škatla neki zmrzuje...

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Mam doma neki star pc, in zadnje čase mi neki serje... zanč sm že napisal, da se ne zbuja iz screen-saverja... in potem ko ga resetiram, (oz. držim gumb on/off, tok da crkne) se kdaj ne zažene v prvo... pa se ustavi v boot meniju... pa ga spet ugasnem, pa je spet isto, pol ga pa pustim 15min, se pa normalno zažene... Sicer zdej mi že 3 dni normalno dela, sam vseen se mi zdi, da me bo počas zapustil....

Verjetno ni dosti drugih opcij, a ne?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.132
113
Za začetek spucaj prah (s hladilnih rež grafične, hladilnika, čipseta), potem preveri še namestitev hladilnika na plato (po potrebi odstrani in na novo namesti), zna bit da bo delovalo!
cheer.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
aha... no bom mal odprl, pa prejahal celo škatlo....

čeprav potihem upam, da bo že šel, da bom pol prisiljen kupit novo škatlo z hdmi grafično, pa mal boljšo karakteristiko! pa z win 7...

smile-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.132
113
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
aha... no bom mal odprl, pa prejahal celo škatlo....

čeprav potihem upam, da bo že šel, da bom pol prisiljen kupit novo škatlo z hdmi grafično, pa mal boljšo karakteristiko! pa z win 7...

smile-1.gif

No naj ti dam upanje; lahko je na koncu kakšen kondenzator na matični in ko ga bo do konca "odprlo" boš lahko zamenjal cel PC!
grims-1.gif
Lahko je tudi napajalnik, včasih začne cel PC čudno delati ko na eni liniji napajalnik "oslabi".

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
sej pomoje tud plata crkuje... ker pred sm mel en drug pc, pa so se začeli isti simptomi, pa sm pol pr kolegu računalničarju vse spihal, rame zradiral, pač, vse sva spucala, kar je blo možno, sam je še zmeri crkoval... tko da... je mogu it...

Tuki mi mora pa sam še med delom začet zmrzovat, pa bo takoj jasno kje smo... zaenkrat to še dela...

Bom ga pa vseeno spucal pa prepihal...

no sej, sicer je pa miklavž, pa dedek mraz blizu, tko da nej vsaj do takrat zdrži!
wink-1.gif

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.492
847
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
imam doma podoben primerek za rešit..

Torej ko sem dobil kišto v roke, se le ta ni hotela zbootat do winsow in po informacijah lastnika je že prej random zmrzovala do mere, da jo je bilo treba vsakič resetirat. Kakorkoli zdaj zmrzne že pri napisu Windows (win 7). OK, naredim startup repair, in potem se normalno zažene, a po nekaj sekundah spet zmrzne ko pride v winse. Ok, grem v save mode, deluje OK. Prečekiram sistem z malwarebytes-om in seveda najde kup virusov. Počistim, grem v normalni zagon, spet freezne. Se mi utrga, naložim winse na novo, inštalacija poteka lepo in prav. Hočem naložit prvi driver, kišta spet zmrzne!! Nimam ideje kaj bi lahko blo - morda RAM?

čipovje je čisto, hlajenje učinkovito. Predlogi?
crazy1.gif

luknjac

Pripravnik
21. feb 2008
374
13
18
Odstrani vse kar lahko iz PC. Npr. mrežne kartice, USB razširitve, odklopi DVD-RW, disketnik, če maš več palčk rama naj bo sam 1 v PC. Če to ne pali, preglej disk s kakšnim HDTune al pa kaj podobnega. Naslednji korak je test z drugim napajalnikom. Če še kar ne ugotoviš problema, poglej če je na matični plošči kak kondenzator napihnjen, kaj črno oz. če kaj smrdi po zažganem.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.492
847
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
zgleda da je disk..čeprav mi crystaldisk kaže da je "good" ampak mu ne verjamem najbolj..Zakaj?

- prej mi je, ko sem ga resetiral, javilo takoj na začetku napako "disk read error" in sem ga lahko samo resetiral
- lučka za disk neprestano sveti, potem ugasne za sekundo in spet sveti...
- ko karkoli kliknem, - recimo explorer se mu zatakne, začne mlet, comp zmrzne in ko končno prebavi ukaz, se šele odpre explorer
- sem, uporabil nove rame, učinek enak
- kondenzatorji so vsi celi

naj poudarim, da se to dogaja na frišno naloženih winsih..Disk je WD Caviiar Blue.

eCoyote

Pripravnik
21. apr 2009
500
0
16
Fun4Days.Com
Zaradi "nestabilnega" oz. zjeb***ga napajalca posledično tudi hard disk dobi napake - veliko njih :p Zaradi kondenzatorjev kišta ne zmrzuje, ampak se samo ne zboota. Probaj z drugim napajalnikom, potem pa preveri napake na disku.