Skener za policijsko frekvenco

PRINCESKA

Pripravnik
29. okt 2011
361
2
16
Kateri UKV skener je primeren za poslušanje policije?
evil.gif

Company

Pripravnik
7. okt 2007
787
6
18
Noben, ker imajo kriptirano zvezo (TETRA sistem, če se prav spomnim). Misliš, da tega ne bi že vsi imeli?
evil.gif

LP!

PRINCESKA

Pripravnik
29. okt 2011
361
2
16
Pa tole že sploh laufa (TETRA)?
Kolkor vidim ne!
"Rok za dokončanje nacionalnega projekta, ki je določen tudi s sprejeto strategijo, je 31. december 2012. V tem času mora omrežje izpolniti visoke zahteve, tj. zagotoviti vsaj takšno radijsko pokritost, zanesljivost in razpoložljivost, kot jo dosegajo obstoječa radijska omrežja državnih organov."

VIR: http://www.policija.si/index.p...i-projekt-tetra

Nazadnje urejeno:

Seratna

Pripravnik
3. jul 2011
71
0
6
Pred 10 leti sem imel UKW postajo, razširjeno tako, se se je dalo tudi te frekvence poslušati, ampak kaj dosti nismo zvedeli, v glavnem: smo na točki 10, sedaj gremo na 25 itd,..

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Radijske veze policije so (bile pred par leti) tako slabe, da je bil mobi edina rešitev. To se je en policaj pritoževal. Verjetno (upam) je sedaj kaj bolje.

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Na področju Ljubljane se je dalo kar dosti slišati, ampak imajo na žalost že nekaj časa kodiran signal.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.454
146
63
Tetra je ze nekaj casa v LJ...baje da bi se dalo poslusati, saj med repetitorji naj nebi bilo kodirano,ampak vprašanje kako je s tem...

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.961
38
48
Se spomnim, da so to vcasih eni Nizozemci predvajal preko neta in si v Winampu lahko poslusal.
grims-1.gif

22. jul 2007
1.398
43
48
Citat:
Uporabnik PRINCESKA pravi:
Kateri UKV skener je primeren za poslušanje policije?
evil.gif
Čisto vsak ki ima območje sprejema med 138.00 MHz in 174.00 Mhz, saj je večina policijskih frekvenc v tem območju, pa kot so ti že povedali kaj koristnega tako lai tako ne boš izvedel, tudi za radarje ni najbolj primerna zadeva, saj ne veš kje se nahaja, ko pa slišiš svoj registracijo je pa itak že prepozno
evil.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Ksz.

Ko sem se fural taksi kot student, je imel šef to v avtu in sem cele noci preposlusal kako je en eno nacotal, kako so se v gostilni stukli, ipd.

Blo kar zanimivo, bil pa je to en dokaj star walkytalky, cel kovinski, ampak glasen nenormalno, ce si ga navil...

22. jul 2007
1.398
43
48
Saj te stvari lahko še sedaj slišiš, samo kaj ti pa koristi recimo "RESA 513 lokacijo prosim..... RESA 513 lokacija AJDA 23" zaj pa vedi v katerem grmovju se skrivajo.........
grin1.gif

Svedr

Pripravnik
13. apr 2010
75
0
6
me prav zanima kako vsi vi vse to lahk slište z navadnimi ukw postajami.
Policija ima kodirane Ukw postaje, nč ne slište, mrde imate prisluhe !!

I

Izbrisan uporabnik #488

DANA še vedno dela. Pa MEGA menda tudi.

http://www.qsl.net/s56wzm/policija.htm

Tako,da zadostuje "navaden" skener iz ebaya, do 100 EUR.

Jaz imam tega
http://www.thiecom.de/albrecht-ae-92h-handscanner.html

Ni kodirano. Le večinoma slišim, da potem vzamejo mobitele in prekinejo.

V Mariboru se jih normalno posluša na 163.000

Včasih kar kaj zanimivega oz. bizarnega
smile-1.gif

Te frekvence niso kodirane in so znane, da lahko po moje kdo v primeru nujne sile tudi sem "pokliče".

I

Izbrisan uporabnik #488

Kakšna dva meseca nazaj sem nazadnje malo poslušal kako so se peljali mirit v pijano hiško na obrobju in so morali še reševalce klicat.
Seveda je šlo za specialne povratnike.

I

Izbrisan uporabnik #488

Zdaj sem vklopil malo in se že nekaj oglašajo.