Skupna vožnja z avtomobilom

ideolog

Fizikalc
16. feb 2012
224
46
28
17.325776N, 23.254786E
Ali se vozite skupaj npr. sodelavci v službo? Ali vozite poleg svojih še druge otroke npr. v glasbeno šolo? Ali vaše otroke vozijo drugi naokrog?
Navsezadnje, ali pobirate avtoštoparje?
Kako imate to urejeno? Kaj se zgodi, ko se kaj zgodi? Je že kdo imel nesrečo in je bil poškodovan sopotnik, ki ni bil ožji družinski član?
Pomoje zavarovanje vseh potnikov v avtu ni dovolj. Kako boš pogledal prijatelju v oči, ko si (trezen) spregledal šleper in je naslednji dan pogreb???

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik ideolog pravi:
Kako boš pogledal prijatelju v oči, ko si (trezen) spregledal šleper in je naslednji dan pogreb???
Ti ne bo treba, ker boš verjetno tudi ti v krsti.
Sicer pa, vsi potniki so zavarovani že v osnovnem zavarovanju.

Tisto kar zavarovalnice zavarujejo za potnike je kolikor vem to, da če te kdo toži, se potem zavarovalnica ubada z njim. Mi pa ni jasno zakaj bi te tožil, ker dobi odškodnino že iz AO.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.424
4.993
113
AO odgovornost ima kritje 5.000.000€ tako da iz tam lahko poškodovani sopotnik dobi primerno odškodnino,
za smrt pa je znesek odvisen od ostalih faktorjev, družina, starost,...

Nezgodno zavarovanje ki je dostikrat dodatno vključeno je bolj kot ne daleč beustrezno če že kdo želi kakšno odškodnino
dobiti uz tega naslova....

Si ne želim sploh razmišljati v tej smeri, da bi pršlo do česar podobnega, je pa velika odgovornost voziti kogar koli drugega poleg sebe, pa naj bodo to tvoji najbližji, prijatelji ali pa neznani...

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.265
154
63
Celje
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik ideolog pravi:
Kako boš pogledal prijatelju v oči, ko si (trezen) spregledal šleper in je naslednji dan pogreb???

Osnovno (AO) ti krije te poškodbe v primeru, da je kriv drugi voznik (njegov AO krije tvoje in sopotnikove poškodbe). Če si za nesrečo kriv sam, iz tega naslova ne dobiš nič. Ob lastni krivdi voznik dobi od AO+, potniki pa iz zavarovanja potnikov...

Nazadnje urejeno:

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik ideolog pravi:

Osnovno (AO) ti krije te poškodbe v primeru, da je kriv drugi voznik (njegov AO krije tvoje in sopotnikove poškodbe). Če si za nesrečo kriv sam, iz tega naslova ne dobiš nič. Ob lastni krivdi voznik dobi od AO+, potniki pa iz zavarovanja potnikov...
Govorimo o POTNIKIH in ne vozniku. In potniki so tudi ob krivdi voznika zavarovani po AO in dobijo odškodnino iz AO, če pride do nesreče. Ne vem pa kako je, če gre za pijanega voznika ali tudi tam to velja. Verjetno ja.

ideolog

Fizikalc
16. feb 2012
224
46
28
17.325776N, 23.254786E
Ob odprtju te teme me je zanimalo, kaj mislite o vožnji drugih ljudi v svojem avtu, oz. o vožnji z nekom drugim, ki ni v tvojem tesnem sorodstvu. Ne pa o tem, koliko denarja bo dobila tvoja mama iz nevemkake AO+++ police.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.424
4.993
113
Pri alkoholu zavarovalnica regresira voznika, do zneska povprečne letne plače v RS.

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Jaz sem včasih šeral, vendar po dobrem letu zame osebno nevarne vožnje sodelavketer neupoštevanje vseh nasvetov od ostalih sem se odločil da ni vredno bit še vožnjo od doma do šihta pod stresom.
Potem sem se z enim drugim sodelavcem vozil vendar je on po 3 mesecih dobil odpoved tako da sem sedaj sam.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Saj v mojem primeru bi vozil jaz, tako da bi bil stres samo za ostale udeležence v prometu
tongue-1.gif

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.265
154
63
Celje
Citat:
Uporabnik sad pravi:
In potniki so tudi ob krivdi voznika zavarovani po AO in dobijo odškodnino iz AO, če pride do nesreče.

redface-1.gif
Sem bil prepričan, da temu ni tako, se posipam s pepelom...

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.912
113
nehajta ze 1x bluzit o zavarovalnih policah oz. idita tja srat kam to spada.
Mi se vozimo nonstop skupaj v sluzbo in opazam da je z vsako podrazitvijo vec interesa. Ampak po mojih opazanjih je tega se vseeno dosti premalo, oz. drugace povedano benz je se vedno prepoceni.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.265
154
63
Celje
Uf, ko bi v vsaki temi tako napadali spamerje...
zmaga.gif

V službo sem se na relaciji CE-LJ in CE-MB vozil vedno sam, ker ponavadi nisem vedel, kdaj bom šel domov in od kje bom šel domov. Tisti, ki pa so bili v firmi od 8-16, pa so se v veliki večini vozili skupaj.

lovelove

lovelove
23. jul 2007
2.788
0
36
116
zravn komšije
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik ideolog pravi:

Osnovno (AO) ti krije te poškodbe v primeru, da je kriv drugi voznik (njegov AO krije tvoje in sopotnikove poškodbe). Če si za nesrečo kriv sam, iz tega naslova ne dobiš nič. Ob lastni krivdi voznik dobi od AO+, potniki pa iz zavarovanja potnikov ...

No, TO NI čisto RES!!!
Tvoji potniki dobijo iz AO, če si ti kriv (in tudi, če ti nisi kriv, saj obstaja solidarna odgovornost imetnikov motornih vozil napram tretjim osebam (kar potniki so)- potem pa se zavarovalnice regresirajo med sabo)

Nazadnje urejeno:

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik ideolog pravi:
Ob odprtju te teme me je zanimalo, kaj mislite o vožnji drugih ljudi v svojem avtu, oz. o vožnji z nekom drugim, ki ni v tvojem tesnem sorodstvu. Ne pa o tem, koliko denarja bo dobila tvoja mama iz nevemkake AO+++ police.

Citat:
Uporabnik ideolog pravi:
Kako imate to urejeno? Kaj se zgodi, ko se kaj zgodi? Je že kdo imel nesrečo in je bil poškodovan sopotnik, ki ni bil ožji družinski član? Pomoje zavarovanje vseh potnikov v avtu ni dovolj. Kako boš pogledal prijatelju v oči, ko si (trezen) spregledal šleper in je naslednji dan pogreb???

Kaj je tebe zanimalo ob odprtju teme NE vem, ker ti ne berem misli. Sem ti pa odgovarjal na del, kateri se je nanašal na zavarovanje, o katerem SI SPRAŠEVAL (glej odebeljen tekst). Tako da, drugič najprej razčisti kaj sploh hočeš, potem napiši tako, da te bo normalna oseba razumela, nato pa pizdakaj čez off topic...
tongue-1.gif

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

Jest sem vozil sodelavca v sluzbo ker ni imel avta, je vredu, sam je takoj se ena obveznost vec, nesmes zamudit, karkoli se zgodi zafrknes se tega ki ga vozis, nemores po sluzbi na drink itd. Sam dodaten pritisk

mistique

Guru
16. jun 2009
14.105
1.883
113
Emona / Carnium
KSZ
Jaz bi z veseljem vozil vse neuravnovešene voznike, ki se peljejo na moji relaciji, vendar nimam toliko prostora. Nihče nima toliko prostora.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.912
113
@ralliart tocno o tem govorim. pa jok in stok ker se je treba malo prilagodit in klasicno po slovensko, ne prides direkt pred vrata. Saj pravim, malo se pocakajmo, bencin je se vedno prepoceni

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
V službo ne gre drugače kot da se vozim sam, ker nikoli ne vem do kdaj bom moral delat. Isto ostali.

Štoparjem pa vedno ustavim, če imam le fraj avto. Sem sam skoraj 10 let štopal vsak dan.

Je pa štoparjev sedaj precej manj, kot 10 let nazaj. Prav tako so današnji štoparji neverjetno nekomunikativni in nerazgledani.
confused-1.gif
Prav tako ostali štoparji s katerimi smo se skup vsedli v avto.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.102
461
83
45
dolenska
Mi oz naša firma pa kr prakticira in čedalje več nas je, ki se vozimo skupaj, ker se enostavno ne pokrije. Dobr, jaz že prebolim, ki imam slabih 15 min do službe, kaj pa oni, ki se vozijo po skoraj oz več kot 100 km v eno smer. Poleg tega sem tip, ki mi je trapast kurblat avto samo za enga, če ni potrebe in še družbo maš.
Sej, v času kriz sso še ženski del začel se skupaj vozit. Prej, ni šans, ker je cel kup IZGOVOROV bilo. Od štrcune in otrok. Sedaj pa se da
grin1.gif
.
Pač babja pamet, ki jo tudi deci premorejo. Pa ne morem na pir, pa ne morem sem ter tja. Pa pejt drug dan. Če pa greš na pir sam boš enga spil, s sodelavcem pa 7
aplauz.gif
.