Skener

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Rabi se kvaliteten skener, da ne zajebava podajanje listov, ker se bo skeniralo večinoma liste, ki so bili sklamfani. A4, nekje 500-600 listov na mesec.

Hvala za vsak pameten nasvet.
pozdrav.gif

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Kolikor jaz njega razumem misli na liste, ki so BILI sklanfani.

Mi imamo Canon DR-3010C in sem z njim zelo zadovoljen. Skeniramo od navadnih A4 (dostikrat take, ki so bili že speti), paragoncev A5 do blagajniških računov in ni težav. Je dvostranski, z enim prehodom (torej ima optično enoto na obeh straneh) ter za naše potrebe dovolj zmogljiv. Je pa res - zadnjič smo v parih urah poskenirali cca toliko listov, kot si ti dejal, da jih boste v enem mesecu. Dobiš pa zraven še Adobe in še neke druge SW, ki pa nam sicer niso nič prav prišli.

Pred tem smo za skeniranje uporabljali multifunkcijsko napravo (HP????), pa je šlo optično čitalo kar hitro (začelo delati črte po sredini), pa še cca 10x počasnejši je pri dvostranskih zadevah.

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Za HP si ziher da ni bil le umazan? Sem imel že kar nekaj takih primerov.

Nasvetov pa nimam, ker skener uporabljam za 10 listov na teden.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Skenirate po več razklamfanih listov skupaj?

Ker ravno to je problem; zatikanje.

3 jurje ravno ne bo šlo skoz, za enega pa ni problem.

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Ja, tudi po več razklamfanih listov skupaj. Ko se jih razklamfa jih je treba malo pogladiti/prevetriti potem pa kar lepo potegne. Največ težav smo imeli s kakšnim paragrafskim blokom, kjer se je slabo videla pisava, pa tanek blok in smo morali naštudirati nastavitve, da je poskeniralo.

Cena je pa bogato pod jurja (neto seveda). Pred tem smo res gledali take za cca 3k€, ki liste še razpihajo ipd. a niso toliko bolji od tega, kar smo nabavili.

Če pa kdo najde kaj cenovno ugodnejšega in kvalitetno na približno isti ravni se pa priporočam, ker bomo morali jeseni nabaviti še enega.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.263
339
83
600 na mesec deljeno z 20 delovnih dni je 30 strani na dan, kar je bakšiš. Ponavadi sploh ni težava če jih filaš enega za drugim, sploh za 30 strani na dan je to 3 minute. Dvomim da je to vredno štirimestne cifre v EUR.
Poglej Ricoh/Nashuatec 3050sfn, pa imaš zraven še duplex printer s faksom, pa na ebayu refill kartuše in barvo ter čip resetter. Tako količino mi (tudi kar je bilo sklamfano) mirne duše mesečno zrihtamo prek tega, cena je pa pod 200 EUR.

jgfd

Pripravnik
7. sep 2007
348
0
16
Sicer nevem koliko stane ampak imel sem priložnost delat s tem Fujitsu skenerjem oz. nekaj podobnega
Dela kot šus, obojestransko, različne vrste in debeline ter velikosti papirja, tudi razklamfane in večkrat prepognjene dokumente skenira brez problema (še kaksen s klamfo odleti skoz, če nisi pozoren) , zelo hiter po občutku bi rekel da za 100 listov rabi cca. 3 min

edino na izhodu papirja, če je bil list prej prepognjen, ne zlaga lepo enega na drugega, ampak se lahko izpodrivajo.

Nazadnje urejeno:

plexix

Fizikalc
10. sep 2007
914
154
43
Tudi pri nas v računovodstvo in drugje uporablajmo Fujitsu-e, od 4220 serije do sedaj 6230, vse dela BP, ima še kontrolo, kdaj se morajo gumice zamenjati oz. servisni termin. (oznaka je mislim da fi-6230)

Skenira vse možne oblike, do sedaj mi uporabnice niso rekle, da bi imele kakšne morebitne probleme.

cena je pa tam okrog 1600 EUR

Lp,

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
ksz

razklamfane liste vtaknem v skener s spodnjim delom (nikoli sklamfanim) naprej

Zdaj skeniramo na kopirnem stroju in tudi v tem primeru potegne po dva lista skupaj.
jezen.gif

mistique

Guru
16. jun 2009
14.040
1.843
113
Emona / Carnium
Kako pa imaš programsko rešeno skeniranje (arhiviranje?)?

Fujitsu (6240) je hud stroj, vendar je to draga rešitev za tvoje potrebe.

Kaj takega je precej cenejše od primerljivih modelov konkurentov.

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik mistique pravi:

Fujitsu (6240) je hud stroj, vendar je to draga rešitev za tvoje potrebe.

Kaj takega je precej cenejše od primerljivih modelov konkurentov.

Hm, kje se ga da dobiti?

Jernej

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik mistique pravi:

Vidim, da je pri navadnih skenerjih tole največji problem.

Skenirane dokumente namreč na kopircu lahko poimenujem, ker je tam tipkovnica.

Drugače bom moral vsakega odpret.

V kasnejši fazi so priponke nečemu drugemu.

jgfd

Pripravnik
7. sep 2007
348
0
16
Programsko resiti ni problem, je pa povsem odvisno zakaj rabiš te dokumente
če za uporabo in obdelavo ali samo arhiviranje (uporaba le izjemoma) .....

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Se je vmes oglasilo nekaj uporabnikov, ki skenirajo predvsem za potrebe računovodstva.
Zanima me ali imate arhive v sklopu računovodskega programa ali preko individualnih programov samo za arhiv, ki so spojeni z računovodskim.

Če ima kdo kakšno dobro referenco morda s + in - bi prosil če lahko napiše. Bo potrebno tudi pri nas malce nadgraditi elektronsko arhiviranje.

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Prijam, kaj te zanima?

Mi drugače uporabljamo Pantheon (najem) + EBA (na lastnem strežniku). Vse dokumente skeniramo in jih od tedaj naprej ne potrebujemo več. Tudi sama obdelava dokumentov se delno izvaja v EBA in se npr. računi prenesejo v Pantheon že kot dokumenti z potrebnimi atributi.

+
Dostop do podatkov (iz računovodskega programa ali kar iz EBA)
Obdelava v EBA
Pohitreno delo (OCR)
Dokumente lahko že prejmemo v EBA

-
Kakih velikih niti nisem zaznal
Občasen bug v EBA (pri obdelavi dokumentov) a fantje hitro reagirajo

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
Prijam, kaj te zanima?

Mi drugače uporabljamo Pantheon (najem) + EBA (na lastnem strežniku). Vse dokumente skeniramo in jih od tedaj naprej ne potrebujemo več. Tudi sama obdelava dokumentov se delno izvaja v EBA in se npr. računi prenesejo v Pantheon že kot dokumenti z potrebnimi atributi.

+
Dostop do podatkov (iz računovodskega programa ali kar iz EBA)
Obdelava v EBA
Pohitreno delo (OCR)
Dokumente lahko že prejmemo v EBA

-
Kakih velikih niti nisem zaznal
Občasen bug v EBA (pri obdelavi dokumentov) a fantje hitro reagirajo

Zanimalo me je predvsem kakšen sistem uporabljate ipd.
(Se oglasim na PM)