SiOL varnostni paket - pogoji predčasnega odklopa

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Mam ene manjše probleme pri njih. Sem odpovedal NR 14 dni pred koncem "vezave" varnosnega paketa. Oni pa hočejo cel mesec zaračunat, čeprav v pogojih piše, da se plača za polno število mesecev do izteka vezave.
A ni to tolmačenje njihovih pogojev tako, da če 29 ali manj dni pred iztekom odpoveš, ne plačaš zadnje naročnine?
Vem, da Mobitel zagotovo ima tako. Ker lahko ankes do 1 mesec prej vzameš. Ker na starem ni več pogodbene kazni v manj kot 30 dneh pred iztekom vezave.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
To, da se plača polno število mesecev, se lahko gleda tako v eno ali drugo smer. Meni je logično, da moraš plačati cel mesec. Ne vem, zakaj bi ti šenkali 14 dni, če si pa še vezan. In glede na to, da ti 14 dni ne morejo zaračunati, ti zaračunajo en mesec (glede na pogodbo).

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
16 dni je blo "plačanih" že preko interneta oz naročniškega razmerja. Za preostanek pa bi mogli ali zaračunat le 14/30 ali pa nič, glede na njihove pogoje, da za število preostalih polnih mesecev lahko zaračunajo. Bo APEK kaj več povedal.

Alko_man

gps navigator
26. avg 2007
972
1
18
Citat:
Uporabnik medo10 pravi:
Oni pa hočejo cel mesec zaračunat, čeprav v pogojih piše, da se plača za polno število mesecev do izteka vezave.

Ne vem no, ampak tudi jaz mislim, da bi naj plačal za cel mesec, pa čeprav bi ga hipotetično uporabljal lahko samo 1 dan. Drugače bi najverjetneje pisalo polno število dni.
Skratka, pozanimaj se...

EDIT: Sem prebral še enkrat tvoj drugi post in zdaj vidim, kaj hočeš povedat. Seveda se tudi meni zdi logično, da če si 16 dni že plačal z naročnino (vključena storitev), bi potem moral še samo tisti preostanek... Bodo še drugi kaj povedali...

Nazadnje urejeno: