Skurjen MyBook - menjam ohišje? Vse ok?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Čao. Kolega se je igral in hotel priklopit univerzalni polnilec na mybook-u. Žal je zamenjal + in - pri priklopu in je nekaj skuril.

Predvidevam, da je disk ok? Lahko kupi novo ohišje in vzame disk iz Mybook-a in ga da v drugo ohišje?

Hvala!

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Ja, poberta disk ven, pa priklopta na en desktop. Nazadnje sem tako reševal podatke z enga diske, kjer se je zjebal usb konektor.

LP,
PIC

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
odpret ga ni cist noben problem, vzem disk vn pa prklop na komp pa bos prec vidu ce je kul... not je itaq navaden wd green

Nazadnje urejeno:

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Ja sem ugotovil, da je problem. Bom ga razmontiral, ohišje je itak fuč. Sem se spomnil, bom odnesel jutri našemu IT-jevcu v firmi, pa mi bo stestiral, če je vse ok, pa še pivo bo mel v dobrem. Nimam nikjer pri roki namiznega PC-ja.

tony

Guru
23. jul 2007
9.750
1.534
113
Disk je najverjetneje OK
zmaga.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Disk je ok. Kupil novo ohišje, disk zazna, vendar ne dela. Sem ugotovil, da ga je imel pod geslom verjetno s kakim od MyBook, ne vem točno. Ko priklopi disk, ga zazna kot USB, vendar mu program za geslo nič ne pokaže. Hkrati pa ne mapira diska na nobeno črko.
confused-1.gif

Sem priklopil na svojega macpro-ja in mi je reklo, da nimam dostopa do diska. Sem probal "repair disk" je reklo, da noče. Da ga lahko formatiram. Vse pokazalo ok, WG Green, 750GB...samo zaradi gesla očitno zadeva ne dela.

Je kaka rešitev?

tnx

jesen

Pripravnik
18. okt 2010
572
6
18
Glede mapiranja diska je treba iti: nadzorna plošča,mapa skrbniška orodja,upravljanje računalnika,klikniti na upravljanje siskov,potem so vsi diski grafično prikazani in na tistem,ki nima črke pogona - označiti z miško in desno tipko miške,v meniju izbrati črko pogona in to je to. Glede gesla pa,je po menjavi ohišja verjetno ostalo staro,katero pa tako mora vedeti.

Podobne teme