siol tv brez komunikatorja?

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.530
266
83
vprašanje...

Zanima me, ce je možno spravit siol tv na tv, brez njihove skatle (komunikatorja)? Mogoce preko kaksne kartice, ki bi jo vtaknil v tv?

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.539
291
83
ne ne gre..ker Tv ne bi prepoznalo signala ker to ni kot anologni oz digitalni signal...Siol tv je IP tv ker gre prek interneta...Tako da brez STB-ja ali podobne reči ne bo šlo...

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.530
266
83
pa je možno potem vsaj kaj drugega priklopit, da bi se izognil dodatnemu dalincu? (pustimo ob strani zaenkrat univerzalne dalince, s katerim bi načeloma reši problem)?

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik vogel pravi:
pa je možno potem vsaj kaj drugega priklopit, da bi se izognil dodatnemu dalincu? (pustimo ob strani zaenkrat univerzalne dalince, s katerim bi načeloma reši problem)?
Če te moti le daljinec, potem obstajajo master/slave vtičnice in uporabljaš le daljinec od komunikatorja. Ko izklopiš komunikator se ti bo izključila tudi tv. Le vklopiti boš moral TV ročno (če pa imaš kakšno starejšo TV pa še to ne!). Lahko pa gledaš SIOL TV tudi preko kakšnega HMC ali računalnika.

Drugače pa je najelegantnejša rešitev kakšen Harmony univerzalni daljinec. Ni težav in ni sivih las.

colos

Pripravnik
12. jan 2008
494
6
18
Če prav razumem vprašanje: ti imaš doma siol tv (iptv, ne kabelsko), katerega lahko gledaš preko komunikatorja. Rad pa bi isti signal priključil namesto v komunikator v računalnik in gledal televizijo.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
jst ga razumem, da bi se rad znebil dveh kablov (hdmi in napajalni), ene škatljice pod tv-jem in enga daljinca.

@vogel
lahko nabaviš xtreamer ali kak mini pc in preko njega spelješ na tv (in hkrati uporabljaš za filme, musko...). Samo je tko bolj leseno, da boš rajš gledal siolovo škatlo pod tv-jem in uporabljal univerzalni daljinc.

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.807
388
83
Vipavska dolina
Na siolovem forumu je neuradno omenjeno ( nekaj zadnjih postov tule Link ] ), da naj bi se programe kodiralo. Ne me držat za besedo, ker tudi jaz upam, da bo še naprej omogočeno gledanje prek PC-ja. Velikokrat srfam in obenem tudi gledam / poslušam in mi ta način ustreza.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik Rambo013 pravi:
Na siolovem forumu je neuradno omenjeno ( nekaj zadnjih postov tule Link ] ), da naj bi se programe kodiralo. Ne me držat za besedo, ker tudi jaz upam, da bo še naprej omogočeno gledanje prek PC-ja. Velikokrat srfam in obenem tudi gledam / poslušam in mi ta način ustreza.
Nekateri si ne znajo urediti TV na računalniku in zganjajo paniko. Sam imam precej SIOL "železja" in ko ga gledaš nikjer ni možno priključiti kakšne dodatne kartice na kateri bi bil zapisan dekodirni ključ. Če pa bi kodirali programsko bo pa (vsaj po mojem) to bolj kratkega daha.

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.530
266
83
hvala vsem za odgovore. Ocitno bo res treba zadevo urediti preko univerzalnega dalinca...

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik vogel pravi:
hvala vsem za odgovore. Ocitno bo res treba zadevo urediti preko univerzalnega dalinca...
Da si malo izposodim tole temo: torej, enako tudi mene zanima, namreč rad bi se znebil dveh daljincev, hkrati bi rad, da dela televizija tako na računalniku kot tudi na samem tv-ju, potem pa bi rad imel še povezavo računalnika s televizijo (okej, slednja povezava mi je jasna).
Rad pa bi še, da bi imel na računalniku nek software (čim bolj enostaven), s katerim bi lepo avtomatsko zajel določeno oddajo in si jo po želji ogledal na televiziji.

Kdor mi najde najbolj elegantno rešitev za vse našteto in detaljno opiše vse skupaj, seveda laiku primerno, dobi od mene zvezdice pa alte.
cheer.gif

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.526
433
83
Preiskusi programa za gledanje IPTV Tano in Multicast. . V obeh snemanje načelno dela. V praksi kaj dosti poskušal nisem ker se ver
dano kaj uporabnega "v živo" najde. Ni pa je oddaje ali dogodka, ki je (ga) nebi mogel pogrešiti.
Na SIOL in T2 forumih je precej napisano na to temo
Kar se daljincev tiče pa nabavi kakega "univerzalca". Glede tega pa je tu na alterju kar nekaj tem.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
men se zdi, da se da gledat in snemat kar z vlc playerjem. Če uporabljaš potem pc kot drugo tv si pa tudi na pametni telefon lahko naložiš kak app za upravljanje z vlc-jem.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.526
433
83
VLC-ja že dolgo nisem uporabljal v ta namen. Snemat se seveda da. Se pa vsaj tam pod različico 1.0.0 ni dalo nastavit vira in časa.Vsaj enostavno prek vmesnika ne. Morda prek ukazov.
Tano in Multicast sta sicer nadgradnji VLC.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik roCkY pravi:

Tano in Multicast sta sicer nadgradnji VLC.

Dej mi samo povej, če lahko gledaš SIOLove programe premo Multicast TV, čeprav imaš T-2? Najbrž ne ane?

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.526
433
83
Zakaj bi gledal Siolove streame, če pa imaš ma voljo T2-jeve?

Kter kanal pa ti manjka pri T2?

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Se da ja, samo rabiš playliste od T2.
se razume da na T2 omrežju .....

No sej, torej če imaš T2 internet potem ne moreš gledati Siolove programe?

Še eno vprašanje: Kaj pa če imaš samo internet, brez iptv...ali lahko z multicastom vseeno gledaš te programe?