Skrita številka

sloth481

Pripravnik
9. jul 2010
49
0
6
Zdravo!

Nujno potrebujem pomoč.. Nekdo nonstop kliče mojo punco ponoči s skrite številke in se potem zajeb**va! Policija nič ne more, dokler ni teh klicev več.. npr 5 na noč. Če te nekdo samo enkrat kliče in te zajeb**va očitno to ni nadlegovanje za naše taplave..

Vglavnem.. obstaja neka stran, kjer lahko vidiš številko tega, ki kliče.. Vsaj včasih je obstajala.. Mogoče kdo od tukaj ve??

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
ne obstaja taka stran, lahko podaš prijavo o nadlegovanju svojemu operaterju (njenemu), potrebuješ pa vsaj 5 sprejetih klicev, opremljenih z datumom in uro natančno. podaš pisno prijavo na operaterja.

operater nato opozori to osebo, katera nadleguje tvojo punco. če se še enkrat ponovi, ponovno pošlješ prijavo in potem naj bi ga izključili.

sicer pa si zgrešil temo, tukaj je govora o tv, internet in navadna telefonija.

sloth481

Pripravnik
9. jul 2010
49
0
6
Se opravičujem, ampak sem jezen, ker se to redno dogaja zadne čase.. Naj se ta tema premakne pod čvek magari...

Nekoč je obstajala neka stran.. To vem da je..

sloth481

Pripravnik
9. jul 2010
49
0
6
Vredu, ti očitno veš!
smile-1.gif

Jaz pa pravim, da obstaja oz je obstajala..
smile-1.gif

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
taka stran ni nikoli obstajala! če pa je, je bila totalno FAKE ker to ni mogoče , da obstaja - gre se za posegnje v privat življenja in to je kaznivo, zato tudi ne bo obstajala - kar je seveda prav.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.317
6.135
113
Pa mora imeti ponoči prižgan mobilni telefon?
confused-1.gif

Telefon naj ponoči ugasne, klice s skritih številk pa blokira in bo problem rešen.

sloth481

Pripravnik
9. jul 2010
49
0
6
Meni se zdi poseganje v privat življenje ravno to, ko težiš nekomu s skrite številke! Ne pa to, da tega, ki kliče, potem odkriješ!

Sicer je že bilo to kar nekaj let nazaj, ampak se spomnim, da se je pokazalo na strani nekaj zadnjih številk, ki so te klicale, med drugimi tudi ta skrita, samo da je na tej strani pokazalo pravo številko! Tega bumbarja smo tudi poklicali nazaj in rešili zadevo! Tako da ne mi o tem, da zadeva ni možna, če pa smo ga dobili. Probal bom dobiti tistega tipa, ki je to naredil, vendar trenutno nimam nobenih njegovih kontaktov.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik sloth481 pravi:
Meni se zdi poseganje v privat življenje ravno to, ko težiš nekomu s skrite številke! Ne pa to, da tega, ki kliče, potem odkriješ!

Sicer je že bilo to kar nekaj let nazaj, ampak se spomnim, da se je pokazalo na strani nekaj zadnjih številk, ki so te klicale, med drugimi tudi ta skrita, samo da je na tej strani pokazalo pravo številko! Tega bumbarja smo tudi poklicali nazaj in rešili zadevo! Tako da ne mi o tem, da zadeva ni možna, če pa smo ga dobili. Probal bom dobiti tistega tipa, ki je to naredil, vendar trenutno nimam nobenih njegovih kontaktov.

Lej, vse veš, tko da ne vem, kaj bi rad še izvedel. Naredi, kot misliš da je prav in stvar bo urejena.

PS: me zanima, kako se tvoja bejba oglasi na te skrite številke, ko tebe ni zravev.
evil.gif

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Citat:

hysterical-1.gif

22. jul 2007
1.398
43
48
PA še ena malo off.... a se da pri operaterju to rešiti tako, da bi ti naprimer vklopili prikaz vseh številk, tudi skritih, kot imajo recimo na 112, 113?????

peter_nn

Pripravnik
4. okt 2007
509
2
18
Citat:
Uporabnik kontrakarambolmatica pravi:
PA še ena malo off.... a se da pri operaterju to rešiti tako, da bi ti naprimer vklopili prikaz vseh številk, tudi skritih, kot imajo recimo na 112, 113?????
Na centrali je nastavitev, ki jo lahko omogočiš in se na klicani telefon izpiše številka ne glede na to kaj ima klicoči nastavljeno.

Številka klicanega je vedno prisotna v paketu podatkov, ki se izmenjajo med centralami ob vzpostavljanju zveze (ne glede na to ali je zveza potem dejansko vzpostavljena). Morajo biti fdugače tudi obračunov nebi bilo.

Baje (tako eden od forumašev) pride številka klicanega do klicočega telefona v vsakem primeru, izpis številke pa je odvisen od flagov, ki se izmenjajo pri vzpostavitvi zveze. Baje zato lahko nekateri pametni telefoni z namenskim softwareom izpišejo tudi skrite številke.
Sam tega nisem probaval in ne morem komentirati.

Lp

peter_nn

Pripravnik
4. okt 2007
509
2
18
Citat:
Nekoč je obstajala neka stran.. To vem da je..
Slišati je totalno nemogoče in neumno.

Zakaj:
stran verjetno ni obstajala samo za tvojo številko in dotični klic, kar pomeni da bi moral operater (oziroma vsi operateji) pošiljati podatke o (vseh) klicih na to stran. Na serverjih bi zelo hitro zmanjkalo prostora, da ne govorim o obremenjenosti internetne povezave.
P.S. ti podatki se množijo z extremno hitrostjo

Obstajajo sicer izraelske, ameriške, angleške, kitajske, ... vohunske organizacije, ki to (in še mnogo več) delajo.

Lahko pa da je kakšen operater v nekem obdobju nudil to storitev, preden je pogruntal, da ga lahko tožjo zaradi zasebnosti, oziroma da mo ta storitev požira resorse.

Lp

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Kolikor vem, lahko vsakemu operaterju prijaviš "zlonamerne klice" in se potem s takim nočnim lumpom oni ukvarjajo.