Sistem se ne odziva

Spider12

Zelenc'
4. jun 2009
13
0
1
Pri kopiranju večje količine podatkov (30G) iz diska na prenosni disk se mi sistem neha odzivati. Slika je ampakm vse obstane in je potreben hard reset. Sistem sem večkrat pregledal z memtest-om, pa še neki programov za testiranje sistemov noben ni našel kašnega problema.
Osnovna plošča Asus M4A78t-e, Amd athlon II x4 procesor, mushkin 2x2G ram pc 1600.
sprasujem se.gif

Spider12

Zelenc'
4. jun 2009
13
0
1
Ne lahko čakam celo noč in nič. Kr tud tisti trak, ki se obarva ko kopira podatke se tud neha barvati. Sistem cisto obstane tud num lock ne mores vec ugasniti-prižgat. Nobena lučka ne utripa (aktiven HDD) samo power lučka sveti.
Updajto sem že bios. Ne vem vec kaj naj..

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Se računalnik obesi takoj, še preden začne dejansko kopirati, ali kje v sredini?

Spider12

Zelenc'
4. jun 2009
13
0
1
Hecno ker zadeva heca le na mojem PC-ju na laptopu in na službenem računalniko dela BP....

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Preveri disk na računalniku, zaženi SMART test in preveri sektorje. Nekaj je na disku (od računalnika, ne zunanji), ker je meni delalo isto, ko se kopiral večjo količino. Prišel je do slabih podatkov in obstal, ni pomagalo nič, razen reset.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Spider12 pravi:
Disk je 2,5 tako
stupid-1.gif
da ohišje zamenjat je malo težje, pa obesi se nekje na sredini.
confused-1.gif

Zakaj bi bilo to tezje ? Ohisja razlicnih proizvajalcev prodajajo v trgovini. Jaz npr. uporabljam enega od IcyBox, vanj pa sem stlacil 2.5" disk po svoji izbiri.

Nekje bos moral zaceti s postopkom eliminacije. Zakaj ne bi pri komponenti, za katero je najbolj verjetno, da je defektna ?

Spider12

Zelenc'
4. jun 2009
13
0
1
Ker je stvar skup zalimana in mi na drugih PC-jih ne dela težav!!!!
Bom probo hdd v pc-ju pregledat z orodji.

Tku

Pripravnik
20. nov 2007
598
0
16
Tiha voda
Je vklopljen ohranjevalnik zaslona?
Imaš vklopljeno kakšno varčevanje z energijo?
Kaj delaš na tem PCju medtem ko se kopirajo podatki?

Meni je nagajal en zunanji disk med pisanjem varnostne kopije nanj, če sem računalnik pustil pri miru in se je vklopil ohranjevalnik zaslona. Ko sem izklopil ohranjevalnik, je delal bp. Lahko je kaj v tej smeri, ali pa se vklopi kakšno varčevanje z energijo, če med tem nič ne delaš na računalniku.