Škampeki - doma

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Kje do dobrih in kvalitetnih škampov, da jih pripravim doma? Mb, okolica... Kake so kaj cene letos?

Nekaj na buzaro nekaj bom zmetal na žar, nas je pa 6, kolko tega bom rabil?
confused-1.gif
 

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Malcom, vse je odvisno kakšni jedci ste. Jest pri nas računam kilo na glavo, ker vem da moja Vuvuzelaa lohk požre tega vraga kolikor ga vidi. Če boš jemal zmrzlino pazi ponavadi je cca 25%teže led, ki je spodaj u pakungi. Frišni, bolj teška, saj pri nas dobava iz dežele južno od nas bol škripa. Naša ribolovna odpadka, ki plujeta po Slovenski luži pa tega nista v stanju pobrat ker jih ni.

Nazadnje sem kupil zmrzlino od marive bla je ok sam ledu pa not za izvažat.

lp D
 

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Ja kilo po glavi, tistih na vago, ne zmrznjenih iz vrečke, bo kar primerna porcija.
 

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
@Notranjc, pomoje za naju in cbb-ja k mamo po dve glavi tud dve kili
smile-1.gif


lp D
 

Realman

Pripravnik
21. maj 2008
393
2
18
2kg, to pa res pretiravate
shocked-1.gif

Jaz sem našel sedaj zamrznjene na nabodalih v hoferju. Meni osebno boljši kot pa sveži iz tržnice, ker nikoli ne veš kako dolgo so že na ledu. Sicer so gojeni na tajskem, samo okus je res dober.
 

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Nažalost ni pretiravanje, škampe lahko bašem u nedogled, kar se mi tudi vidi
smile-1.gif

Drugače pa edini pravi škamp je Kvarnerski, vse ostalo so le daljni približki. Sveža škampovka, ki še miga in je polna iker, nekaj limonce in popapat
smile-1.gif


Ni ga bolšga

lp D
 

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Ja, kvarnerski so svetovno priznani v gurmanskih vodah.
Živijo v precej plitvem morju - mehkejše meso in kjer je dosti podvodnih izvirov sladke vode - sladkast okus.
Jih je pa zmeraj manj, npr., da kvarnerski škamp zraste do teže 20dag, potrebuje 10 let.

Škampi ulovljeni v globokem morju imajo trši oklep in bolj žilavo, vlaknasto meso.
Skandinavski recimo tudi malo "pogrenijo".

Apropo na 2KG; seveda se jih da pojesti, ni to neko pretiravanje, pa malo manj kruha poješ poleg.
 

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Citat:
Uporabnik Realman pravi:
2kg, to pa res pretiravate
shocked-1.gif

Jaz sem našel sedaj zamrznjene na nabodalih v hoferju. Meni osebno boljši kot pa sveži iz tržnice, ker nikoli ne veš kako dolgo so že na ledu. Sicer so gojeni na tajskem, samo okus je res dober.
Škampovo meso je skoraj sama voda. Tega se pa res ne naješ hitro
 

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Realman pravi:
2kg, to pa res pretiravate
shocked-1.gif

Ne pretiravam če rečem, da pojem 2 solidna burgera pa orng pivo zraven.

In pri teh rakcih, sama voda in nesitostno, glede nato da dve kili zbašeš v recimo eni uri... Medtem ko ješ že
napol prebavim in se mi lahkota dodeluje :D

S frendom ko se vsedema tresnema v mehiški 2 kili perutnic pa dve porciji mladega krompira, pa bi še bil plac za polovico tega
smile-1.gif


Če rad ješ in ti morska hrana resnično diši je dve kili kleščarjev malenkost :D Narediš pavzo 10 minut in dalje :D :D

na temo:

Kje jih naj poiščem v mb? ma nerabijo bit sveži samo da so dobri...
 

Realman

Pripravnik
21. maj 2008
393
2
18
Pravi ste vi gurmani
smile-1.gif

Saj vem da ne ostane veliko, ti iz hoferja dajo presenetljivo veliko ven. Tudi če jih pečeš na žaru.
Sam bi jih kakšno kilo že spravil v sebe, pa še to bi bil overdose
wink-1.gif
 

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik escada66 pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Toti dedi kaj smo nad 90kg nimamo ovir
smile-1.gif

ne-ne-1.gif

Še vedno naredim tedensko skupno 21km jogga, in 25km v 56min s kolesom, tako da mislim da nisem ravno debel,
je pa res da pojem vrjetno več kot 120 kilogramski ded. In da ko si naročim drugo pico od osebja dobivam presenečene poglede
smile-1.gif

Se pa mi te kile definitivno vseeno poznajo pri skvošu, tam sem med najslabšimi.

Jebat ga teh 91,7 kil je treba nahranit, zdaj pa če so to dve pici ali dve kili škampov s katerimi nebo nobenih težav,
lačen nemislim bit ker mam 11 kil preveč
smile-1.gif
(po body mass indeksu)


Grem jest, čao.
 

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
@ Malkom, mal sem razočaran, štajarc pa docent, to nekak ne gre v kup. Mislim, da nas je tu več profesorjev, ki poleg vsega še radi jemo. Pejmo nazaj na škampe.

Luštn hec je pečeni na gradeli in probajte, malo fihg prepražite na maslu in jih bogato zalijte z portovcem potem pa škampka na krožničku olupite in potunkajte v figov dodatek. Je zelo zanimiv okus, definitivno dobro.

lp D