Skrb svetovnega policaja za civiliste

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39

Sem pregledal slovenske portale, ampak je vest objavljena samo delno, tako da navajam Hrvate: Navodno su se pripadnici američkih snaga povukli nakon ranjavanja jedne osobe kako bi izbjegli civilne žrtve ", rekao je jedan od dužnosnika te naveo kako s američke strane nema ranjenih ni ubijenih.
hysterical-1.gif

Od kdaj hudiča pa njih skrbi, če ubijejo par nigrov več ali manj?!

Čez koliko časa lahko pričakujemo patetičen film o pogumnih tjulnih, ki so jih podlo premagali grdogrdi afriški domačini?

Pred točno 20. leti so jih namreč isto dobili po pički, ampak takrat je je bilo ubitih 18 američanov.

Pravovernik

Pripravnik
17. maj 2013
281
0
16
Citat:
Uporabnik patriot pravi:

Sem pregledal slovenske portale, ampak je vest objavljena samo delno, tako da navajam Hrvate: Navodno su se pripadnici američkih snaga povukli nakon ranjavanja jedne osobe kako bi izbjegli civilne žrtve ", rekao je jedan od dužnosnika te naveo kako s američke strane nema ranjenih ni ubijenih.
hysterical-1.gif

Od kdaj hudiča pa njih skrbi, če ubijejo par nigrov več ali manj?!

Čez koliko časa lahko pričakujemo patetičen film o pogumnih tjulnih, ki so jih podlo premagali grdogrdi afriški domačini?

Pred točno 20. leti so jih namreč isto dobili po pički, ampak takrat je je bilo ubitih 18 američanov.

Iz Afrike imajo amerigosi slabe izkušnje izpred 20 let, ko so brez veze pobili pol Mogadiša.
bonk.gif

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Obratno, v Mogadišu so jih lepo dobili po pi..., ko so ameriške marince vlačili s džipi po ulicah.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
Ameri znajo samo iz velike razdalje kaj narediti ( rakete, iz letal, topništvo ) , občasno sicer še svoje potamanijo ( ampak to ni nič , je frendli fajer
evil.gif
), na kopnem pa kar lepo popušijo ( ponavadi )

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Saj smo gledali Sestreljeni črni jastreb. Američani so doživeli težek poraz, ameriška javnost ni mogla gledati, kako so marince vlačili privezane na džipe in po tem so se Američani zelo hitro spravili iz Somalije.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.410
7.522
113
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Saj smo gledali Sestreljeni črni jastreb. Američani so doživeli težek poraz, ameriška javnost ni mogla gledati, kako so marince vlačili privezane na džipe in po tem so se Američani zelo hitro spravili iz Somalije.
Aha...ce si gledal tudi das boot te morda pacifiska flota izbere za poveljnika na podmornici

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.410
7.522
113
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Huh...ce si gledal tudi das boot te pacifiska flota morda zaposli kot poveljnika na podmornici...

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
še vedno mi ni jasno zakaj so hawk prevedli v jastreb.
stupid-1.gif

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Huh...ce si gledal tudi das boot te pacifiska flota morda zaposli kot poveljnika na podmornici...

No, pa ti, ki si očitno šolani strateg akcij posebnih enot razloži, zakaj so se Amerikanci spokali iz Somalije, ne da bi opravili 5% posla, ki so si ga zadali.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.410
7.522
113
Verjetno ne zato ker so par marincev z avti vlekli naokoli ampak ker je poveljstvo sil ugotovilo da bi za vzpostavitev reda morali it v obsezno vojasko operacijo in ne le izvest par operacij z omejenim stevilom pripadnikov posebnih enot.

Ne dvomim da so o tej intervenciji napisane cele knjige in ce te tematika zanima bos nasel veliko gradiva. Ampak da pa napises da so americani sli od tam ker so na tv videli kako jim trupla po tleh vlecejo in to utemeljis s tem da si gledal film black hawk down...ta je pa malo mocna no.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Šele po tvojem postu sem šel na googla in našel naslednje, kar potrjuje moje trditve:

Citat:
Meanwhile, back in America, the same news networks that broadcast the start of the peaceful humanitarian mission less than a year earlier now ran horrific footage of Aidid supporters desecrating the corpses of U.S. soldiers.

All of this intensified the pressure on then-President Clinton to get U.S. troops out of the country
Vir:

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Res pa nisem bil v general štabu ameriške vojske, da bi vedel za prave vzroke.
evil.gif
Za tisto, kar sem napisal, sem vedel že prej in sem iskal ter našel samo potrditev. Sedaj pa je na tebi, da najdeš pravi vzrok (hint: piši Clintonu)

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
kaj pa če so jih namerno žrtvovali da bi javnost prej naklonjena posredovanju potem bila proti saj so zračunali, da bodo doli naredili samo zgubo? politik pa obdrži točke in demokratom se točke zvišajo prek kakšnimi volitvami... samo tako ena teorija...