"Skarje" za SIM kartice

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.323
151
63
Kje v Ljubljani ali Kranju se da kupiti "škarje" za enostavno obrezovanje SIM kartic. Namreč kartico bi rad občasno vzel iz iPADa in jo dal v USB ključek, pa mi ročno obrezovanje ne diši preveč. Pa kartica bo hrvaška, kjer afaik ni predplačniške mikrosim
wink-1.gif
?

Jernej

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
jaz dobil čez mesec dni dva IPHONA4 iz hongkonga in zraven omenjene skarjice,da bom lahko obrezal sim,ker v iphonu4 so ta male simke.
verjetno prepozno zate.Stanejo pa 1 euro.

lp

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Če imaš kakšno originalno sim kartico, lahko standardno z navadnimi škarjami in pilico v minutki, dveh spraviš v microSIM obliko. Čisto brez nepotrebnega zapravljanja denarja.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Ma za salo obrezes sam to...sam eno micro sim mej zraven,al pa sprintej na list papirja 1:1 merilo kolk more bit velika, pa nalepi gor in obrezi.

Sva s kolegom tko dve simke njemu obrezala v 5 minutah z olfa nozem.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Jaz imam adapter, sem dobil iz deal extreme, če bi rabil.

V LJ.

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.323
151
63
Citat:
Uporabnik Cawo pravi:
Jaz imam adapter, sem dobil iz deal extreme, če bi rabil.

V LJ.

Hvala vsem. Trenutno (Mobitelovo) kartico sem tudi jaz obrezal kar s škarjami in ni problema. Ampak tole VIP bi pa rabil malce lepše obrezati, da jo dam še nazaj v USB ključ ali telefon. VIP pa skoraj verjetno zato, ker tam doli (Pakoštane) dela na polno (no vsaj lani je letelo). Pa mikro SIM junija na Krku niso imeli nikjer, po Murphiju tudi tukaj ne...Za klice bo pa TELE2. Pa narediti moram hitro, ker drugače se mi moji spravijo na vrat, da se ves dopust ukvarjam samo z računalniki, in da tako ali tako nič ne dela
wink-1.gif
. Tako da se bom skušal dogovoriti s fantom iz Kranja in bom šel kasneje iskat.

Jernej

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Vzameš majhno spono (šraufštok), čip zaščitiš in kartico vpneš na rob mize, prej natančno zarišeš, kje moraš odrezati. Ko je kartica trdno vpeta, vzameš olfo in jo odrežeš skoraj do konca z vseh strani. Ko končaš, previdno odlomiš ostanke in po potrebi pobrusiš robove. Dela je za manj kot eno pivo.
Prosto ko pasulj.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Citat:
Uporabnik jernejd pravi:
Ampak tole VIP bi pa rabil malce lepše obrezati, da jo dam še nazaj v USB ključ ali telefon
Tega ne razumem... zakaj mora biti za USB ključ in telefon lepše obrezana kot za iPada?

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.323
151
63
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
Citat:
Uporabnik jernejd pravi:
Ampak tole VIP bi pa rabil malce lepše obrezati, da jo dam še nazaj v USB ključ ali telefon
Tega ne razumem... zakaj mora biti za USB ključ in telefon lepše obrezana kot za iPada?

Točno tako kot pravi Jest. Če obrežeš s škarjami ali nožem, nimaš več okvira in je težko vstaviti v USB ključ, ki zahteva original SIM. Sem šel iskat avtomat in 1 okvir. Stvar deluje kot mora in dejansko skoraj ne potrebuješ dodatnega okvira, ker lahko odrezano kartico daš nazaj v ostanek
smile-1.gif
. Še z VIPko sprobamo, pa bo.

Jernej

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Aha... jaz imam en tak homemade adapter pa sem s škarjami obrezal simko... ostanke sem pač s selotejpom zlimal skupaj in vseeno deluje. Sicer je pa adapter cenejši od obrezovalnika.

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.323
151
63
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
Aha... jaz imam en tak homemade adapter pa sem s škarjami obrezal simko... ostanke sem pač s selotejpom zlimal skupaj in vseeno deluje. Sicer je pa adapter cenejši od obrezovalnika.

Iz tega bi se znala izcimiti doktorska naloga
smile-1.gif
. Tudi v redu, samo da gre z nami.

Jernej

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Ima kdo ta rezalnik za sim kartico in je iz Lj? Imam eno simko za zrezat, dam za pir
smile-1.gif

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.323
151
63
Citat:
Uporabnik bvader pravi:
Ima kdo ta rezalnik za sim kartico in je iz Lj? Imam eno simko za zrezat, dam za pir
smile-1.gif

Jaz se bom vrnil prihodnji teden. Ce se ne mudi, me dregni v ponedeljek
smile-1.gif
.

Jernej

nick

Pripravnik
3. sep 2007
131
0
16
letos kupil prepaid data SIM kartico od T-Mobile. Odvisno koliko jo "zlomiš" lahko dobiš ali Mini SIM ali pa Mikro Sim.
LP

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.323
151
63
Citat:
Uporabnik nick pravi:
letos kupil prepaid data SIM kartico od T-Mobile. Odvisno koliko jo "zlomiš" lahko dobiš ali Mini SIM ali pa Mikro Sim.
LP

Jaz sem jo kar lepo odrezal. Ampak je pa vrag s tem operaterjem, ko vkljucis opcijo dan, velja le en dan (potem je v trenutku pozrlo ostanek kun). Jih bom zvecer poklical, da mi vkljucijo vec dni, ceprav dvomin, da se to da. Na njihovi strani se pa tezko registriram, ker ipad ne bere SMSov, ki so potrebni za potrditev registracije
wink-1.gif
.

Jernej