bi ga alternator polnil, a nebi moralo kazati okoli 14 V ? Če dam plus klemo dol iz akumulatorja, motor normalno dela, ko pa dam voltmeter na to plus klemo in na maso, pa ne pokaže nič. Torej ni toka iz alternatorja ? Tudi ko motor dela in dam gas, luč bolj zasveti, neglede na to, ali je akumulator priključen ali ne. Kje bi bil torej problem ? Menjati akumulator ali pa ga sploh ne polni med delovanjem motorja in menjati kaj drugega ?