SiolBox predvanje iz lokalne mreže?

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.887
626
113
Doma imam mrežo postavljeno takole, kot je na spodnji shemi.
Problem je v temu, da če na wd playerju predvajam iz zunanjega diska, nato pa hočem predvajati iz synologyja se noče povezati nanj.
Moram vsakič resetirati WD player in potem se poveže.

Najlažja rešitev bi bila, da bi SiolBox prevzel vlogo media playerja, ki bi dostopal do synology-ja.

A je dovolj da samo na SiolBoxu omogočim Wifi in naj bi našel Synology?
TV ne podpira DLNA, če ima to kaj veze.
2094903-mreza.PNG

Priponke

• 2094903-mreza.PNG
    2094903-mreza.PNG
    7 KB · Ogledi: 168

Alioth

Pripravnik
8. avg 2007
469
7
18
WD TV Live? Sem imel podobne probleme z originalnimi fw, s custom wdlxtv deluje bolje.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Kako imaš synologyja zmapiranega v player? Kot //mySynology ali kot //IP ? probaj mapirat direktno na IP/mapa, meni se je xbmc nekaj časa mal hecno obnašal ko sem mel preho hostname narejeno...

p.s.: zakaj imaš ekstra router, namesto da ti siol "modem" dela direktno kot modem/router?

lp

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.887
626
113
Siolov modem še nikoli ni bil dober (wifi) router, pa še na podstrešju je in bi bil slab wifi signal.
Sem pa rešil tako, da sem na siol boxu vpisal domači wifi, na synologiju pa sem dodal app "media server".

Zdaj lahko tudi s siol boxom predvajam filme, ki so na synologiju...
Je pa en "keč"... Namreč ta media server je ustvaril nove mape "music", "photo", "video" v katerih seveda nič ni, če ne skopiraš na roke noter datotek...
Rešitev je da polinkaš obstoječe folderje z videi v te nove folderje: http://martiniro.ro/blog/change-synology-media-server-dlna-folders/

Pa glede na to da siol box predvaja filme preko wifi je vprašanje kako bi šlo z večjimi 1080p filmi...